• Chempers
    453
    Ostala razlika 9 bodova između nas i Olyja. Gostuju u Portu iduću utakmicu i ako to izgube morali bi imati top nokaut fazu da nas prestignu.
  • Klenx
    6.5k
    Ovaj tjedan su naše ambicije za najveću koeficijent poziciju dobile popriličan udarac.
    Šahtar je dobio Brest, i došao nam je na bod zaostatka. Zadnje kolo su u Dortmundu koji je u igri za top 8, pa se nadam da ne mogu tamo nešto iščeprkati.

Puno veći problem je Olympiacos koji je pobjedom u Portu došao na rub plasmana u top 8. Trenutno kasne 7 bodova za nama.
    Zadnje kolo igraju doma sa Qarabagom, ukoliko dobiju, imat će 2 boda za koeficijent i oko 4 bonus boda za poziciju, te ako budu u top 8 još dodatan bod za plasman u osminu finala. U tom slučaju bi se uz naš poraz protiv Milana izjednačili s nama, ili ovisno o konačnoj poziciji (svaka pozicija gore je 0,25 bonus bodova za koeficijent, 8. mjesto je bonus 4.25) čak i prestigli.

Stvarno šteta, jer da je jučer Porto uzeo pobjedu, Olympiacos bi se motao oko 20. mjesta i sigurno bi išao u šesnaestinu finala gdje nema nikakvih bodovanja za koeficijent (osim bonus bodova za konačnu poziciju na tablici).
  • Jurki
    14.6k
    pretpostavimo da pobijede Qarabag, to su dva boda, npr ako budu 8. to je jos 4,25 bodova, te jos bod za plasman u osminu finala. Oni bi do nokaut faze skupili
    7,25 bodova.
    Mi dobivamo 6 bodova za plasman u slucaju ako ne prođemo dalje.
    Znaci po mojoj racunici na kraju ligaske faze bili bi na + 5,75 bodova.
    Ne znam kolko se dobiva za prolazak svake faze, mislim da bi oni trebali uci minimalno u polufinale da nas prestignu.
  • Maximo
    684
    Morali bi kako god dobit Milan...makar i ne prošli...opet nam je dosta bitno...
  • bbzg
    91

Mi smo svoje bonus bodove vec dobili i ako izgubimo od Milana ostajemo na 54.000.

Ako Olympiacos pobijedi Qarabag i zavrsi u top 8, prestici ce nas.
  • Jurki
    14.6k
    Olympiacos dobiva novih 4,25 bodova za plasman ili samo tu razliku od pocetnih 4?
  • Crni86
    7.5k
    Na -7 smo. Ovaj poredak nas trenutno najmanje treba brinut. Ovog trena mi je apsolutno svejedno da li idemo iz drugog pretkola ili play offa kada postoji u ovom trenutku i dobra sansa da uopce necemo vidjet ligu prvaka.

Igraju se jos sva prvenstva do kraja, mozda i olympiakos kiksa u prvenstvu, sve je jos to jako daleko.
  • bbzg
    91

Olympiacos dobiva novih 4.25 bodova za plasman jer se bodovanje drukcije gleda u CL i EL.

U CL odmah na pocetku dobijes 6.000 bodova, u EL tek na kraju dobijes bodove za plasman.

Treba nam minimalno bod protiv Milana, onda nas Olympiacos nikak ne moze prestici drugi tjedan. Morali bi uci najmanje u cetvrtfinale da nas prestignu.
  • Klenx
    6.5k
    Treba nam minimalno bod protiv Milana, onda nas Olympiacos nikak ne moze prestici drugi tjedan. Morali bi uci najmanje u cetvrtfinale da nas prestignu.bbzg

Ne bi, jer da budu na poziciji 9-24 išli bi u 1/16 finala gdje igraš dvomeč za prolaz, i neovisno o rezultatima u dvomeču ako prođeš dobiješ 1 bod za koeficijent (plasman u osminu finala).

U osmini finala ti se klasično boduje, pobjeda 2 boda, neriješeno jedan bod.
    Tako i da nešto zaostanu za nama, recimo ispadnu u osmini finala s pobjedom i porazom i opet su nas prestigli jer su dobili 2 dodatna boda za pobjedu.
  • Jurki
    14.6k

Mater im četničku.
  • bbzg
    91

Je, u pravu si. U svakom slucaju navijamo za Qarabag drugi tjedan.
  • Klenx
    6.5k
    Ma da, šteta, jer jučer su pobjedom u Portu dobili 2 boda za koeficijent i bar 2 boda razlike za poziciju konačnu koja će biti.

Da ih je Porto maznuo čak bi im prijetilo ispadanje u slučaju kiksa protiv Qarabaga.

Šta je tu je, probat sa Milanom izvući nešto i nadati se da će se četnici čim prije rasut.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.