• Gelipter
    3.8k
    ne čitaš s razumijevanjem i svađaš se s ljudima bezveze. Smeta ti svaki zarez, a prvi se izražavaš ratoborno. Ti koji živiš posebno dinamičan život za razliku od nas ostalih koji to ne razumijemo jer smo: mladi, besposleni, nekulturni i nedovoljno inteligentni.
    Svejedno još jednom: "tko može", mora se pojaviti u subotu na Maksimiru!
  • OldSchoolZG
    259
    Posjeta je super , poglečte/pogledajte stadion, kriminal i teror bivše uprave (Tudjman, Baric, Mamic).

Pol ljudi koji živiju v ZG nisu tu rojeni , a ni njihova deca iako jesu dinamovci ne pedu/ideju na tekme
    kajti/jer ih fater ni fural na tekme dok su bili limači.

Takaj/također Zagrepčani se najvišje iseljavaju v HR. Svako leto se iseli 12-15 tisoč ljudi i dojde
    15-18 dotepencov (vekšina hajdukovci , barem iz mog iskustva).
    https://www.24sata.hr/news/najvise-ih-se-iselilo-iz-zagreba-a-najgore-je-u-slavoniji-i-zagori-651329

ZG kajkavski z uporabom padežov je podpuno nestal. V celom mom firtlu
    jug Trešnjevke, razmeju me svega par ljudi. Situacija je čak alarmanta kajti čak i ZG štokavica nestaje
    i čujeju se samo dotepenski jeziki.
    Mi Agrameri (Grič,Kaptol,kraj Vlaške i Tkalče) , Purgeri (ostali firtli/kvartovi) smo nestali kak Cockney v istočnom Londonu.

Velim , v ZG ima max 350 tisoč ljudi kateri navijaju za naš Dinamo. Višje od pol su penzioneri/deca/žene itd.
    Posjeta je super kak nas malo ima , a dinamovcom iz HR,Bih,Slovenije je daleko dojti baš na svako
    tekmo.

Nije kak mi Purgeri/Agrameri nečemo na tekme , neg nas nema !!!
    Od moje ekipe BBB 30tak (2005 smo se raspali) , samo nas je 5 ostalo v ZG i samo dvojica gremo na tekme (sad na zapad , jedino smo sad bili v ST nakon 20 let).
  • ShanKu
    1.1k
    ovo je teška istina, uopče više nemam osječaj da hodam Zagrebom... osim kad sam na sjeveru, u klubu navijača i kad prolazim pored grafita Dinama i količina starih Purgera kaj ih sretnem po Zagrebu i po izletima... drugo je sve "šta"
  • ZrnTSCHeZ
    516
    novih 50 000 ZagrepčanaDrawTube

:rofl:

razočaran sam i ja što u gradu sa okolicom u kojem živi skoro milijun ljudiivanzg

@OldSchoolZG mi "ukral" riječi...potpisujem

Zanimljivo bude ak izađe regionalna statistika članova pa da se vidi kak je zastupljenost.
    "Hrabro" bum rekel da često imam feeling kak u ZGu ima više formalnih članova magaradi nego dinama.

I da je na svakoj tekmi vrlo visoki postotak navijača kojima je i svaki Max zapravo "gostovanje" te nam treba samo za putovanje vamo-tamo po nekoliko sati i za tekmu moraš računati na "pola dana" te ju nebreš baš usput ugurati na dva sata uz eventualne druge obaveze

Evo, stavite anketu zastupljenosti na Zoni pa da u startu dobijemo neku perspektivu (bilo po županijama ili HR razbacamo na 6-7 regija + ZG prsten pa dodatno još BiH, Slo, Aut, Njem, Skandinavija, ostatak EU, Britanija&Irska, prekomorske zemlje)
  • Liks90
    2.6k
    Stanje za varazdin okvirno:

SD 470, ZD 1155
  • Hnlovac
    1.3k
    Ja bome ne potpisujem izjavu nimalo. I sam sam neki tip "štokajca" , rođen u zg, mama i tata rođeni u zg. Dotepenci ovo, dotepenci ono. Smeta li mi malo "šta" na ulici i 0 "kaj"? Smeta. Ali upamtite dobro, već su 1940. NDH vlasti pisale kako je "samo 25% stanovništva ZGa rođeno u ZG"

Pomiriti se s tim, Purgeri već 50 godina imaju natalitet valjda 0,8 po ženi, a s obzirom da je grad industrijsko središte Hr i šire, ljudi će naravno dolaziti tu studirati i raditi. Da nema "dotepenaca" ostali bi Grad do Trnja sa 150 000 stan. Dovoljno meni govori da su ti stari "Purgeri" u onim ruševinama od zgrada u centru i čekaju da im država sve napravi, a dotepenci u predgradima rade i svojim parama održavaju svoje.

Dotepenci su izgradili Zagreb
  • duksy
    310
    Zagreb je bio lijep grad sa puno manje stanovnika, a sad su ga dotepenci zagadili, a ne izgradili sa svim ovim zdradurinama.
  • The Undertaker
    6.3k
    Sramite se svi skupa.
  • nkdz
    933
    Dovoljno meni govori da su ti stari "Purgeri" u onim ruševinama od zgrada u centru i čekaju da im država sve napravi, a dotepenci u predgradima rade i svojim parama održavaju svoje.Hnlovac

Ajmo jos malo genaralizirati o purgerima, krasno
  • NitkoBitan
    20.7k
    Jedinu podjelu koju priznajem je na clanove i neclanove :joke:
  • Paggini
    29.3k
    Dosta rasprave o dotepencima i tko je sjebao Zagreb u temi o ulaznicama
  • NORTE
    12.8k
    Stanje za varazdin okvirno:

SD 470, ZD 1155
    Liks90

Čini mi se da je ovo dosta bolje od Slavena.
    Doduše to se igralo u petak u 18 sati, a Varaždin je u subotu u 17:30.
  • Frka17
    8
    Ima mala dolaznost i svojih prednosti, bar ne bumo morali cekat u redu za kobasu i pivo
  • Zoran
    102
    Na koju foru uci na sjever dolje sa kartom za zapad?
  • dmil
    425
    Nisam iz Zagreba, otkad sam se doselio, promjenio sam dvije relativno velike firme u Zagrebu, i u svakoj od njih najvise cuđenja i posprdnih komentara sam dobio od rođenih Zagrepcana kad bi ih pitao hoce ici na utakmicu, toliko o podjeli na Zagrepcane i dotepence.

Sto se tice slabije posjete, vjerojatno dosta utjecaja ima i to sto ce hrpa ljudi otici sutra iz Zagreba poslije posla ili ce biti u generalnoj pripremi za blagadane.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.