• Jaro
    9.1k
    OK, ima najvise ovlasti, i po tome je "najmocniji" - ja sam isao u smjeru kako ljudi shvacaju ljude na takvim pozicijama - kao autokrate/diktatore i to je ono kaj zele/treba im...
    Kako u bilo kojem ozbiljnom trgovackom drustvu, tako ni u Dinamu PU koji ce vrsiti samovolju nece dugo biti PU.

Isto tako, ton u napisima u medijima (i nekima ovdje) je da je PU krenuo u rat protiv Predsjednika - sto eto nema ovlasti niti moci - ma koliko "mocan" bio.
  • The Undertaker
    6.7k
    Slažemo se. Ovo je logičan put u razvoju kluba. Prva godina je bila prelazno razdoblje i tu se još moglo tolerirati preklapanje ovlasti. Vrijeme je da Manenica preuzme uzde i u najvažnijem segmentu kluba a samo se nadati da će biti dovoljno dobar i kompetentan.
    Ako ne bude, postoje mehanizmi za smjenu.
  • mlinchica
    2.5k
    ton u napisima u medijima (i nekima ovdje) je da je PU krenuo u rat protiv Predsjednika - sto eto nema ovlasti niti moci - ma koliko "mocan" bio.Jaro

E sada je jako bitno da su u klubu svi svjesni ovoga.
    Ovaj se narativ mora suzbiti već sada, u njegovom početku jer će dušebrižnici krenuti lupati po tome.
    Po meni je ovo opasnije za imidž kluba među članstvom (sadašnjim i budućim) nego jel Marić bio dobar ili ne i tko će ga zamijeniti… znamo svi da netko hoće, a ljudi se nisu baš za njega nešto emotivno vezali. A svakog će sd-a rezultat držati na funkciji ili neće.

Mediji s ovom pričom mogu udarati u 3 smjera - ovaj zapovjedni (tko je vođa, šaka o stol, moć,..), onaj o kompetenciji i spremnosti postavljanja “ispravne” organizacije kluba (zna li se tko što radi, jesu li sposobni i sl.) i onaj treći, navijački emotivni dio (gaženje klupske legende bez koje ne bi mogli ni doći u fotelje).

Ovaj treći je smjer u kojem se ide na one koji su bili za DP ponajviše zbog Zeke, na one koji su vođeni emocijom prema klubu koju je prenio deda, tata, brat i sl.
    Vjerujem da mnogi od nas ovdje imamo takve starce, strikane, tetece kaj su dolaskom Zeke proživljavali svoju novu ‘82.
    Moj stari ne razmišlja o Manenici niti Puhalu, njemu je Zeko bitan. I s njim i takvima mediji će manipulirati na račun toga.

I da, znam da se klub okreće mlađem članstvu, ne ovisi o starcima koji sada ponovo romantičarski proživljavaju svoju mladost ali ti isti starci su nama svima na neki način uzori i oblikovali su nas, ima i mlađih ljudi koji tako razmišljaju.

Postoji li bilo kakav problem, mora se interno riješiti u najkraćem roku bez ikakvih javnih ispada.
    Ako ne postoji, onda treba maksimalno zaštititi i Zeku, a posljedično i klub.
    Klub nema dovoljnu vrijednost ako nema i ne drži do svojih igračkih legendi.
    Onaj DP sa Zekom ili bez njega nije ista priča.
    Uvijek moraš imat nekog takvog tu, blizu.

I ne, nitko nije iznad kluba pa tako niti on ali se mora voditi briga o tome kako javnost (i članstvo) percipira klub.

Borbe, ratovi, podmetanja unutar kluba među ljudima koji su zajedno u sve ušli - o tome ne želim slušati sada ni ikada i zato treba okretati medijski narativ jasno komuniciranim porukama iz kluba.
  • Mali Zeus
    15.9k
    Postoji li bilo kakav problem, mora se interno riješiti u najkraćem roku bez ikakvih javnih ispada.mlinchica

Pa problem jest riješen i nije bilo nikakvih javnih ispada. To što mediji rade priču iz ničega nije ništa novo niti neočekivano nažalost.
  • mlinchica
    2.5k
    Pa problem jest riješen i nije bilo nikakvih javnih ispada. To što mediji rade priču iz ničega nije ništa novo niti neočekivano nažalost.Mali Zeus

Onda nije jasno iskomuniciran jer ako ti Šola objavi takav tekst, jasno je u kojem smjeru će krenuti njegova redakcija.

Ne pričam tu o ovom našem krugu gdje svi nešto komuniciramo i propitujemo svakodnevno pa si razjasnimo nejasnoće.
    Niti o ljudima u klubu kojima je vjerojatno sve jasno.

U javnosti se šeraju priče iz sportskih redakcija koje kreiraju javno mišljenje.
    Ignoriranje i šutnja neće pomoći.

Evo npr., Valentinovo je za par dana, idealno za izbaciti Zeku u prvi plan i tako svima pokazati da ga nitko nije odbacio, zanemario, odstranio i sl.
  • Mali Zeus
    15.9k
    Onda nije jasno iskomuniciran jer ako ti Šola objavi takav tekst, jasno je u kojem smjeru će krenuti njegova redakcija.mlinchica

Što točno nije jasno iskomunicirano?

Zar bi klub trebao imati priopćenje da smjena sportskog direktora ne znači napad na predsjednika kluba?
    Tj. priopćenje na svaku glupost koju mediji objave?
  • mlinchica
    2.5k
    Ne priopćenje nego usmjeravanje jasno komuniciranim porukama.

Navela sam ti gore jedan primjer.
    Izbaci predsjednika u prvi plan na par dana, pokaži jasno članovima i navijačima da brige nema.
    Ujedno začepi jedan smjer u kojem će se napadati klub od strane medija.
  • mali M
    6.7k
    Ako je stvarno Manenica najmoćniji onda je to odlična stvar.Mali Zeus

pa naravno, tako bi zapravo i trebalo izgledati...

Dinamo je upravljački posložen, financijski stabilan, marketinški u uzletu, a sve su to bili preduvjeti da se krene u ono najvažnije sređivanje sportskog sektoraEnco

nemoj se ljutiti Enco, ali to nema veze s vezom.. Kakve veze ima "marketinški posložen" kao preduvijet za sportski sektor.. Kužim šta želiš reći, ali ne, ne dajem opravdanje čovjeku koji nije napravio ništa, da je to zato jer je čekao da se složimo marketinški, članski i šta ti ja znam.. Svatko mora raditi svoj dio posla i posljedica za ne činjenje treba biti baš ovakva...
  • Mali Zeus
    15.9k
    Izbaci predsjednika u prvi plan na par dana, pokaži jasno članovima i navijačima da brige nema.
    Ujedno začepi jedan smjer u kojem će se napadati klub od strane medija.
    mlinchica

Eto, pa možda i bude tako. Što ne znači da nije jasno sve bilo iskomunicirano do sada. Smjenjuješ SD-a, objaviš da ga smjenjuješ itd.
    A ne da se tu piše o tome da zašto je to napravljeno u nedjelju umjesto ponedjeljka i slične nebuloze.
  • mlinchica
    2.5k
    A ne da se tu piše o tome da zašto je to napravljeno u nedjelju umjesto ponedjeljka i slične nebuloze.Mali Zeus

Ma nisam uopće išla u tom smjeru, zato sam quotala dio teksta Jare na koji sam se nadovezala… potencirani sukobi PU i predsjednika i što se sve može izroditi iz toga.

No, dalo bi se i o tome nešto napisati ali možda nekom drugom prilikom.
    Treba misliti o svemu jer ovo nije privatna tvrtka, ovo je glavni medijski sportski interes u državi dok nema reprezentativnih aktivnosti.
    Mediji će iskoristiti svaki mogući trenutak za kreiranje nekog ciljanog narativa ako im se da malo “mesa”.
  • Enco
    54

Ma sve ok, nema ljutnje.
    Nisam s time htio nikoga prvavdati , a pogotovo ne čovjeka za kojeg kažeš da nije napravio ništa.Po tom pitanju se slažem 100% s tobom.
  • Ijayi Atiemwen
    1.9k
    IMG-2032.jpg

Prvi rođendan kao predsjednik Dinama, vjerujemo kako će biti još puno uspješnih.
    Predsjedniče, sretan Vam 69. rođendan!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.