• Izet Hajrović
    4k
    nemoj da te legende i domaći treneri čuju. :joke:
  • Mali Zeus
    16.1k
    Samo da klub ne doda gas i dovede nekog tipa Ognjena Vukojevića
  • Crni86
    8.2k
    osim zvone bobana u hrvatskom nogometu nema niti jedne osobe koja ima tezinu, ime, znanje i poznanstava sjesti u fotelju sportskog direktora dinama tako da se slazem s ovime.

Zaposliti nekog tko je stvarno kapitalac pa da i odgaja jednu novu generaciju koja ce raditi u sportskom sektoru i na kraju ga i naslijediti.
  • Nolifer
    9.6k
    Samo da klub ne doda gas i dovede nekog tipa Ognjena VukojevićaMali Zeus

A nekog poput Romea Jozaka? :chin:
  • Tongo Doumbia
    5.7k
    Zanima me, pošto je Kanga proizišao iz klasične kombinacije SD - a, jel mamba ili flop, kako se ponašamo sad? Javite mi da znam…
  • Jos-Optimus
    4.5k
    ponašaj se kao navijač, znam da je teško, ali može se
  • mosad
    888
    Ti nam reci pa ćemo to prihvatit
  • Tongo Doumbia
    5.7k
    Sprdam slavlja nad otkazom SD- u za kojeg se tvrdi da nema blage veze, ali je ipak doveo nekako spasitelja i troduplo boljeg špica od Kulena. :lol:

Otkaz me pogodio kao nestanak tetrapaka u Ugandi.
  • NORTE
    13.6k
    Fenomenalna odluka uprave.
    Iako se stidljivo to čak i "po kuloarima najavljivalo" ovo je ipak veliki šok, ali u potpunosti pozitivan.

"Nije sve tako sivo", ali je daleko od očekivanog za ovaj dinamo.

Dovoljno je vremena za potpisati i neko pojačanje do 17.2., osam dana, ipak se radi o tituli i nejakim rivalima.
    Upravo i Fabio povedite nas.
  • Bosna86
    12k
    Zanima me, pošto je Kanga proizišao iz klasične kombinacije SD - a, jel mamba ili flop, kako se ponašamo sad? Javite mi da znam…Tongo Doumbia

Kangu nije doveo Marić
  • Jos-Optimus
    4.5k
    ma znam, nisam mislio ništa loše :)
  • Izet Hajrović
    4k
    "No zašto je došlo do smjene sportskog direktora?

Da biste dobili jasniju sliku vratit ćemo se nekoliko mjeseci nazad. Sve je krenulo obračunom s Nenadom Bjelicom u kojem je bivši trener Dinama iz momčadi izbacio dva igrača, oba koja je doveo Marko Marić. Iz prvog sastava maknuo je Juana Cordobu, koji je plaćen 1,2 milijun eura, a onda je iz momčadi izbacio i Samyja Mmaeea, koji je plaćen nestvarnih 70.ooo eura na mjesec!

Klupskim prostorijama počelo se širiti nezadovoljstvo jer se radi o igračima koji su skupo plaćeni, a ne participiraju u momčadi.

– Ili će otići Bjelica ili Marić. Ako ode Bjelica, novi trener će vratiti Mmaea u momčad i nećemo mu morati platiti dva milijuna otpremnine. Ako ostane Bjelica, nećemo morati platiti otpremninu za trenera. Tako da u svakom slučaju gubimo novac, samo je pitanje hoćemo li ga dati Mmaee iil Bjelici – obavijestio nas je visoki klupski izvor krajem prošle godine.

Ispalo je da je ceh platio Bjelica, koji je smijenjen. Već tad je bila upitna Marićeva pozicija, odnosno razmišljalo se maknuti Marića, no na klupskom sastanku odlučeno je da će mu dati priliku još u zimskom prijelaznom roku.

Predsjednik uprave Zvonimir Manenica bio je sve nezadovoljniji radom sportskog sektora, no sve je šutke trpio i gledao. Marić je potom, kako bi se iskupio, odlučio dovesti Fabija Cannavara, osvajača Zlatne lopte, za trenera, a uprava je to smatrala dobrim potezom, iako je to bio treći trener ove sezone.

Za stranca su bili svi u klubu jer su smatrali da na njega neće biti toliko menadžerskih pritisaka niti “dealova” kao što je to slučaj s mnogim domaćim trenerima. I upravo je transfer Petra Sučića pokazao da se posao može napraviti i bez ogromnih menadžerskih provizija.

No vratimo se Mariću. Kako je vrijeme odmicalo Dinamo je i dalje bio bez lijevog beka, što se u klubu smatralo katatstrofom. Nezadovoljstvo je bilo sve veće, a za sve loše odluke počeli su kriviti Marića. Predsjednik uprave Manenica trpio je kritike jer je hijerarhijski najviši, iako za pola toga nije bio odgovoran.

I to mu je počelo smetati. Odgovornost za tuđe krive odluke i postupke nitko ne želi, pa tako ni predsjednik uprave Dinama. Oko Marića se počeo stezati obruč.

Marić je sjajan čovjek, ali kao sportski direktor nije. Nije kompetentan i pitanje je vremena kad će otići – rekli su nam klupski izvori na koncertu Zaklade za Dinamo “Nema predaje” u dvorani Lisinski.

U tom trenutku navodno je i Mariću prekipjelo jer je shvatio da ispada krivac za apsolutno sve loie stvari u klubu. I tu je bio u pravu. Koliko god bio odgovoran za sportsku politiku, odluke je potpisivao i predsjednik kluba Velimir Zajec. A sva krivica bačena je na Marića.

Tu je već ozbiljno počelo kuhati i bilo je pitanje vremena kad će kulminirati nečijim odlaskom. Poraz u Osijeku te očajna igra protiv Šibenika, najslabije momčadi lige, bila je kap koja je prelila čašu. Predsjednik uprave Manenica više nije htio trpjeti kritike za stvari za koje nije odgovoran, te je odlučio počistiti klub od ljudi koje smatra odgovornim za stanje u klubu.

I sad slijedi najbolji dio. Manenica je odluku donio bez da je kontaktirao Velimira Zajeca! Tako nam barem tvrdi naš izvor.

– Zajec, kao predsjednik kluba, uopće nije znao za odluku Manenice. I ne samo Zajec, odluku Manenice nije znao ni Dubravko Skender, dopredsjedni kluba i član Izvršnog odbora – kaže nam visoki klupski izvor.

A kad predsjednik kluba ne zna za smjenu sportskog direktora, onda je stanje itekako alarmantno. Nezadovoljstvo Manenice bilo je sve veće, a sve je kulminiralo u nedjelju prijepodne. Manenica više nije htio trpjeti kritike i odlučio se za drastični rez.

Ceh je platio Marić i u nedjelju se, kao što je Nacional prvi saznao, opropstio od igrača.

I tu nije sve. Na Marića su se žalili i igrači. Neki igrači su imali previsoke ugovore, drugi premale, jedni su htjeli “deblji” ugovor… Jedan od onih kojemu istječe ugovor je Stefan Ristovski, a kako saznajemo, Marić mu je htio ponuditi novi, ali dvostruko manji ugovor, što je, obzirom da će Ristovski 12. veljače napuniti 33 godine, razuman potez. No Ristovskog je to navodno razljutilo.

Problema je bilo i oko dovođenja napadača, Dinamo nikako nije mogao naći centarfora. I tu su krenule otvorene tenzije između Manenice s jedne i sportskog sektora s druge strane. Na stranu Marića stao je Zajec, koji je zajedno s njim kreirao transfernu politiku. No ovako ispada da Zajec nije ni najmanje kriv, da je za sve kriv Marić?!

Jer, nakon što je doveden Oliveras, tvrdilo se da je to isključivo Zajecova zasluga jer je dobar prijatelj s menadžerom Pinijem Zahavijem.

https://www.nacional.hr/maksimirske-tajne-otkrivamo-pozadinu-smjene-marka-marica-zajec-nije-ni-znao-za-otkaz/
    "
  • Captain America
    19.5k
    Osim trenera, Marić nije doveo nijednog igračaBosna86

Tko je onda dovodio sve te igrače? Ozbiljno pitam jer nijedan član uprave ni IO nije čovjek iz nogometa.
  • ElDorado
    2.2k
    hrpa polu informacija i konstatacija
  • Crni86
    8.2k
    o ovome sam govorio kad se spominjalo da zajec ima utjecaja na sportsku politiku kluba. Pogotovo jer nam je sd netko tko je u potpunosti neiskusan na toj funkciji.

Sada je fasovao maric, na papiru sve odluke su od sd, a predsjendik nije zaduzen za ni jednu. U stvarnosti je moguca potpuna suprotnost i opet je smjenjen maric, a zajec je ostao na svojem mjestu. Tako ozbiljan klub ne funkcionira, s razlogom je neko sd a neko predsjednik. Svaka od tih osoba potpisuje odluke i odgovara za njih pa neka se onda i drzi onih koje potpisuje.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.