• mokoxax468
    900
    Moneyball podrazumjeva nabaviti jeftino i prodati skupo. To nema smisla za Hallera, kojeg čak i da nabavimo za jeftino, sigurno nećemo prodati za 5+ milijuna eura.
  • Captain America
    19.2k
    Reci mi pliz gdje je tu moneyball ako dovodimo lika s koji bi vjerojatno imao jednu od najvecih plaća u klubu, te za kojeg sigurno postoji interes i negdje drugdje?austrijanac

Upitno je kolika bi mu bila plaća. Ako ga Leganes tretira kao što smo mi brku Sosu pa ga vraća u Borussiju, lako moguće da ga se može dobiti povoljno. Samim time, šegrt ga smatra podcijenjenim igračem kojeg može dobiti na povoljan ugovor.

Uostalom, evo definicija s Wikipedije.

The term moneyball is used for the practice of using metrics to identify "undervalued players" and sign them to what ideally will become "below market value" contracts...

Nama treba Soudani. Igrač za kojeg ćeš dati ozbiljne novce, ali koji će svoje isporučiti i pomoći ti da osvojiš naslov.
  • marcio amoroso
    38.7k
    Ja ne znam u kojem ljudi filmu žive i možda misle da se Haller mogao dovesti nakon što je zabio 21 gol u Nizozemskoj ili 15 u Njemačkoj.
    Koliko je Haller realan ne znam, ali da je čovjek pojačanje i jebeni upgrade je sigurno.
  • Maxova dijagonala
    2.5k
    Već vidim konferenciju Marića na predstavljanju Hallera.
    Prva rečenica-to je igrač koji je nekad vrijedio 40 milijuna :lol:
  • Jaro
    8.6k
    ne, uopce ne mora biti prodaja ukljucena u moneyball proces - znaci dobiti trzisno podcijenjene igrace za rezultatski ili prodajni dobitak. Ako u ovom primjeru Hallera platis milju, a on ti odigra kao netko kog si platio 10 milja - to je uspjesan moneyball potez, nebitno prodao ga ili ne... takodjer - relativno je kaj je jeftino. Za svakog igraca posebno, nebitno o ostatku kluba/momcadi...
  • don
    9k
    sam je Marić i govoria, mi igrača takve klase možemo dovest samo ako je u problemu.

ako Haller dođe, sigurno ne bi doša zbog para u Dinamo već da se vrati koliko-toliko na europski put. S toga, podržavam transfer.
  • keppi
    238
    Centarfor nam je ključno kritično mjesto.
    Bilo idealno dovesti recimo Hallera (ili možda nekog sličnog na 6 mjeseci) i također nekog mladog, potentnog centarfora pošto je prilično neizvjesno stanje Petkovića (bez obzira što se piše da je ozdravio), te je također veliko pitanje kada će Petković uopće biti u optimalnoj formi.
  • Paggini
    31.6k
    mladog, potentnog centarforakeppi

Imamo Bakovica, Rimca i Cutuka. Sva trojica pokazuju relativan potencijal uz kojekakve juniorske ili fizicke manjkavosti. Ako se dovede neki Haller, ne vidim zašto se i njima ne bi davala prilika.

Lajemo o tome kako ovi oni iskopavaju neke rendom crnčiće od 19 godina, a mi u pogonu imamo veće potencijale.
  • austrijanac
    4.8k

Pa ne možemo odma reć da je moneyball, kada nismo sigurni kolika će mu primanja bit.
    Ovaj potez nije moneyball dok se ne utvrde financijski detalji, te dok se ne evaluira pozadina dolaska.

Moneyball je Torrente, igrač kojeg si doveo besplatno za kikiriki plaću, a dolazi s pedigreom igranja La Lige.

Haller nije Moneyball ako ćeš iskeširati 2 milje za njegovu plaću - jer on točno toliko vrijedi sad, toliko ga njegov klub cijeni.

Ovaj potez je za sad bliži Soudaniju nego Torrenteu.
  • GOAT
    1.5k
    ne, uopce ne mora biti prodaja ukljucena u moneyball proces -Jaro

Ne mora ali je vrlo poželjno da bude. Nijedan klub ne želi dovijeka tražit igrače u problemu i van forme i nadat se najboljem.
  • keppi
    238
    Sigurno je puno bolje uzeti naše mlade igrače, samo naravno ako je procjena da mogu odmah pomoći.
  • Str1nger Bell
    1.6k
    Ne znam iz kojeg razloga neki ocekuju da pregovaramo sa Kaneom i Hallandom.

Haller bez pola muda, golgeterskom krizom i nikakvim voljnim momentom zabija 15 golova do kraja sezone u HNL-u.
  • mokoxax468
    900
    Stvar je perspektive, moneyball znači značajan povratak sredstava u odnosu na ono što si uložio.
    Kada pričamo na američkom primjeru (košarka/am. nogomet/baseball), logično da njima prodaja nije end-goal nego veća zarada kroz dobre rezultate te uzročno-posljedično veće prihode od navijača

Mi smo i ove godine ušli u Ligu prvaka (i to nikada vrijedniju), no opet pričamo da moramo prodati igrača ili dva. Mi nikada nećemo marketingom, ulaznicama i novcem od takmičenja pokriti 100% budžeta. Tako da se iz naše perspektive moneyball može vrtiti samo na kupovini mladih igrača jeftino i prodaji istih za veliki novac.

Po tome, i da Hallera jeftino dobijemo te on stvarno doprinese nekom rezultatu svojim golovima, po meni to i dalje nije moneyball.
  • Daliban
    3.8k
    Haller bez pola muda, golgeterskom krizom i nikakvim voljnim momentom zabija 15 golova do kraja sezone u HNL-u.Str1nger Bell

Zbog ovoga ga se i pokušava dovest. Ne zbog 15 golova koje neće zabit nego zbog toga što ljudi puše ovakve alibi poteze. PR na najjače.
  • Dinamouberalles
    238
    Haller kakav god da je trenutno bio bi upgrade .
    Sigurno da 99 % stopera u HNL ne bi bili onako nakurceni kao kad ih napada recimo Kulenovic .
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions