• Eduardo
    22.3k
    DATUM ROĐENJA: 02.06.2002.
    MJESTO ROĐENJA: Zagreb
    VISINA: 192cm
    NOGA: Desna
    BIVŠI KLUBOVI: Lokomotiva, Osijek
    POZICIJA: Vratar
    BROJ: #26

Kao klinac prve je nogometne korake napravio u Lokomotivi, a s navršenih 13 godina došao je u Dinamovu školu gdje je prošao kadetski i juniorski staž i igrao za mladu momčad u Drugoj HNL. Bio je kadetski prvak 2019. godine, osvajač juniorskog Kupa 2021. u doba kad je paralelno branio za juniore i za Dinamo II. Povremeno je ušao i u zapisnik prve momčadi, čak i u europskim dvobojima.

U lipnju 2024. godine nakon dvije sezone provedene u Lokomotivi, Dinamo je aktivirao njegovu otkupnu klauzulu i vratio ga u svoje redove za 750 tisuća eura i odmah ga proslijedio na posudbu u Osijek. Međutim, posudba dogovorena do kraja sezone prekinuta je ranije od očekivanog.

Već nakon četvrtog prvenstvenog kola Čavlina je zbog velikog broja kikseva izgubio ulogu startera i brzo je postalo jasno kako će je teško povratiti zbog odlične forme Malenice, a onda je sam sebi stavio još teži uteg. Nakon javnog istupa u kojem je neiskusno "iskočio iz tračnica" te netaktično govorio o stručnom stožeru, konkretno treneru vratara, postalo jasno kako je nastavak suradnje praktično nemoguć pa tako u zadnjih nekoliko utakmica polusezone nije bio ni u zapisniku.

Čavlina je ukupno za Osijek odigrao devet utakmica u kojima je primio 13 pogodaka, a samo jednom je napustio teren s praznom mrežom.

U siječnju 2025. priključio se ostatku momčadi i Fabiju Cannavaru na pripremama u Turskoj. Iako je u tom trenutku je bio tek treći izbor, sudbina je htjela da Čavlina po prvi puta u Dinamovom dresu stane među vratnice upravo protiv Osijeka kojeg je napustio prije manje od mjesec dana.

Osijek je na svojoj Opus Areni svladao Dinamo s 2-1, a Čavlina je praktički iz prva dva udarca u okvir gola primio dva pogotka.

Čavlina je nastupao za selekcije Hrvatske do 14, 16, 17, 19, 20 i 21 godine.

KzzOne1.jpeg
  • dinamozivivjecno
    2.3k
    Jucer realno nije bio krivac ni za jedan gol, ali naravno da ce se naci neki dezurni pljuvaci koji ce reci da je mogao obraniti onaj gol iz kornera, mislim da bi trebao biti prvi golman i u iducim utakmicama.
  • Zg123
    1.1k
    Igra nogom po zraku jako losa, par puta je neke balone napucao jedva je do centra dobacio. Ostalo se nema sta komentirati.
  • Crni86
    8k
    Pogledo opet tekmu, i moj dojam je da je Cavlina oba gola mogo obranit. I to nije pokuda, mislim da bi Cavlina da ima kontinuitet tekmi obje lopte obranio. On je takve situacije prosle sezone u loski branio bez problema.

Na jako jako nezgodnom gostivanju je pokazao sigurnost nakon dosta vremena ne igranja. Nije to sad bila predstava za peticu, ali kako ce ulaziti u formu mogli bi vidjet opet Cavlinu- najboljeg golmana lige. Govor tijela mu je bio jako dobar da ponovim za njega dosta zajebanom gostovanju i nakon dosta vremena ne branjenja. Nemamo trenutno vremena znam, ali svakom od nasih golmana ce vremena trebat jer nemaju kontinuitet.

Isto tako jako brza distribucija lopte s njegove strane i to mi se jako svida. Odmah trazi kome mora dat loptu i spusta ju. Samim time je davao dobar ritam ekipi kako bi vukli osijecanima loptu u leda. To niti jedan od nasih golmana ne radi.
  • Mr Anderson
    10.6k
    Prvi gol je definitivno mogao braniti, bio je na toj lopti. Nije mi jasan njegov pokret. On se krenuo spuštati umjesto da se izvio u zrak. Zato je ostao kratak.
  • Nolifer
    9.5k
    Meni više nije jasno, kog je onaj branič čuvao, da pomogne Čavlini, pa možda i nebi bio gol, da je stao bolje u blok...
  • Danko
    1.4k

Upravo to i meni nije jasno , kud se spuštaš a lopta ide visoko
    Neobjašnjivo.
  • Crni86
    8k
    upravo to, ali to je nedostatak kontinuiteta barem po meni. Previse razmisljas, radis neke stvari koje mozda ne bi, nisi opusten i sl. Slicno kao i kod napadaca kad ne igra dugo. Takve lopte je u loksi rjesavao bez problema.
  • Crni86
    8k
    Dobra tekma danas. Izgleda luno sigurnije od neve. Obranio i onaj zicer sibeniku.
  • wolfgang14
    1.9k
    NIKOLA CLEAN SHEET ČAVLINA
  • Dzgšb
    1.3k
    Imamo golmana za budućnost, odličan na izlasku s crte i lijepa igra nogom danas.
  • ŽacZgb
    69
    Kad smo ga uzeli natrag iz Lokomotive,očekivao sam da će se boriti kod nas za “jedinicu”,a nakraju smo ga poslali u toksičnu atmosferu. Dobro da se vratio,nek radi i uči… Za par godina imamo top golmana. Bravo Nikola!
  • NitkoBitan
    22.8k
    Nevistica poslat bilo gdje gdje znaju rjesavat probleme sa ledima jer svaku tekmu se cini da brani u nekom grcu, Zagorca poslat u berbu šparoga a Cavlinu drzat standardno da uhvati ritam, zamjena Filipovic.
  • GeneralNapoleon
    737
    Onom obranom vjerojatno spasio utakmicu. To nam je uzasno falilo. Dobro ce mu to doc za samopouzdanje.
  • blubach
    782
    Obranu treba posebno naglasit. Bez nje postoji velika mogućnost da ne bi 3 boda uzeli, a čini mi se da zna jako dobro s nogom igrat tako da palac gore, moglo bi od njega biti nešto.
  • Izet Hajrović
    3.8k
    Ako bude na razini protiv Gorice, ostaje na golu i protiv Rijeke i Hajduka. Lako moguće da zauzme jedinicu do kraja sezone.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.