• NitkoBitan
    21.8k
    Izvan Hrvatske imamo čak 4.008 članova, od čega najviše iz Bosne i Hercegovine, koja broji 2.143 člana.Rama86

Malo me negativno iznenadila BiH od kuda cesto znaju docirat Zagrepcanima za posjetu na utakmicama, pogotovo imajuci na umu kakvu utvrdu navijaca tamo imamo. U danasnje vrijeme kada se sve rijesi u 3 klika online...

Jedna Medimurska zupanija ima 3-4 puta manje stanovnistva nego sto ima Hrvata u BiH, a razlika je u par stotina clanova.
  • rioda
    6.3k

Rekao bih da dosta aktivnih članova iz BiH ima i hrvatske dokumente pa moguće da je i to dio razloga
  • NitkoBitan
    21.8k
    Pa bez OIBa se ne moze uclanit jel?

@Papastrumf kako se gleda od kuda je clan? Prebivaliste, boraviste, mjesto rodenja, mjesto uclanjenja...?
  • Papastrumf
    13.5k
    kako se gleda od kuda je clan? Prebivaliste, boraviste, mjesto rodenja, mjesto uclanjenja...?NitkoBitan

Adresa koju si naveo na pristupnici, sto je jedino logicno.
  • rioda
    6.3k
    Pa bez OIBa se ne moze uclanit jel?NitkoBitan

Da, ali znam naše ljude iz BiH koji imaju hrvatsku osobnu iskaznicu i na njima prebivalište u RH. Na to sam mislio
  • criticus
    2.9k
    Rekao bih da dosta aktivnih članova iz BiH ima i hrvatske dokumente pa moguće da je i to dio razlogarioda

Od 29k iz Zg koliko je dotepenaca iz BiH :smile:.

Šalu na stranu, ovo je sve očekivano. Tek je lani i krenula ozbiljnija kampanja biti navijač - biti član.

Plava noć u Mostaru je sigurno odjeknula i pomoći će promidžbi članstva. Problem je i što većini njih se neda tražit povjerenika, ne koriste internet za takve stvari, plus skuplje je. A ima i onaj problem što ima nemali broj štovatelja persone non grata i preziru članski model koji je zapravo jugoudbaška podvala zelenih iznutra crvenih iz Možemo. Što vrijeme bude prolazilo i kampanja širila sve od ovoga će se riješavati i BiH će doći na svojih 10k, ne bojim se ja za to.

Naravno da sam paušalno nabacao razloge, sigurno ljudi koji se tim bave to ipak bolje analiziraju.
  • Dino
    3.1k
    mladi Zadrani koji navijaju za dinamo? iskreno ovo mi je malo nevjerojatno..javolimtebejako

Evo mogu svjedocit da osobno poznajem jednog aktivnog Dinamovca rodenog Zadranina s poluotoka u nizim dvadesetima.

Od njih 60-70 tisuca mislim da bi se nasla koja tisuca ljudi. Nezgodno je kaj nemaju nikakav doticaj s Dinamom (kao kako u Zagrebu postoji bila noc) dok ne dodu u Zagreb pa nisu ni sami svjesni kolko ih je dole puno zapravo.
  • username
    15
    Mislim da nas iz BiH ima sigurno nekoliko tisuća među ovima koji se ubrajaju u Zagreb, dosta ljudi koji u Zg rade, studiraju itd.
  • Praskaton
    3.1k
    Ponosan na svoju najjužniju županiju,ove godine ide još jače
  • Brusa
    2.1k
    kad kažeš bez problema, da li misliš da im se odmah obnovilo članstvo kao i tebi ili si morao učitati pristupnici i piše da je proces verifikacije u tijeku?
  • rioda
    6.3k
    Na klupskom webu stoji vijest "Obavijest pretplatnicima Dinamo Plusa", međutim kad kliknem na link, izbacuje obavijest da stranica ne postoji. O čemu se radi, zna li netko?
  • maki
    52
    Molio bih informaciju. Učlanio bih nekoga tko je van zemlje i poneo bih to kao poklon, da li bi članska mogla doći u iduća dva tjedna jer tad putujem kod njega?
  • Sajla
    6.5k
    Na stranicama kluba je objavljena vijest o smrti g. Perića, najstarijeg Dinamovog povjerenika. Nekoliko dana kasnije njegovi kontakt podaci su i dalje na stranici s popisom povjerenika. Trebalo bi to urediti..
  • Bosna86
    11.9k
    Malo me negativno iznenadila BiH od kuda cesto znaju docirat Zagrepcanima za posjetu na utakmicama, pogotovo imajuci na umu kakvu utvrdu navijaca tamo imamo. U danasnje vrijeme kada se sve rijesi u 3 klika online...NitkoBitan

Prije desetak dana sam radio učlanjenje u svome mjestu i skupili smo 100 članova…Eh sad, par zaključaka

1) Od tih 100 ljudi, valjda pola živi vani
    2) Proces učlanjenja u Dinamo i nije bas jednostavan, pogotovo za nekog tko je obični simpatizer… Nakon sto je učlanjenje odrađeno, te papire je trebalo odnijeti u Zagreb povjereniku i predati novac… Onda taj povjerenik treba odraditi papirologiju za 100 ljudi… Nakon sto on to odradi, slijedi odlazak u klub i predaja tih papira… Onda u klubu trebaju odraditi svoj postupak… Pričamo o vremenskom razdoblju od mjesec dana minimum … O tome da te iskaznice trebaju biti isporučene postom i da postoji realna mogućnost da poneka zaluta da ne govorim… Kako da ja tog čovjeka uvjerim sljedeće godine da se učlani kad se on osjeća prevarenim… Sve ovo nužno nije greška kluba, ali da je postupak predugačak, jbg jest…
    3) Godinama se ništa nije radilo na odnosu s navijačima… Logistika ne postoji i sve je prepušteno inicijativi par pojedinaca… Ako se želi povećati članstvo van RH, mora se napraviti mreža povjerenika i olakšati i ubrzati vrijeme učlanjenja

Tovari imaju digitalni printer koji ispisuje članske na licu mjesta…Ogromna prednost jer ne moraju brinuti za propise za koje mi moramo… Uz ubrzanje procedure učlanjenja i bolju logistiku za par godina, bar u Bosni ćemo ih bez problema prestići
  • blue heart 72
    2k
    i uz sve to nabrojano, mislim da je najveća prepreka OiB. Koliko ljudi sam i ja ovdje u Švici kontaktirao i sve 5, tako dugo dok ne dođeš do tog OiB-a. Svi koji nemaju HR dokumente ili bolje rečeno nisu iz HR padaju na toj prepreci. Nikome se neda sa time zajebavati
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.