• Simpatizer
    583
    A gle, prvo napišeš da nije nitko otišaomarcio amoroso

Ali je li fer reći "otišli su" kad su bili na posudbi? Da su ostali ozbiljan novac bi se za te igrače trebao izdvojiti, nije da ih je on otjerao
  • marcio amoroso
    38.3k
    Ali je li fer reći "otišli su" kad su bili na posudbi?Simpatizer

Samo Vidović i Kaneko su bili na posudbi. Ja sam njemu samo replicirao na “nije nitko otišao”.
  • Simpatizer
    583
    https://www.index.hr/mobile/sport/clanak/ivkovic-dinamo-vode-ljudi-koji-nemaju-iskustva-ali-imaju-volje-za-rad/2624582.aspx?index_ref=rubrika_sport_ostalo_m

"Ljudi koji vode Dinamo imaju volju za rad, ali nemaju iskustvo. Dobro i korektno rade, financijski štima, ali najteže je posložiti sportsku stranu, odnosno ono što se događa na terenu. Evidentno je da im trebaju ljudi koji imaju puno više nogometnog znanja.

"Mjesec dana nakon početka prvenstva je u novinama Marko Marić bio najbolji sportski direktor u Hrvatskoj. Nakon tri mjeseca više nije ništa valjao. Niti je on super, niti ne valja. On je negdje između, mlad je i kvalitetan, ali je trebao peći zanat s nekim tko je iskusniji od njega.

Bivši trener Dinama (Jakirović op.a.) je govorio da su igrači sjajni kad bi Dinamo pobijedio, a nakon loših rezultata bi govorio da nije on slagao ekipu ni dovodio igrače. Bjelica je 2018. vodio momčad s 20 hrvatskih igrača.

To je bilo nekad. A danas se radi pritisak da bi ceh platio Marko Marić, a nije on kriv. Njegov posao bi htio preuzeti netko drugi, koji bi vodio sve, a za to nema kvalitetu", rekao je Ivković u emisiji Stadion.
  • veselko tenžera
    2.8k
    Joj Ivkovića i zagonetki... Nek izda više taj šifrarnik da ga se može pratiti.

Eto Marić je pokazao kvalitetu...

Ima li itko informaciju na koga ovdje cilja, Bjelicu?
  • Peškaman
    5.4k
    Ja nemam sve brojem u glavi al mene zanima jedan primjer evo uzmimo Mbuku i ovog malog livog beka iz Rome.BBB Sibenik

Za ovog Oliverasa mišljenje dijelim s Dalibanom.
    Jučer je Marić rekao da smo htjeli LB-a koji je otišao za 4,5 mil€ u Romu,u prijevodu Samuel Dahl.
    Mišljenja sam da smo mi htjeli dovesti Dahla,Roma je ponudila više, mi smo se odlučili da će Perković i Ogiwara uspjeti to pokriti, dogodila se ozljeda Perkovića i da smo u zadnju morali nešto pikirati i da se pojavila opcija Oliverasa kojeg se Roma htjela riješiti.
  • vjeko1701
    10.3k
    Tu se moram složiti s Ivkovićem. Vidi se da se radi iskreno i puno da Dinamo bude stabilan i da napreduje u stvarima u kojima je desetljećima bio zanemarivan. No, ipak su trebali za početak dovesti nekog puno iskusnijeg na poziciju SD-a a ako u Mariću vide potencijal da postane vrhunski sportski djelatnik, on mu je trebao biti postavljan kao desna ruka da od njega uči.

Neke od izjava jednostavno pokazuju da Marić nema (barem još) stav potreban za SD-a. Ne možeš ti napisati da nisi doveo napadača jer nitko nije htio biti iza Petkovića, posebno kad se zna da igramo na tri kolosijeka, da nam je formacija s dva napadača uvijek realna opcija, posebno u HNL-u i da Petko vuče neke kronične probleme. Samo te činjenice bi ti trebale biti dovoljne da uz malo slatkorječivosti igraču prodaš priču i dovedeš ga.

Kad se sjetim Orišićeve priče da su mu došli trener i SD, posjeli ga, prezentirali cijeli plan ekipe sa njim, što se očekuje, koliko se vjeruje. Sve da bi doveli APP zamjenu u kriznoj situaciji. Možda je i gamadski, možda su bili i iskreni al u ovom poslu to moraš.

Uprava je Bjelici i Mariću dala povjerenje. Sada im je šansa to iskoristiti, okrenuti sezonu gdje ih iduće možda čeka i direktan plasman u LP. Ako to uspiju, imaju budućnost u Dinamu. Ako se do ožujka situacija ne okrene, mora se krenuti po nove ljude. Dinamo ne trpi prosječnost.
  • Facke
    4.4k
    Al zbog cega se isle samo po Dahla?! Pa ima i drugih levih bekuv? A mi dopeljame Oliverasa. Jednostavne je Marko Maric strasne lose odradil rok. Kak je i Marcio napisal nama je otislo 30+ golova a doslo je kaj? Mi smo v ofenzive na krliu slabiji nek prosle lete. Jedine zablista Pjaca. Mbuku, Cordoba, Spikic, Hoxha to je nula bodova za sad. Jake jake slab ucinak. Jedina nada je mene da Bjelica male vise uzme ceptar u svoje ruke. Inace bude opet prc Milojka, nisam uspel dovesti igrace. I nadam se da je klub bar odobril 10 miljuna za transfere.
  • Jos-Optimus
    3.2k
    Ovo s napadačem i izjavom da ne žele doći zbog Petka isto ne pije vodu. Pa prije nekog vremena je izjavio da imali u planu dovesti čovjeka koji će konkurirati za prvu devetku, ali kad je Kule dobro ušao u sezonu da nisu htjeli remetiti njih dvojicu. Doslovce je to rekao.
  • austrijanac
    4.6k
    Gabriel Vidović > svi tutleki na krilima sem Pjace

+ domaći dečec
    + polivalentan, moze igrat drugu špicu
    + dobar protiv niskog bloka dokazano, Mbuku to još nije pokazao
    + prodajni materijal

Marcio je dobro detektirao, otišli su nam čisti golovi od prošle sezone a bili smo cicije radi nekaj para.

Ova ekipa je po meni slabija od prošlogodišnje, no eto vidjet ćemo prijelazni rok.
    Sprema se nekaj.
  • markoli
    1.8k
    Ima li itko informaciju na koga ovdje cilja, Bjelicu?veselko tenžera

Rekao bi da da, s obzirom da je tu ulogu imao u Osijeku i s obzirom da ne vidim tko drugi bi to mogao biti?
  • Dudu9
    1.2k
    Meni izgleda da nam SD gledao samo par igrača propao mu dolazak lijevog beka Dahla, ispada da nikoga drugog nije imao u vidiku pa eto idemo pokriti to sa junior Rome,
    Htio je Cerina on mu isto nije uspio, pa opet nikoga drugog nije uspio naći,
    vjerojatno je tako nije zacrtanog napadača uspio dovesti pa odustalo
    Uglavnom cijeli prijelazni rok nam je bio da su propale prvobitne želje pa smo s nekim zamjenama ili uopće nismo nikoga dovodili primjer lijevi bek, napadač, i zadnji vezni
  • Mali dioničar
    16.3k
    Uz cijelu opravdanu hajku na sportskog direktora, nije mi jasan argument da je on škrt ili da je njemu nešto propalo.

Nije li činjenica da IO odobrava poslove iznad 3 milje eura i da gabarite i pravila igre postavlja IO?

Pa nije valjda Marić malouman da mu IO veli "uzmi radije 3 igrača po 5 milja nego 15 igrača po milju", a on veli "ne hvala, ja ću uzeti 5 igrača na posudbu s pravom otkupa i kupit ću još 6 igrača po milju."
  • Mathiasovi Chageri
    3.3k
    Napisat ću tu istu stvar kao i na jednoj drugoj temi. Ovo nije stav za ili protiv Marića, nego nešto što mene smeta kad se priča o sportskom sektoru. Stalno se govorilo kako se moramo ugledati na moderne europske klubove koji rade s mladim igračima, spominjao se Red Bull i njihov način rada s mladim stručnjacima, a onda kad smo dali šansu mladom stručnjaku i imenovali ga SD onda smo ga okružili ili se sam zbog nedostatka iskustva okružio potpunim neznalicama.

Nije nama problem Marić, nama je problem konstantno zapošljavanje na temelju dinamovštine a ne rezultata i uspjeha. Tko je nama u skautskom timu SD? Tomo Šokota i Džemo? Koje su točno reference jednog a koje su reference drugog? "Naš je", "dobar je dečko" i "nekad me trenirao" nisu reference koje će vas dovesti u najbolji i najuspješniji klub u Hrvatskoj. Tome se treba stati na kraj jučer, a ne danas. Ako je Marić bio taj koji je te ljude zaista doveo, onda se trebalo sjesti s čovjekom i pitati ga koje reference imaju i stopirati te "akvizicije" te mu objasniti da se očekuje samo izvrsnost kad biramo ljude u klubu.

Ako smo smatrali da je Marić taj, da je talent i da "ima štofa" za biti sportski direktor, ali nema iskustva, onda smo ga trebali okružiti stručnim timom, osobama koje su nešto postigle, koje imaju nekakve opipljive rezultate i koje su neke igrače pronašle. Nismo mu trebali dati da on, bez ikakvog iskustva se okruži ljudima kojima je jedina alternativa parazitiranju u klubu vođenje kvartovskog kafića ili propali agent. Tko je nama dio skautske službe? Koga su ti ljudi pronašli, koga su doveli, koga su predložili sportskom direktoru? Koliko su utakmica pogledali? Koliko su utakmica uživo pogledali? Ljudi tu na scout temi svakodnevno daju desetke prijedloga igrača koji su spremni odmah biti prava pojačanja i još dvadesetak prijedloga potencijalnih wonderkidova, a ljudi koji su dio tima sportskog direktora nisu u stanju pronaći lijevog beka tri godine. Mogu se poprilično kladiti da taj isti Šokota u životu nije čuo za 99,9% tih igrača predloženih na našoj temi.

Sportski direktor je taj koji uspostavlja sustav i izgrađuje mrežu, nije on taj koji će danonoćno gledati stotine igrača, zato ima skautski tim. Nažalost, imam osjećaj da ćemo potrošiti dobrog čovjeka prvenstveno jer mu u startu nismo dali da bude asistent nekom iskusnom stručnjaku koji zna posao i uz kojeg bi mogao rasti, a ako smo ga već ipak postavili da bude samostalan i skinuli mu "v.d" onda ga nismo okružili kvalitetnim ljudima.
  • Orc123
    9.3k
    Ja ne mogu shvatiti da se sere po igracima koji uopce ili malo igraju! Nije Marko Maric kriv sto igra Spikic konstantno na krilu. Nije kriv što protiv Slavena Mbuku konacno zaigra i igra stvarno dobro, ima udarac fin,i ma suradnju, ima dribling i onda ti opet Spikic osvane u sljwdece 2 utakmice u 1. Ekipi. Ajde za Celtic mogu jos kako tako razumjeti radi defanzive iako je i to nategnuto ali da on starta protiv Loxe je poraz svakog normalnog i realnog navijaca! Kako cw ri netko na klupi zabiti? Kako ce pokazati da li vrijedi ako u kontinuitetu ne dobi priliku? Ajmo se ne lagati Cordoba je pokazao na pocetku da ima kvalitete, ima asistencija, ima gol, Mbuku koliko god malo igrao ima 2 gola....decki moraju dobiti priliku u kontinuitetu da bi pokazali sto mogu! Spikic ih je u 4 godine dobio i vise nego dovoljno, a isporucio je pre malo!
  • Facke
    4.4k

Bolje da smo dali 3,5 milja za Vidovica nek doveli igrace koje moras "cekati".Dinamo taj luksus vise nema. A Cordoba je po mene jos manje pokazal nek Mbuku teri je pune manje igral.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.