• NVKOD
    2.9k
    Jako lijepa obrana 1v1 u 35' pri 0:0. Možda prerano govorim, ali na temelju ovih par utakmica u Dinamu, a ostatak u Loksi, Čavlina jako dobro igra s nogom, možda bolje i od Nevistića. Iako je to bio Šibenik s druge strane, clean sheet, dobra obrana (zna da se golmani Dinama u HNL-u imaju ponekad malo za braniti, ali je ključno da obrane te prilike) i samopouzdanje za nastavak sezone.

Vidljivo je da mu nedostaje kontinuitet utakmica. Primjećujem da baš i nema jak udarac kad treba ispucati loptu, očito mora jesti više žganaca :grin:

Pritisak branjenja u Dinamu je velik i nadam se da se posložio u glavi jer bit će utakmica kada će biti kritiziran, sigurno kao dan. Psihološko jakog golmana ne može ništa pokolebati. Malo mi smiješno izgleda s tom žvakaćom u ustima, ali ako mu je to način za neko samopouzdanje, zašto ne.
  • dinamozivivjecno
    2.3k
    Cavlina je prosao jos jedan test i sad mu ostaje jos samo protiv Gorice, Bjelovar ne racunam jer ce vjerojatno biti na klupi. Ako odradi dobro utakmicu protiv Gorice, siguran je i za Rijeku i za Hajduk i nebi bilo posteno da ga se onda mice sa gola ako hvata kontinuitet.
  • ElDorado
    1.9k
    Ne davi loptu po 3-4-5 sec ko Neva. Puno bolji u igri nogom i odmah trazi slobodnog igraca bez cekanja
  • jakov1
    443
    Znači doslovno je reagirao smotano kao Nevistić na direktan udarac iz kornera, samo što je njega pomazila sreća jer lopta nije išla 20cm desno. Još je on bio sam kao duh, Nevistiću su igrači bili u krilu.

Obrana jedan na jedan odlična, ali i Nevistić je protiv Istre obranio istu situaciju, čak i malo težu jer nije smio izaći s gola.
  • Zagi
    9.2k
    Nek brani i kup. Svaka utakmica će mu dati dodatno samopouzdanje i mirnoću.
    Treba on dokazati da uopće zaslužuje biti tu, prvenstveno samom sebi.
  • Crni86
    8k
    Ne davi loptu po 3-4-5 sec ko Neva.ElDorado

Meni se ovo bas jako dopada. I protiv Osijeka i protiv Sibenika bas se jako trudio da sto brze pokrene nas napad i u velikoj vecini je i uspijevao u tome. Imam osjecaj da vec prije hvatanja lopte ima nekakvu predodzbu gdje bi trebao biti slobodan igrac.

Isto tako pohvalio bi nekoliko izlazaka s crte koje je imao.
  • Zg123
    1.1k
    Ne razumijem na temelju cega sipate pohvale? Sve stvari koje je odradio mora odraditi svaki prosjecni golman. Covjek bez posla cijelu utakmicu bio, vidjet cemo ga u nekim ozbiljnijim utakmicama
  • GeneralNapoleon
    748

Ah dobro za znati da se onaj zicer obranio sam od sebe. Ne zelim ni znat kakvo bi to mucenje bilo da je lik zabio. Uz to igra dobro nogom. A to sto je obranio "samo" jedan zicer nije njegova krivica.
  • Paggini
    38.3k
    Pridružujem se pozitivnom dojmu, samo mi kod njega smeta što stoji stvarno jako, jako visoko dok je naš napad u fazi dodavanja obrane i Mišića, znači nismo pred golom protivnika. Strah me da ne bi neki smrdljivi livaja ili neki janković presjekli neku Mišićevu loptu i nabili sa svoje polovice i zabili gol.

Ima finu igru nogom, vidjelo se još više protiv Osijeka kad nije paničario nego smireno dodao iako ga je Matković napadao. Iako Nevu jako volim, u tom aspektu je znao imati grozne reakcije, kad ga se napadne pri primanju - sjetimo se onog Osijeka 1:1 prošle sezone kad je u panici nabio loptu u aut koji je rezultirao golom, jbg.

Čini mi se u tom aspektu Čavlina zreliji, što mi je drago. Ima nešto u njemu, ali ne želim coprat, ne želim umanjiti, ali ona reakcija kod kornera me zabrinula. To se ne smije događati, nikako.

Ti kao golman si vladar 16m, ako ti netko smeta, razgrni, probij i to je to.
  • austrijanac
    5.6k
    Možda da Fabio nađe nekog trenera golmana svog.
    Trenutni je isto navodno svjetska klasa, ali već po n-ti put vidimo manjak sigurnosti golmana kod izlaska.

Mimo toga, sve pozitivno.
  • NitkoBitan
    22.8k
    Bas imam neki osjecaj da je ekipi lakse znajuci kako je Cavlina na golu. 2 utakmice i niti jedan gol nije njegova greska.

Previse su Nevistic i Zagorac imali kikseva i jos su k tome gori od Cavline u igri nogom, barem mi se tako cini. Obozavam kada doticnoj dvojici treba 7 dodira da ispucaju loptu ili dodaju prvpm do sebe.
  • Mihaljević
    11.6k
    A da vam nisam reko...
  • De Oliveira
    1.3k
    Stvarno se pokazao u ove dvije utakmice... Protiv Osijeka primio oba udarca koji su isli u okvir, a protiv Sibenika ga covjek pogodio. Ako ovome dodamo bravure na golu Osijeka zaista nemam dvojbi da ga moramo zadrzati na golu. Sreca pa se pita Fabio...
  • NitkoBitan
    22.8k
    Protiv Osijeka primio oba udarca koji su isli u okvirDe Oliveira

Upitno je bi li prvi eurogol prime Buffon obranio, a sto se tice drugog gola tu je veca odgovornost igraca koji po xy put slabo brane korner.

a protiv Sibenika ga covjek pogodio.De Oliveira

Kada "popularni Zagi" skine tako nesto onda ga se hvali kao majstora zanata, ali eto radi se o Cavlini pa je i obrana slucajna.

Bolji je u igri nogom i od Nevistica i od Zagorca, nekako imam dojam da je i momcad sigurnija s njim na golu. Ako se zazivaju Mikic, Pavic i drugi klinci ne vidim razlog da se i Cavlini ne da prilika, ipak je tu svoj na svome i neusporedivo je sa periodom u Osijeku gdje je od samih pocetaka bio pod enormnim pritiskom.

Treba podsjetit da je u Lokosima bio mozda najbolji golman lige, a sigurno nije zaboravio branit. Malo poradit na samopouzdanju i bit ce to dobro.
  • rokikaciga
    418
    Kad netko napiše da je igrač "pogodio" golmana odmah znam da se u branjenje razumije kao Marica u krivi kurac.

I takvo mišljenje ne vrijedi mrtvog slova na papiru..ili u ovom slučaju serveru zone.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.