• Dinamovo proljeće
    1
    Ne može se unaprijed znati koliko će nešto poput stadiona točno koštati, barem dok projekt nije gotov. Samo nagađanje. Tvrtka koja je izradila glavni/izvedbeni projekt, prema nekom idejnom određuje procijenjenu vrijednost nabave prema svim raspisanim parametrima/troškovniku.
    Rok za dostavu ponuda je 10.2. U ovakvim projektima s velikim troškovnicima mogući su daljnji upiti i sitne izmjene = prolongiranje svega/radova, što je na žalost uobičajeno. Nakon otvaranja slijedi obrada ponuda, onda eventualno odluka o odabiru (ako pristignu valjane ponude/a), rokovi mirovanja i moguće žalbe. Cijena izgradnja može biti i niža i viša od tih 35 mil.
    Sve može EVENTUALNO biti zaustavljeno/odgođeno ako (valjanih) ponuda ne bude ili Grad npr. kaže da nema sredstva. Sve rokove je teško precizno predvidjeti, tako da se može samo nagađati.
    Pomoliti se i korak po korak.
  • emilperska
    8.2k
    rekao je da radovi počinju u 3. mjesecu što je nemoguće.Plavi-9

10.02. je novi rok :grin:Plavi-9

Okupit ćemo se na ovoj temi 10.2. i onda tijekom ožujka da vidimo te bagere, lopate i hrvatske građevinske poduzetnike na nepalsko pakistanski pogon da vidimo kako napreduju u izgradnji grdosije na Kranjči..

Još samo mjesec dana do početka radova :heart:
  • K3p
    217
    Vidim tu i dalje politički botovi kolo vode. Stadion im najmanje bitan :vomit:
  • reziser
    7k
    Po meni mogu doc i bageri i lopate. Dok ja ne udjem na novi stadion ne vjerujem nikome. A to sam rekao i prije par godina….
  • barbax
    221
    Sad kad se malo ispljuvalo žuči za Kranjču, možemo se prebaciti malo na temu Maksimir i 'predstavljanje modela izgradnje najkasnije do kraja siječnja'. Čudim se da već nije netko detektirao probijanje roka i bacio neki komentar :rofl:
  • jedan u nizu
    11.2k
    Btw sutra je prvi dan veljače 2025..
    Natječaja nema..
    Bagera nema..
    emilperska

Kak nema natjecaja? Evo otvoren je vec neko vrijeme :D

Btw, pitanje za one upucene.
    Koliko traje odabir izvodaca, koliko traje vrijeme za zalbu, zatim razmatranje zalbe i to.
    Da imamo neki timeline. Sumnjam da ce se u ozujku poceti graditi, ali vjerujem da je do svibnja sve rijeseno.

Ako do 10.02 traje natjecaj, do kojeg datuma se odabire izvodac?
    Pretpostavljam da je vrijeme za zalbu mjesec dana, a koliko onda to sve traje ssa razmatranjem zalbe i konacnim odabirom izvodaca.
  • rokikaciga
    220
    U pravilu se odmah na otvaranju ponuda vidi tko je izvođač jer je 70% projekta cijena, 20% su znanja specifičnig inženjera, 10% je jamstvo za ovaj projekt. Ima formula po kojoj se računa, ovo su postotci za ovaj projekt.

Ako se netko žali, moguće je i da padne cijeli natječaj pa da se opet ide raspisati.

Dobro je netko napisao da do svibnja nećemo vidjeti Nepalce na Kranjči.
  • Sajla
    6.9k
    Sad kad se malo ispljuvalo žuči za Kranjču, možemo se prebaciti malo na temu Maksimir i 'predstavljanje modela izgradnje najkasnije do kraja siječnja'. Čudim se da već nije netko detektirao probijanje roka i bacio neki komentarbarbax

kako ne, bilo prije neki dan na temi za taj stadion.
    https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/589832
  • mokoxax468
    1.1k
    Uvijek se ponadam neki koristan novi info, a ono hdz, možemo, pravo i poštenje rasprave :yum:

Možemo li razdvojiti ovu temu na dva komada, Kranjča - vijesti i Kranjča - rasprava :lol:
  • db-izbjeglica
    16.4k
    Stvarno vjeruješ u te priče?Mali Zeus

Što se tu ima vjerovati ili ne vjerovati?
    Može se pričati jel taj projekt bio dobar ili loš, ali zaustavila ga je tuđmanova smrt i dolazak na vlast koalicije SDP-a i svih ostalih stranaka.

Koliko je to bio pametam potez vidimo po tome što i dan danas nemamo pošten stadion u državi.

Komentare o megalomaniji neću ni komentirati. Mislim da bi 30% grada zagreba umrlo od gladi jer bi se trebale hraniti sjedalice na stadionu, bolje je ovako...
  • Mali Zeus
    15.6k
    Ajd dobro.
  • Bosskovitz
    14.3k
    ponovio sam ti odgovormali M

Nisi, ovo je već tragikomedija :D Odgovor na pitanje "Zašto misliš da grad namjerno nije počeo ranije graditi stadion nego je odgađao početak za pred izbore" naprosto ne može biti rečenica "već bismo bili u drugoj fazi izgradnje da to gradu odgovara" jer si doslovno ponovio istu tezu.

Rekao sam ti: ako misliš da je grad mogao sve napraviti ranije ali namjerno nije (što nema smisla, jer bi u tom slučaju radili protiv samih sebe), kako to argumentiraš? Je li grad izmislio probleme koji su se pojavili, je li izmislio izmjenu projekta, je li se Tomašević dogovorio s Arhitektonskim faksom da se žale na odluku pa se onda dogovorio i s državom da tri mjeseca odlučuju o tome, je li trebalo možda izbjeći neki natječaj, je li neki trebalo napraviti brže, je li trebalo ignorirati probleme sa zapadnom tribinom - što je to konkretno grad napravio da bi namjerno odužio ovaj projekt, umjesto da je on već debelo u procesu gradnje?

A kad to odgovoriš, onda probaj argumentirano odgovoriti zašto misliš da Tomaševiću više odgovara da pred izbore krene tek rušiti stari stadion umjesto da se hvali kako već ima sagrađene dvije tribine, jer to je teza koju propagiraš.

ti si očito mjerilo istine pa ispadne da ljudi nemaju argumente sa tvojim besciljnim jadikovanjemmali M

Ne, ja sam samo jedini tu koji ne trpi takve gluposti pa ti odgovaram jer ne mogu gledati da se pišu stvari koje naprosto nemaju nikakvog smisla. Stari moj, ogromna većina ovog foruma - uključujući mene - nisu glasači Možema, ali samo ti ih toliko mrziš da si u stanju tvrditi kako su toliko sposobni, a istovremeno i toliko glupi, da su organizirali super kompleksnu shemu odgađanja svih procesa oko stadiona samo zato da bi se doveli u nepovoljniju situaciju nego što bi bila da to nisu napravili.

Bilo bi lijepo da poštuješ tuđa mišljenjamali M

Poštujem mišljenja. Iznošenje lažnih tvrdnji nije mišljenje. Kad kažeš "da nisu trenutni ciljali trenutak početka gradnje na nove izbore već smo mogli biti u gradnji" - to je onda tvrdnja za koju moraš imati neki argument, ili barem reći "mene nije briga za činjenice" pa ćemo znati na čemu smo. Bojim se da to ne razumiješ jer evo već dva dana pokušavam dobiti tvoj argumentirani odgovor na jedno jedino pitanje.

Sad će prije izbora malo lajat kako su ga sjebali s GUP-omemilperska

GUP, kao što je više puta ponovljeno, nema veze s projektom stadiona i nikako ne utječe na njega.
  • NB86
    15.7k

Meni je iskreno drago da se taj prijekt nije dovrsio jer bi sad zapeli na njemu i samo bi se o obnovi pricalo, nesto ko tovari s poljudom
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.