• NitkoBitan
    20.7k
    Famozni mit o VIP mjestima, sky boxevima i tvornici novca. Da, naravno da nije proporcionalan prihod koja ta mjesta generiraju sa udjelom u ukupnom kapacitetu, ali iracionalno je mislit da se moze "igrat" sa brojkom tih mjesta i da ce ona uvijek bit rasprodana i popunjena bez obzira na to koliko ih ima (pa hajmo ih onda izgradit sto vise jel).

Nogomet je ovdje sport za sirotinju. Kaj netko misli da su ovdje VIP loze epicentar poslovnjaka i imucnijih gradana, a upitno je koliko takvih uopce ima u Hrvatskoj zainteresiranih za nogometne utakmice (rijetko kad sam vidio punu lozu na Maksimiru).

Obicno kapacitet VIP loza i sky boxeva kombinirano ne prelazi 5% kapaciteta stadiona. Pa nisu blentavi oni koji nisu predvidjeli vise mjesta za "creme de la creme" sloj drustva kojeg ima brojcano najmanje u hijerarhiji gradanstva. Uostalom i na "radnickim" stadionima Dynama Dresdena i Alemanie Aachen ima sasvim pristojan broj VIP loza i sky boxeva (kombinirano cca 1600 sto je i dalje duplo vise od maksimirskih loza) tako da ne vidim problem.

Ovo je okej, ali generalno trebamo bolji stadion od toga. Treba nam više loža, impresivniji dizajn, više iskoristivog prostora u tom volumenu...Bosskovitz

Navedi primjer stadiona za koji mislis da bi nam trebao bit uzor po ovom pitanju.
  • t1980
    0
    meni je ovako nesto sto bi trebali sagraditi u Maksimiru, monumentalan, svijetski poznati arhitektonski studio, dizajn primjeren Zagrebu.

https://stadiumdb.com/designs/rus/fk_krasnodar_stadion

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Krasnodar_Stadium
  • NORTE
    12.8k
    Kad su postavljeni kentauri na Maksimiru?rioda

Mislim da je 2007., tako nešto, ne sjećam se točno.

meni je ovako nesto sto bi trebali sagraditi u Maksimiru, monumentalan, svijetski poznati arhitektonski studio, dizajn primjeren Zagrebu.

Krasnodar_Stadium
    t1980

Takvo što nema nigdje drugdje na svijetu i moguće je samo u Rusiji.
  • mali M
    6.1k
    "Owner of the club admits his new stadium will never pay for itself. Sergey Galitsky spent a fortune".

Pazi i to je bilo prije kolapsa tržišta sa materijalima, nekretninama... Kužim tvoju poantu, ali to je kao da Tomosovoj tvornici pokažeš Harley Davidson i kažeš ovako se radi posao... Ma hajde nemoj reći... Dinamu da napravi ovakvo ili slično arhitektonsko čudo bi trebala valjda milijarda eura
  • t1980
    0
    ovdje bi stavio naglasak na arhitekturi primjerenoj Maksimiru, ne na ogromne led displeje i ostale stvari. Staviti u Maksimir obican konfekcijski stadion kakve ovdje postate u bi po meni bila katastrofa
  • NORTE
    12.8k
    ovdje bi stavio naglasak na arhitekturi primjerenoj Maksimiru, ne na ogromne led displeje i ostale stvari. Staviti u Maksimir obican konfekcijski stadion kakve ovdje postate u bi po meni bila katastrofat1980

To je dobra ideja, "uklopiti" dizajn i okoliš novog stadiona u ambijent maksimirske šume.
    Umjesto klasičnog moderne fasade stadiona, bilo bi lijepo vidjeti nešto drugačije ali lijepo i u većem skladu s našim parkom Maksimirom.
  • t1980
    0

Ne znam zasto se uvijek podcjenjujemo, i sami sebe stavljamo u neke nize vrijedne rangove.
    Ovo nije nikakav megalomanski projekt, ovo je mali stadion od 32.000, primjeren klubu, gradu i lokaciji za slijedecih 100 godina. Tu pricam o arhitekturi.

Sto se tice troska, preko 60% troska stadiona je oprema a ne gruba gradnja objekta. Njima u Krasnodaru je obzirom na trosak oprema bila i preko 75% ukupnog troska. (Led displeji, zavrsne obrade u interijeru, sjedalice, tehnicka rjesenja, …
    To sto su se ludi rusi raspistoljili, to je njihov problem.
  • Mandelinho
    438
    Evo ovako mi hotel u sklopu stadiona :chin:

Inace, ovo je plan rekonstrukcije betisovog stadiona.

benito-stadium-cover.jpg

nuevo_villamarin_estadio_betisjpeg_001.jpeg
  • Baneki
    781
    Za ovaj novi stadion u Betisu čitam...Stadion za 60k gledatelja za 70m eura, valjda i taj hotel uračunat. Dovršen će biti u lipnju 2026. Mi ćemo do tada možda imati stadion za 11k za 44m.

https://www.thestadiumbusiness.com/2024/09/24/real-betis-signs-goldman-sachs-deal-to-support-stadium-project/

The new stadium will have capacity for 60,379 spectators, on a similar footing to its current capacity. The project is expected to cost around €70m, with a targeted completion date of June 2026.

Inače, raste nezadovoljstvo građana zbog monstruoznog projekta i utjecaja na njihov život i lokalnu zajednicu. Tu kod nas se ne žale jer famozna studija izvodljivosti koja je trebala definirati komercijalne sadržaje oko stadiona u Maksimiru se taji od građana. Pametno, kaj bi trebali znati takve stvari pa da se žale i krenu raditi probleme kao seviljanci.

https://stadiumdb.com/news/2024/11/spain_growing_criticism_surrounds_benito_villamarin_redevelopment_plans
  • DrawTube
    5.7k
    Dakle ovo će koštati slično kao i Pampas iako je 450% većeg kapaciteta? How yes no

Ok, Pampas je imao problema s tlom i koronom ali mi je ova cijena jako teška za povjerovat
  • jedan u nizu
    10k
    Za ovaj novi stadion u Betisu čitam...Stadion za 60k gledatelja za 70m eura, valjda i taj hotel uračunat. Dovršen će biti u lipnju 2026. Mi ćemo do tada možda imati stadion za 11k za 44m.Baneki

Nije novi.
    To je rekonstrukcija postojeceg.
  • NORTE
    12.8k
    Betisov stadion je nedavno obnovljen.
    Još samo fali nova zapadna tribina, krov i "fasada".

FHyazBjWQAY0aVH.jpg
  • NitkoBitan
    20.7k
    Jel kukaju kako nemaju krov?
  • Paggini
    29.4k

Ne pada kiša u Španjolskoj :cool:
  • NORTE
    12.8k
    Jel kukaju kako nemaju krov?NitkoBitan

Imaju puno blažu klimu, a usporedba njihovog i našeg stadiona je potpuno neumjesna.
    Real Madrid nije imao krov, nema ga ni Barca.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.