• Cif
    198
    da nisu senatori ili s ovog govornog područja
  • Marquis Manners
    93

To što su udaljeni iz momčadi, neki na utakmicu, neki na više, a neki trajno.
    Kao što sam napisao jedina iznimka je KTC, a Mbuku nije udaljen, ali mu se radi nešto što nije zaslužio, upravo je zaslužio suprotno.
    To su činjenice. Zašto je to tako, ja imam svoje mišljenje koje bi zadržao za sebe.
    Ako želiš znati to mišljenje, ima načina, ali van ovog foruma, hvala Bogu postoje i druge " platforme " za dopisivanje.
  • vjeko1701
    11.2k
    Ako misliš nešto zadržati za sebe onda to zadrži za sebe. Ako nešto čuvaš za druge platforme, onda to čuvaj za druge platforme. Ovakvo nabadanje "neka drugi sami zaključe" su apsolutno jednaki tome kao da si i direktno napisao, čak i gore.
  • Marquis Manners
    93
    Ne treba donositi posebne zaključke, u pet klikova se vrlo lako može doći do članaka i izjava i vrlo lako se zaključi.
    Ne treba baš sve detaljno iznositi. Posebno ako velika većina zna o čemu se radi.

Kad sam već ovdje, spomenuo bi da sam prije spominajnja Mbuk-a, spominjao ovdje da bi bio super za nas. Šteta što ne dobija više minuta.
    Zna li netko gdje je onaj napadač iz Maccabija što se dovodio u kontekst s Dinamom, zaboravio sam ime, mislim da se zove Pierrot?
  • Joza
    623
    Posebno ako velika većina zna o čemu se radi.Marquis Manners
    Kolega, mislim da ni ti sam ne znaš o čemu se radi, ali imaš potrebu podijelit "pametna" razmišljanja, a ako znaš o čemu se radi onda napiši direktno pa da se i ta velika većina složi s tobom.
  • Hrc-Vg
    450
    u AEK-u. Oni kupuju takve, mi ćemo nekog s našeg govornog područja…
  • Marquis Manners
    93
    Sad sam pogledao. Mislim da je sada i kasno 29 godina otprilike oko 3,5 mil eura. Nije to za nas.
  • Droljo
    10.5k
    Jel ovaj kolega gore htio reći da su nam dečki rasisti u svlačionici? Da ne vole tamnopute crnce?
  • Laugreano
    2.8k
    https://www.transfermarkt.com/umar-sadiq/profil/spieler/337715
    Ovaj bi bio kapitalac. Malo igra, pao u drugi plan. Placa mu je 1,2M godisnje.
  • Mihaljević
    11k
    Da doček krene lakše...

Samed Baždar TM (4M€)
    672a51158cfa3.jpeg

Godine : 20
    Bivši klubovi : Partizan
    Pozicija : 9
    Ugovor : 06/29
    Uz Matkovića najperspektivnija devetka sa ovih prostora koja nam je dohvatljiva. U Partizanu bio najbolji igrač, u Zaragozi još bolji, postao standardan u reprezentaciji "BiH", baš je dečko mrcina. Neka mu Hajrović i kompanija budu primjer za nastavak karijere!

Aune Heggebø TM (2.5M€)
    FaNfLPxXEAYm0gL.jpg

Godine : 23
    Bivši klubovi : Nest - Sotra
    Pozicija : 9
    Ugovor : 06/25
    Lijepa lijeva noga, mladi Skandinavac, njegov klub (Brann) hit klub prvenstva kao autsajderi dvije godine zaredom završili drugi i igrali konferencijsku (kvalifikacije). Među prvim strijelcima norveške lige, low risk high reward.

Javi Puado TM (8M€)
    squared-738dc053a34f98b748022dc89aee0b63.png

Godine : 26
    Bivši klubovi : Real Zaragoza
    Pozicija : 10, F9, krila.
    Pratim ga od EURA U21 2021, kada se posprdao sa našom obranom, čak i na trenutke igrao krilo. Igra standardno svake sezone bez težih ozljeda. Olmov dvojnik, kapitalac.

Kanya Fujimoto TM (4M€)
    GVJuwMxaEAMuuSI.jpg:large

Godine : 25
    Bivši klubovi : FC Tokyo
    Pozicija : 10, 8, BoxToBox
    Zove me Sulimanović cijelu noć, kaže bit će duga zima, a on na birou, pa reko da ga probam spasit... Neka vas broj na leđima ovog termita ne zavara, jer ovaj može igrat sve pozicije u veznoj liniji, kad bi termit mogao biti igrač to bi bio on. 6 sezona igra u Gil Vicentu bez veće ozljede, ide 100 na sat svaku utakmicu, e ovo se zove Japanac...

Adalberto "Coco" Carrasquilla TM (4.5M€)
    adalberto-carrasquilla-aaa.png

Bivši klubovi : FC Cartegena
    Pozicija : 8, 6
    Ugovor : 12/25
    Preteško je uzeti igrača iz MLS-a, ali sve je moguće ako igraču predstaviš dobar plan, još ovaj igra u fake Dinamu, ovog sam upikirao na Copi jer mi je Panama simpa repka. Tehnički izgleda deset puta ozbiljnije od Selahija. Teška mirnoća u igraču, u Dynamu i Panami izvodi sve penale.

Santiago Sosa TM (7M€)
    https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F24588277-c756-47ef-8b74-81712fdeefeb_2048x2048.jpeg

Godine : 25
    Bivši klubovi : Atlanta, River Plate
    Pozicija : Stoper
    Ugovor : 12/27
    Ovo je prvi igrač na kojeg se treba platiti odšeta, stavio sam ga tu najviše zato jer je Hrvat i zato jer može igrati za Hrvatsku reprezentaciju. Galešić je (valjda) dogovoren, ali mislim da nam samo jedan stoper nije dovoljan. Ako Santiago planira imati dobru karijeru u Europi (i ako pikira HR reprezentaciju kao ozbiljnu mogućnost) nema mu bolje stepenice od Dinama. Ako se za Boška moglo dati 4 milje...

Benjamin Kuščević TM (2M€)
    kuscevic-tem-27-anos-e-passagens-por-universidad-catolica-real-madrid-palmeiras-e-coritiba-1703184531367_v2_450x600.jpg

Godine : 28
    Bivši klubovi : Real Madrid yth, Un Catolica, Palmerais.
    Pozicija : Stoper
    Ugovor : 12/26
    Prije 2g trebao doći u Dinamo ali smo uzeli Lauritsena ispred, u najboljim godinama, prvotimac Čilea hr. podrijetla, puno realniji od Sose.

Saša Marčić TM (1M€)
    F58eFBtXQAAGf3L.jpg:large

Bivši klubovi : Rio Cuarto, San Telmo, Tallares
    Pozicija : Lijevi bek
    Znam da ga je već 5 ljudi ovdje predložilo, ali ovaj tip je perfektan za Dinamo! Moje mišljenje je da uvijek neki mladi vezni/stoper mora pokrivati poziciju lijevog beka u Dinamu jer jednostavno stranca ne možemo ubosti, a nijedan Hrvat nije kapacitet. Ali Saša je baš ono što nam treba, kroz pola godine bi postao reprezentativac Hrvatske da ga dovedemo, a možemo ga dovesti za doslovno mizeriju...
  • rioda
    6k
    Saša Marčić TM (1M€)
    Bivši klubovi : Rio Cuarto, San Telmo, Tallares
    Pozicija : Lijevi bek
    Znam da ga je već 5 ljudi ovdje predložilo, ali ovaj tip je perfektan za Dinamo! Moje mišljenje je da uvijek neki mladi vezni/stoper mora pokrivati poziciju lijevog beka u Dinamu jer jednostavno stranca ne možemo ubosti, a nijedan Hrvat nije kapacitet. Ali Saša je baš ono što nam treba, kroz pola godine bi postao reprezentativac Hrvatske da ga dovedemo, a možemo ga dovesti za doslovno mizeriju...
    Mihaljević

Što je najbolje, za njega imam informaciju iz prve ruke da je spreman doći. Čak ne bi bio ni stranac jer već ima našu putovnicu.
  • Omake
    4.6k
    Igrači poput Gyokeresa i Ivanovića

Prije nekoliko dana, poštovani kolega i Gandhi ovog foruma Daliban, me ljubazno zamolio, nježnim riječima „Ajde Pogledaj” da vidim postoje li klonovi igrača kao što su Gyokeres i Franjo Ivanović. Što je u meni odmah postavilo pitanje, „Da li su to uopće dva ista igrača?. Pogledao sam 3 sezone Gyokeresa prije Sportinga, i sve sezone Ivanovića dosad, uključujući kadete i juniore. Dosta su slični igrači, s par suptilnih razlika. Gyokeres je bolji u zraku, bolji s loptom u nogama, Ivanović je „radišniji napadač” i puno bolji po pitanju akulumacije xG u prosjeku. Npr, Gyokeres se od 22-25 kretao oko 0,4 xG, a Ivanović je lani i ove godine na 0,6. S tim da je u lani u Rijeci imao katastrofalnu realizaciju, pa je od 0,6 xG bio na 0,3 golova po 90 minuta. U pet staističkih kategorija su tu negdje i po tim kategorijama sam tražio slične igrače. Kriteriji su sljedeći
    Da je napadač starosti 24 godine ili mlađi, te da je iznadprosječan u svojoj ligi u sljedećem:
    1. Progresivna Nošenja (prog carries)
    2. Ubrzanja s loptom
    3. Dodiri u 16m
    4. xG
    5. Udarci

Ukupno sam pogledao 40tak liga i pronašao 46 igrača koji zadovoljavaju te kriterije. Jedini HNL igrač uopće, bez obzira na godine koji zadovoljava ove kriterije je Lawal iz Istre. Indeks sličnosti mu je bliži vrhu nego dnu s 0,835. Ako popravi tehniku i realizaciju mogao bi biti jako zanimljiv igrač. Lako je zamisliti tu poboljšanu verziju njega u kontekstu Dinama, okružen Pjacom, Stojkovićem i jednim od 2 nova desna krila. Yusuf iz Vojvodine je također zadovolji kriterije i bio na inicijalnoj listi, ali je 46. od 46 analiziranih igrača. Ispod je 11 igrača koji su imali najbolji indeks sličnosti. O nekima sam prije pisao, npr u Petko klonovima. O nekima su pisali drugi forumaši. Na kraju su i dva igrača iz juniorske Bundeslige, reda radi.

11. Marcelo Ryan

Prog Nošenja 1,61
    Ubrzanja s Loptom 0,56
    xG 0,39
    Dodiri 16m 3,82
    Udarci 2,92
    Indeks Sličnosti 0,901
    TM Vrijednost 850K
    Godište 2002
    Visina 188cm
    Klub Sagan Tosu J1
    Ugovor 1.2.2025
    1BHAhGS.png
    vxP1Nqr.png

10. Remco Balk

Prog Nošenja 2,12
    Ubrzanja s Loptom 0,41
    xG 0,43
    Dodiri 16m 4,6
    Udarci 2,38
    Indeks Sličnosti 0,924
    TM Vrijednost 550K
    Godište 2001
    Visina 175cm
    Klub Cambuur
    Ugovor 1.7.2025
    mStKuZr.png
    qVIRJFi.png

9. Samuele Mulattieri

Prog Nošenja 1,59
    Ubrzanja s Loptom 0,84
    xG 0,47
    Dodiri 16m 4,27
    Udarci 2,51
    Indeks Sličnosti 0,929
    TM Vrijednost 4 mil
    Godište 2000
    Visina 183 cm
    Klub Sassuolo
    Ugovor 1.7. 2028
    u17-u21 rep Italije
    6Da6GMr.png
    EXJWwO9.png

8. Jesse Van De Haar

Prog Nošenja 1,72
    Ubrzanja s Loptom 0,61
    xG 0,43
    Dodiri 16m 4,24
    Udarci 2,84
    Indeks Sličnosti 0,934
    TM Vrijednost 450K
    Godište 2005
    Visina 184cm
    Klub de Graafschap (posudba iz Utrechta)
    Ugovor 7.2026
    u17-u19 Rep Nizozemske
    1XYuFDP.png
    JKxuLc3.png

7. Lamine Cisse

Prog Nošenja 2,42
    Ubrzanja s Loptom 0,58
    xG 0,35
    Dodiri 16m 4,46
    Udarci 3
    Indeks Sličnosti 0,939
    TM Vrijednost 500K
    Godište 2002
    Visina 180cm
    Klub Bastia
    Ugovor 2027
    u15-u19 rep Francuske
    Pl8L2mO.png
    MbrPbPD.png

6. Trivante Stewart

Prog Nošenja 1,6
    Ubrzanja s Loptom 0,36
    xG 0,41
    Dodiri 16m 5,16
    Udarci 3,14
    Indeks Sličnosti 0,943
    TM Vrijednost 800K
    Godište 2000
    Visina 191 cm
    Klub Radnilki Niš
    Ugovor 2006
    6 nastupa za rep Jamajke
    6iWk2aq.png
    iLnR0Ei.png

5. Shin Yamada

Prog Nošenja 1,19
    Ubrzanja s Loptom 0,32
    xG 0,55
    Dodiri 16m 5,1
    Udarci 2,93
    Indeks Sličnosti 0,955
    TM Vrijednost 900K
    Godište 2000
    Visina 175cm
    Klub Kawasaki Frontale
    Ugovor 1.2.2027
    U23 Japan
    50756zE.png
    6CdptoM.png

4. Tim Lemperle

Prog Nošenja 1,39
    Ubrzanja s Loptom 0,23
    xG 0,58
    Dodiri 16m 5,71
    Udarci 3,32
    Indeks Sličnosti 0,993
    TM Vrijednost 5 mil
    Godište 2002
    Visina 187cm
    Klub Koln
    Ugovor još 6 mjeseci
    u17-u21 Njemačke
    zSUbsXG.png
    ap6ptss.png

3. Raul Florutz

Prog Nošenja 2,28
    Ubrzanja s Loptom 0,76
    xG 0,54
    Dodiri 16m 5,34
    Udarci 4,27
    Indeks Sličnosti 1,07
    TM Vrijednost 1,5 mil
    Godište 2001
    Visina 182cm
    Klub Olimpija
    Ugovor 7.2026
    U19 rep Austrije
    qO0XYSc.png
    vo3cykb.png

2. Daniel Birligea

Prog Nošenja 1,84
    Ubrzanja s Loptom 0,24
    xG 0,62
    Dodiri 16m 7,36
    Udarci 3,28
    Indeks Sličnosti 1,25
    TM Vrijednost 3,8
    Godište 2000
    Visina 184cm
    Klub FCSB
    Ugovor 7.2029
    Tri nastupa i gol za sen rep Rumunjske, standardni u21 rep s 11 nastupa i 3 gola
    hqEpvcA.png
    ettpzjf.png

1. Goudine Koyalipou

Prog Nošenja 1,58
    Ubrzanja s Loptom 0,13
    xG 0,82
    Dodiri 16m 6,97
    Udarci 4,85
    Indeks Sličnosti 1,47
    TM Vrijednost 1,2 mil
    Godište 2000
    Visina 184cm
    Klub CSKA Sofia
    Ugovor 1.7.2027
    u17-u20 Francuske
    Sedam nastupa za Sen rep CAR, i 1 gol
    2LFaxwn.png
    kAsGwtb.png

Za kraj još dva igrača koji igraju u juniorskoj Bundesligi. Hoće li biti novi Gyokeres, Ivanović ili skladištari u Aldiu, vrijeme će pokazati, Talijan igra za u17 rep, pa vjerojatnije je da će nešto biti od njega.

orCQnnn.png
    huUFO1t.png
  • Dinaminjo
    1.2k
    Bravo.

Imas greskicu, isti graf ti je Lemperle i Florutz.

Mislim da je jasno, treba Dejana Ljubicica i Lemperlea dovest iz Koelna.Obojica klase, obojici istice ugovor za 6 mj.
  • Kujtim Shalla
    3.6k
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.transfermarkt.com/ola-brynhildsen/profil/spieler/499759&ved=2ahUKEwiCib6Qy9GKAxWzGRAIHVQZJzMQFnoECCYQAQ&usg=AOvVaw3QCBydHK-GCiCIsXyP6rUo

Ola Brynhildsen igrač danskog Midtjyllanda ,na pozajmnici u Norveškoj gdje je zabio 10 komada u 11 utakmica. Jako brz i pokretljiv napadač. Igrač kakvog nemamo. Posudba ističe noćas. Žele ga zadržati, a može se kupiti relativno povoljno jer n njegovoj poziciji u Midtjyllandu imaju veliku konkurenciju vrhunskih napadača, izmedju ostalog i Buksu kojeg smo i mi bili pokušali dovesti i tad nam bilo puno 3,5milje eura . Ovakav profil nemamo u momčadi
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.