• veselko tenžera
    4.2k
    piše da Manenica "nije bio zadovoljan Marićevim radom i još nekim ljudima. Ako je istina da Zajec za ovu odluku nije znao, mogao bi aktualni predsjednik biti jedan od njih.
  • Jaro
    9.1k
    hahaha, pa nemre Manenica mijenjati predsjednika. Ja se fakat pitam koliko ljudi ovdje nije nikad procitalo Statut. Sve tamo pise, tko je kome nadredjen, tko ima koje ovlasti i obaveze. Cak i nije tako komplicirano...
  • ElDorado
    2.1k
    Predsjednika moze smjeniti samo skupština. Ali Zeko i nije tu da donosi bilo kakve odluke. Za to postoji Uprava i ne kuzim zakaj od tog praviti problem. Odmah se prave teorije zavjere. Pa ak velis kljucnom covjeku da mora dofurat LB a on to nije u stanju kaj reci? Ili ak je mjesec dana djelio ocito pogresni i lazni info da je Ivanusec zicer kaj opet reci?! Prije par dana sam napisao da je clanovima IO pun kiki da u javnosti moraju djeliti nezadovoljstvo javnosti sa SD i ocito je taj info bio istinit.
  • veselko tenžera
    4.2k
    bravo za tebe i sve one koji su u stanju pročitati Statut i razumjeti ga, a ne mogu to isto s 2 vezane rečenice.

Nisam rekao da će ga Manenica mijenjati nego da je moguće da nije za dovoljan njegovim radom. Ako je smijenio SDa bez da mu je rekao, onda je to 100% točno. S obzirom da se Zajec sam hvalio kako se vidi da Marić zna posao i da zajedno donose odluke o sportskim sektoru, to mi uopće ne djeluje nemoguće.

I još jedna stvar, ako je Manenica trenutno najmoćniji čovjek u klubu i ima podršku bliskih suradnika Zajec će vrlo lako postati bivši. P. S. nemoj se truditi ponovo čitati Statut, ovo ti ne piše tamo.
  • NORTE
    13.6k
    Bitna je isključivo momčad i titula.
    Nesposobnima nije mjesto na ključnim funkcijama.
    Podrška predsjedniku uprave.
  • Do kraja2023
    263
    Totalno neshvatljiv potez, i jel nam treba to bas sad kad se lovi naslov. Razocaran sam.
    Al ak nista bar su razni youtube, fb i ostali internet strucnjaci dosli na svoje cestitam im, jedva cekam ko ce im bit novi "Maric".
  • Jurki
    15.7k
    Totalno neshvatljiv potez, i jel nam treba to bas sad kad se lovi naslov. .Do kraja2023

Nije uopce neshvatljiv potez.
    Covjek nije isporucio kaj je trebal i platio je glavom.
    On je svoje "utakmice" odradio, cekanje sljedeceg prijelaznog roka moze biti samo pogubno za klub.
    Isto kak i trener.. ako ne isporuci rezultate, momcad igra lose.. mora dobiti cipelu.
    I ova odluka u kontekstu borbe za naslov prvaka nema apsolutno nikakve veze. Igru ne slaze sd vec trener, ne igra sd vec igraci.
  • Lihtmašinac
    435
    Sad kad je poziciju napustio Maric i na temelju cinjenice da klub ne zeli brzati s odlukom o novom sportskom direktoru, mislim da bi svakako trebalo uzeti u obzir Fredija Bobica.

Vec sam ga spomenuo prije koji mjesec: Kao sin Slovenca i Hrvatice koji je odrastao u Njemackoj, covjek u genima nosi kombinaciju naseg mentaliteta i svapske skole. Uspjesno je igrao po svijetu, a upoznao je kao igrac i nasu ligu. Na vise je mjesta skupio dobrog iskustva kao SD (od Bugarske do Njemacke), dosegao i odlicne usojehe. Svakako ima reputaciju i autoritet za pregovarati o mogucim klupskim filijalama, a kamoli o transferima.

Kaj bi me zanimalo oko Bobica:
    - Koliko bi kostao njegov angazman?
    - Bi li mogao/htio raditi na konceptu kluba koji bi prvenstveno trebao biti utemeljen u omladinskoj skoli (koju bi trebalo odrzati na nivou i podici koju razinu vise), a sto ukljucuje i ozbiljnu filijalu u regiji (mozda cak u Sloveniji, odakle mu dolazi dio predaka)?
    - Koliko je upoznat s Dinamom i klupskim projektom? Koliko je popratio razvoj liga u nasem kraju i kuzi li pricu o „novom Dinamu“ bez bjegunaca?
    - Odaje li dojam teske naravi ili ozbiljnog, lojalnog ratnika kluba?
    - Ako mu se ne dolazi u Zagreb, ima li mozda neki savjet gdje da se trazi netko s potencijalom i slicnim kompetencijama?

Svakako kontaktirati Fredija Bobica, pa tko zna kamo ce nas taj poslovni rucak odvesti.
  • Do kraja2023
    263

Nije isporuci na koji nacin? Frajer je imal jedan prijelazni rok,onaj ljetni, ovaj nije ni zavrsio. Na kraju sezone se moze rec jel netko isporucio ili nije.
    Kolko ce drugi SD dobit priliku? 2 mjeseca ili 2 tjedna?
  • Sven
    127
    Trenutak tesko da moze biti bolji, svlacionica i teren su pod palicom trenera tako da neke stete tu ne bi trebalo biti. Nadam se samo da necemo predugo cekati na novog SD-a i da ce sto prije poceti raditi. Opet nas ceka tezak prijelazni rok u kojem nas ceka smjena generacija i nekih stozernih igraca
  • Haza
    8.5k
    Mudražija je stvarno dobar igrač, mislim da bi on na ljeto imao mjesta u Dinamu kao dobra rotacija. Nema klasu da bude prvotimac, ali ima jako dobre kretnje, jako je konkretan u završnici, dobro bi nam došao za HNL.

Drugo kao što sam pisao početkom siječnja, IO je već duže nezadovoljan sa Marićem, već tad sam pisao da ga je Manenica pritisnuo da se završi napadač. Isto tako Marić je pao na više frontova, nema tko se na njega nije žalio, i budite uvjereni da je velika većina IO za smjenu Marića. Zeko nema nikakav utjecaj u IO, u nekakvoj borbi on ili Manenica, šanse su mu kao Bjelovaru protiv Dinama u utorak.

Osobno neću pustiti suzu za Marićem, od dolaska u klub nije napravio niti jedan potez da možemo reći bravo, svaka čast, nakrcao nas je prosječnim strancima, mislim šta reći o SD koji godinu dana nije u stanju dovesti lijevog beka. Imao je pozitivnih stvari, uredio je omladinsku školu, i šteta što nije ostao na toj poziciji, jer preskočio je par razreda, i to ga je koštalo na kraju dana.
  • Jurki
    15.7k
    rad sda se ne mjeri samo po prijelaznom roku.
    Imal je 9 mjeseci kao sd sa svim ovlastima da uspostavi skautsku sluzbu, pronađe filijalu, rijesi goruca pitanja u prvoj ekipi.
    Od toga nije napravljeno skoro pa nista.
    Ako u 2 prijelazna roka nije rijesil lijevog beka, nasel zamjenu Misicu, napadaca je dopeljal pod pritiskom uprave da se pokrene.. ja stvarno ne znam koliko vremena bi mu se jos trebalo dati?
    Dinamo nije klub koji moze cekati sto godina da se sd pribere. On je u ljetu znal kaj je zajebal (ako je znal).. ni do dana danasnjeg ti problemi nisu rijeseni.
    Da mu se dalo jos 5 prijelaznih rokova - isto bi bilo.
  • SAS1987
    16.2k
    od dolaska u klub nije napravio niti jedan potez da možemo reći bravo, svaka častHaza

Marić nije ispunio očekivanja ali svaka mu čast na RPG.
  • Izet Hajrović
    4k
    dodao bih tu i Torrentea.

Za Mmaee-a mu također dajem plus. Galešića bih i ja doveo, Franjić ok, Kanga dobar izbor, ali s tim se isto odugovlačilo i riješilo se tek nakon pritiska Manenice. Cannavaro isto plus, svakako. Ostalo su uglavnom minusi, ozbiljan debakl s trećim napadačem/Brodićem, nedovođenje lijevog beka, cirkus s Ivanušecom i Taylorom cijeli prijelazni rok. Gdje je "filijala"? Uhljebljivanje kvazi skauta.
  • BluePhone67
    4.7k
    Očekujem u budućnosti stranog SD sa pedigreom i još veći bunt "naših" managera i novo hejtanje njihovih obožavatelja po raznim podcastima, forumima i ostalim platformama.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.