• Peškaman
    5.4k
    Jagušić dobar danas, ubačaji Boseca fenomenalni.
  • batron
    8
    2:1 Jagušić
  • M77
    472
    Zaslužen gol, Bosec lijepo ubacuje
  • Nino Bule
    14.7k
    Alen grgic ima 5 golova u 5 utakmica ? Suluda forma, uvijek mi je bio korektan hnl igrac, pogotovo jer je jedan od spremnijih igraca sad mu jos pocelo ulazit, šakota nemre do minuta od njega
  • Noel
    7.4k
    Kovačeviću šmekeru jedan.
  • Jurki
    13.4k
    Belupo igra lijep nogomet, tu se nema kaj zamjeriti... ali kaj su oni uspjeli napraviti od novog terena u 4 mjeseca..
    za to bi ih iz lige izbacil na polusezoni.
  • Sven
    51
    Uzrocno posljedicno ce im se to obiti o glavu, nece vise biti lijepog nogometa...
  • nemapredaje
    3.9k
    Razmišljao sam malo o onoj poznatoj “obrane osvajaju prvenstva” i odlučio se napraviti analizu kak je to do sada izgledalo u HNL-u od njegovog početka.

Do sada su se u HNL odigrale 33 sezone.

U njih 17 je prvak bila momčad koja je imala i najbolju obranu i najbolji napad. Tu je sve jasno. Najbolji si u svemu i zato si prvak. Zanimljivo je da u te sezone spadaju i šampionske momčadi Zagreba i Rijeke, što govori o tome da ako se želiš ugurat ispred Dinama i Hajduka moraš imati momčad koja će gaziti sve i ne dopustiti drugima ni milimetra.

U 9 sezona je prvak bila momčad koja je imala najbolji napad, ali ne i obranu.

U samo 4 sezone je prvak bila momčad koja je imala najbolju obranu, ali ne i napad, što dovodi do zaključka da je ona izjava glupost - barem za HNL.

I ostaju nam još 3 sezone u kojima je prvak bila momčad koja nije imala ni najbolji napad ni najbolju obranu. Jedna od njih je i ova zadnja u kojoj je Rijeka imala najbolji napad, a Hajduk najbolju obranu.

Još par zanimljivosti na koje sam naišao :

U jednoj sezoni je jedna momčad bila najbolja i napadački i obrambeno, ali na kraju nije bila prvak - Rijeka odmah u sezoni nakon šampionske. Mislim da smo tu koliko se sjećam dosta ranije osigurali prvenstvo i opustili se, a Rijeka je nastavila gaziti do kraja i nabila statistiku.

U sezoni 09/10 najbolju obranu uz našu je imala Cibalia (3. mjesto), a 07/08 je Slaven (2. mjesto) imao najbolju obranu. Dakle s dobrom obranom možeš završiti visoko, ali za biti prvak moraš imati dobar napad.

Osijek se na popisu najboljih napada nije pojavio nijednom, ali se na popisu najboljih obrana pojavio dvaput i to, pogađate, u one dvije sezone dok ih je vodio Bjelica. Opet je za nešto više bio potreban bolji napad.

I na kraju, trenutno Dinamo u prvenstvu ima daleko najbolji napad, ali isto tako jako lošu obranu, tako da ako ju malo popravimo prvenstvo je naše …

… što nas dovodi do zaključka da obrane donose prvenstva :lol: :lol: :lol:
  • Simpatizer
    583
    Forza Fiume!
  • Hnlovac
    1.3k
    username checks out.
  • Zagi
    8.7k
    mkova.png
    12 utakmica Marija Kovačevića na klupi Slavena.
  • don
    8.2k
    zanima me jel ima još ljudi koji navijaju sutra za x?

Rijeka svaki put do međusobne utakmice protiv Dinama, bez razmišljanja
  • seljak86
    2.7k
    Najlogičniji izbor je x dolje. Želim da osvojimo titulu mi, a ne Rijeka. O čem pričaš ti?
  • E46
    811
    Kakvu titulu. daleko smo mi od toga, prvo potjerat ristovskog u makedoniju i potrositi 10 do 15 milijuna eura pa onda mozes pricati o tituli, do tada svakako bolje da Rijeka osvoji ligu nego tovari.
  • don
    8.2k
    dolje. Želim da osvojimo titulu mi, a ne Rijeka.seljak86

svi to želimo ovdje, svi bi i htjeli x da smo mi na -3, -4, ali mi smo hipotetski na -9. Jel znaš šta to znači?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.