• dinamo vitez
    545
    Htio sam pisati o nečemu pozitivnom u teškim trenucima dok u Ligi prvaka imamo 8 bodova i u HNL-u 7 bodova (zaostatka). Vjerujem da svi forumaši imaju bar desetak godina praćenja Dinama pa me zanima po vašem mišljenju, 11 najdražih igrača otkad pratite Dinamo. Ne najboljih, to je podložno raznim interpretacijama, nego ono, baš 11 igrača koji su vam se najviše urezali u pamćenje po bilo čemu, nebitno koliko su dugo igrali ili dali Dinamu.

Ako je nekome najdraži Polovanec, Šitum ili Špikić (hello, N.B. :grin: ), onda stavite njega u jedanaestoricu. Nisam bio siguran oko formata, ali evo, predlažem jedanaestoricu u formaciji 4-3-3 (ne mora biti striktno po pozicijama, ali okvirno 4 braniča, 3 vezna i 3 napadača, neovisno o strani na kojoj igraju). Obzirom da na nekim pozicijama može vladati velika gužva, dodao bih i 3 igrača-zamjene, nebitno koja su pozicija, plus najdraži trener.

Nadam se da će tema zaživjet pa da vidimo tko su najpopularniji igrači Dinama prosječnom navijaču Dinama, ja sam elaborirao svoje pickove sa nekim anegdotama i opisima, ostali i ne moraju. Ne morate čak ni cijelu postavu, nego ono bar neku listu od par igrača koji su vam najdraži. Naravno da smo internet generacija i da će većinom to biti igrači aktivni poslije rata, ali svejedno, htio bih da se prisjetimo igrača koji su nas većinu uveseljavali/uveseljavaju godinama.

Evo mojih 11, uz pomoć footballuser.com :

1985368_Dinamo.jpg

Počet ću od napada, jer zbog toga i gledamo nogomet, sa mojim najdražim igračima:

1. Eduardo - igrač koji osvaja prvim dodirom, i mene je osvojio čim sam ga prvi put ugledao na pripremnoj utakmici sa Hannoverom uoči Olićevog odlaska. Genije s loptom, hitriji od čuvara i pametniji od golmana. Svjetska klasa u brazilskom omotu. Zbog takvih se gleda nogomet i kupuju ulaznice.

2. Oršić - legenda Dinama, uz bok sa bilo kojim velikanom, obiteljski čovjek sa starim purgerskim šarmom. Sinonim za odanost, prvi čovjek na kojeg pomislim kad pomislim na veliku eru Dinama od 2018. pa do danas kad je već na izmaku.

3. Soudani - profesionalac par excellence. Klasa na terenu i van njega. Najveća 'krađa' u novijoj povijesti Dinama kad smo ga doveli za milijun eura. Još jedan zbog kojeg se kupuju ulaznice.

4. Prosinečki - prvi igrač kojeg sam zavolio kao dijete, kontroverzan pick, iskreno i ne znam pod kojim okolnostima je napustio Dinamo prvi put, ali mislim da su ga uvijek više kritizirali radi podrijetla nego
    samog odlaska u Zvezdu za koji mi se čini da je Ćiro isforsirao više nego Robi. Klasa starog kova.

5. Olmo - bio je dijete dok je bio u Dinamu, a opet tako zreo. Dinamo je stvorio reprezentativca Španjolske. Filmska priča. Neću zaboravit par navrata kad ga je Bjelica stavio u igru u 90. minuti u nebitnoj utakmici kao najboljeg igrača, a Olmo u tih par minuta 'jede' teren. Velik igrač i čovjek koji zaslužuje sve najbolje što mu se i ostvarilo u karijeri.

6. Ademi - središnje mjesto na listi. Kapetan koji uvijek povezuje. Obranu i napad. Lijevo i desno. Centralna figura novije povijesti Dinama. Od Villarreala, preko Arsenala, Tottenhama i Chelseaja, do Monaca. Ukrali su nam ga na dvije godine ali se vratio još bolji i imat će zasluženo mjesto na vrhu liste legendi kluba.

7. Etto - sedmica na listi, sedmica na terenu. Pravi mlažnjak na desnoj strani. Spektakl za gledanje. Ni najmanja mrlja u 5 i pol godina koliko je bio tu. Dinamovac i danas, od glave do pete.

8. Cufre - najbolji lijevi bek kojeg smo imali u ovom stoljeću i jedan od najboljih stranaca. U dvije i pol godine zalaganjem i klasom osvojio sviju. Nikad pravu zamjenu nismo našli. Da nam je bar danas jedan takav..

9. KTC - jedan od najboljih i najdugovječnijih stranaca, legenda kluba. Vrhunski profesionalac koji ne prestaje s radom ni kad ga nitko ne želi. Osvaja primjerom. Forma je prolazna, klasa je vječna. S tim da za ovo prvo kod KTC-a nisam siguran. Neopravdano podcijenjen kod dijela navijača.

10. Dilaver - igrač i čovjek kakvog svaka ekipa treba. Čovjek zadatka, za prljave poslove. Osvojio izjavama i djelima. Ozlijeđen dok je cijepao drva. Ako netko Olma treba tući, on je tu. 'Mi smo Dinamo, nema tu zajebancije'.

11. Livaković - vjerojatno u top 20 golmana u zadnjem desetljeću u svijetu. Miran, skroman i tih, a između stativa prava mačka. Nerijetko nesavladiv. Možda i najbolji golman kojeg smo ikad imali.

Klupa:
    Mandžukić - još jedan igrač koji me osvojio na prvi pogled, u pripremnoj sa Wolfsburgom. Đilkoš. Veliki borac i radnik, često osporavan dok je bio tu, ali uvijek sam mislio neopravdano, što se na kraju i obistinilo.

Petković - još jedan ponekad osporavan, ali Petko nikad nije tražio transfer. Igrao kroz injekcije, ozlijeđen i izranjavan od strane protivničkih stopera koje nerijetko veže i dvojicu na sebe. Jak k'o bik i lucidan do boli.

Gavranović - ovdje sam htio jednog predstavnika dijaspore kakav sam i sam, u konkurenciji su bili i Viduka i Šimunić, ali Gavra djeluje kao pravi lik i veliki Dinamovac, sam zatražio prelazak u Dinamo kad mu se otvorilo. Volio bih da klub drži više ovakvih ljudi blizu Dinama u nekoj ulozi, makar kao skauta ili trenera u školi, uvijek ti je drago čuti da je netko od njih ostao živjet u Zagrebu i poslije karijere.

Trener:
    Bjelica - ovo je možda svetogrđe prema mom Bosancu Ćiri, ali ipak sam se odlučio za Bjelicu. Čovjek koji nam je podario tolike radosti koje smo nažalost vrlo brzo zaboravili. Dvaput je bio tu i oba puta ga je Dinamo 'bacio pod voz'. Prvi put zbog kokainskih ovisnika iz tadašnje uprave, drugi put radi podobnijih uvlakača kojima se zamjerio zbog tog što nije forsirao njihova 'pojačanja' iz Somalije i Eritreje. Čekamo te opet, bit će treća sreća, da budeš naš Ferguson!
  • Mandelinho
    557
    1985383_Dinamo.jpg

Trener: Josip Kuže

Počeo sam pratiti Dinamo 2003/04

Dodao bih još i najdraži dres:
    Reveal
    pxl-020922-95420436.jpg

Najdraža titula: 2023/24
  • dinamo vitez
    545
    Kod tebe jedna svehrvatska ekipa, kod mene sami stranci skoro.. nije loše :sweat:
  • Efes Pilsen
    9.6k
    1985386_Dinamo.jpg

Trener: Nenad Bjelica
  • Captain America
    19.3k
    433

Livi

Dovoljno je stavit highlightse bilo koje velike pobjede i ovaj čovjek će imati značajnu ulogu u njima.

Rile

Vođa na terenu i van njega.

J. Šutalo

Kompletan stoper kojeg je bilo užitak gledati.

Theo

Najveći stranac u povijesti Dinama.

Gvardiol

Ljubimac navijača zbog svoje osobnosti, a o nogometnim kvalitetama ne treba trošiti riječi.

Aki

Kapetan!

Luka

Treneri u Maksimirskoj 128 su imali značajnu ulogu u stvaranju zlatne lopte. Inače ne kupujem dresove, ali ovogodišnji treći dres Reala s brojem 10 je kupljen.

Kova

Na jednoj kadetskoj utakmici u Sloveniji jedan mladi “krvnik” iz suparničke momčadi krvnički je startao na nogu Matea Kovačića koja je već jednom bila slomljena. Svi nogometaši Dinama odmah su skočili, došlo je do naguravanja u koje je uvučen i Kovačić. Prije no što će uletjeti u gužvu, tadašnji kapetan Dinamovih kadeta je skinuo Dinamov dres. Kad su ga nakon svega pitali zašto je skinuo dres, rekao je:

- Kapetan Dinama ne može se tako ponašati u svetom dresu!

Majer

Obožavam njegov nogomet. Mamić mu je dao potpunu slobodu u igri i učinio ga prvotimcem, a Majer mu je vratio na najbolji način. Brzo smo zaboravili na Olma koliko je Lovro bio brutalan.

Petko

Doktor nogometa i vjerojatno najdraži igrač Dinama ikad.

Orša

Klupa

Turina

Prvi se pamte, a Joja je golman kojeg sam prvog zapamtio u Dinamu.

Stojke

Često neopravdano na piku navijača. Sve mu se vratilo s mjestom u prvih 11 u Dinamu koji je napokon ostvario rezultat u Europi.

Ćorluka

Ikona.

Perić

Što bi bilo da nije bilo ozljeda...

Leovac

Otčepio je Atalantu.

Mišić

Mali Modrić.

Badelj

Gospodin visokog IQa na terenu i van njega.

Olmo

Treba li objašnjavati?

Špika

Najbolje hrvatsko desno krilo zadnjih nekoliko godina. Često je osporavan od djela navijača, a uvijek nađe svoje mjesto u najužoj rotaciji.

Dudu

Genijalac. Uvijek će ostati pitanje što bi bilo da nije naletio na onu psihopatsku siledžiju...

Pjaca

Genijalac. Uvijek će ostati pitanje što bi bilo da nije igrao u Estoniji...

Trener

Jakir

U najturbulentnijoj sezoni u povijesti je ostavio konkurenciju daleko iza sebe, a onda i uveo klub u LP na impresivan način. Siguran sam da ćemo ga vidjeti opet uz nadam se nekog korektnijeg i daleko sposobnijeg SD.
  • Dr Hofmann
    2k
    Golman: Dražen Ladić (jedan jedini neponovljivi, hrvatski Higuita)

Obrana: Etto (nevjerojatan sezone 05/06, kao da je imao motor u guzici) - Goran Jurić - Dario Šimić (možda malo preniski za stopere, ali vrhunski igrači) i lijevi bek stvarno ne znam koga od svih majke mi pa ću stavit Kristijana Polovaneca radi balansa u ekipi i da se ne opustimo previše...

Veza: zadnji vezni Igor Bišćan (iz cca 1998 ili 1999, kakva je to životinja bio)

Trio fantastikus Olmo - Modrić - Prosinečki

Napad: Eduardo da Silva (meni osobno najbolji igrač kojeg sam vidio u Dinamu) i Igor Cvitanović

Igramo 4-1-3-2 na posjed naravno, trener Josip Kuže

Klupa će mi biti kombinacija odličnih igrača i malo radi spektakla: Butina (nije nikad branio nemoguće ali ja volim golmane koji su malo opičeni), Zvonimir Soldo, Kruno Jurčić (moramo imati lika kao on...), Edin Mujčin, Silvio Marić, Marko Viduka, Ivan Bošnjak, Oršić, Pjaca i počasna mjesta na klupi za Jozu Gašpara i Tomislava Gondžića (samo radi onog gola, guglajte ga).

@Droljo molim Vas kolega, Grba je meni u idealnoj postavi...

1985394-Dinamo.jpg
  • Teofil Kateran
    1.6k
    [img]http://1985388-Dinamo.jpg

Rođen sam u ovom tisućljeću i svakako sam na snimkama gledao puno igrača koji bi ovdje bili daleko ispred nekih navedenih, ali ipak je najlogičnije staviti igrače koje sam gledao u realnom vremenu i koji su me osvojili. Nisam stavio baš klasičnu formaciju za Dinamo, ali eto kad više volim igrače prema naprijed.

Livaković je svakako najbolji golman kojeg sam gledao, njegova skidanja zicera velikim igračima jednostavno ostanu urezana u pamćenje.

U obrani sam se odlučio na Ćorluku kojeg sam volio gledati kao dijete, i onda još dva igrača koja su me kasnije osvojila, Šutalo i naravno Theophile po kojem nosim i nick na ovom forumu, a dan danas sam sretan kao malo dijete kad uzme loptu i krene u solo prodor naprijed.

Sredina je već bila teži odabir, tu je Modrić kojeg sam volio gledati kao dijete i to je jedan od tih igrača Dinama koji su mi bili prvi kontakt s nogometom praktički. Tu je Ademi o kojem ne moram trošiti riječi, danas više nije ni blizu ono čega je bio, ali taj pobjednički i kapetanski mentalitet koji je gradio u ovih 15 godina je nešto nevjerojatno, nije tip igrača kakve inače volim, ali taj čovjek je sa svojom borbenošću i mentalitetom donio hrpu važnih bodova i pobjeda. I tu je naravno Olmo čije sam od ovih veznjaka igre najviše volio gledati, to je bilo Dinamovo proljeće i jednostavno jedna velika generacija.

Što se tiče napada tu je bio najteži odabir, Eduardo je prvi završio na listi jer je on bio jednostavno stroj na golove i moj prvi najdraži igrač Dinama. Desno sam se premišljao hoću li staviti Soudanija, ali kad je već Pjaca ove sezone igrao desno nekoliko utakmica mislim da je legitimno da ipak on tamo završi. A Oršić-Petković je jednostavno tandem koji nisam mogao izostaviti s ove liste, njih dvojica su donijeli velike stvari, velike golove i velike pobjede.

Trener je Nenad Bjelica, ali isključivo iz prvog mandata jer nažalost bez stožera nije ni sjena onoga što je bio...

Kad se već nudi da se navedu i zamjene tu stavljam Mandžukića, Cufrea i Kocha.

Zaključit mogu da me jednostavno najviše osvojila Bjeličina generacija koja je izborila proljeće u Europi, i naravno prve generacije koje sam gledao sa svega nekoliko godina kada su igrali Eduardo, Modrić i ekipa...
  • Droljo
    11.2k
    Vidim nitko cvitu nije stavio... Jedan od naj ikad. Ja neću ni raditi kad bi imao livakovića i deset napadača.
  • Kujtim Shalla
    3.8k
    Jel moguće da nigdje nema moje malenkosti i Radmila :lol:
  • dinamo vitez
    545
    Ma stavi, bilo kako, nek se računaju. :smile:
  • Hebimir Strašni
    29
    Eduardo,Cvita, Olmo,Boban, Prosinečki,Modrić,Zajec,Čarli, Jurić,Gvardiol,Ladara...Sub: Livi,Vlaović,Broz,Soldo,Mujčin,Hernán Medford (jel ima netko toliko star da se njega sjeća :smile: )
  • Maxova dijagonala
    2.8k
    Livaković-mislim da tu se nema što objašnjavati.
    Pivarić-odličan bek za Dinamo,nije zaslužio svo sprdanje "navijača" i "tv analitičara",srebro na svjetskom i vozanje Englezića od 100 milijuna.
    Josip Šutalo-elegancija,strašan igrač
    Sigali-jedva ga čekam opet vidjet u hnlu u dresu Lokomotive,životinja!
    Stojanović-solidan bek koji je neopravdano nosio isti križ kao pivarić.
    Mišić-Naš Busquets
    Baturina-moj ljubimac,obožavam takve igrače.
    Sammir-eh da je bio normalan u glavi...
    Oršić-igračina,gospodin i ljudina,najdraži dinamovac ikad.
    Fernandes-kakav luđak i igračina
    Beqiraj-nemam pojma zašto ali volio sam tog igrača.
    Ima ih još tu koji su mogli upast...Kova,Soudani,Špika,Max,Olmo,Pinto,Bruno...
    Trener Ante Čačić-vrhunski trener koji je neopravdano bio ismijavan,pogledajte kako je Dinamo igrao 2022 i reprezentacija 2016 pod njim.
  • Droljo
    11.2k
    1985396_Dinamo.jpg
    I oršić na klupi.
  • blue heart 72
    2.1k
    Ladić
    Etto, Ćorluka, Zajec, Gvardiol
    Modrić, Mlinka, Olmo, Zvone
    Dudu i Cico
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.