• Peškaman
    7k
    Jagušić dobar danas, ubačaji Boseca fenomenalni.
  • batron
    13
    2:1 Jagušić
  • M77
    478
    Zaslužen gol, Bosec lijepo ubacuje
  • NB86
    16.8k
    Alen grgic ima 5 golova u 5 utakmica ? Suluda forma, uvijek mi je bio korektan hnl igrac, pogotovo jer je jedan od spremnijih igraca sad mu jos pocelo ulazit, šakota nemre do minuta od njega
  • Noel
    12.1k
    Kovačeviću šmekeru jedan.
  • Jurki
    17.4k
    Belupo igra lijep nogomet, tu se nema kaj zamjeriti... ali kaj su oni uspjeli napraviti od novog terena u 4 mjeseca..
    za to bi ih iz lige izbacil na polusezoni.
  • The Octopus
    336
    Uzrocno posljedicno ce im se to obiti o glavu, nece vise biti lijepog nogometa...
  • nemapredaje
    5.3k
    Razmišljao sam malo o onoj poznatoj “obrane osvajaju prvenstva” i odlučio se napraviti analizu kak je to do sada izgledalo u HNL-u od njegovog početka.

Do sada su se u HNL odigrale 33 sezone.

U njih 17 je prvak bila momčad koja je imala i najbolju obranu i najbolji napad. Tu je sve jasno. Najbolji si u svemu i zato si prvak. Zanimljivo je da u te sezone spadaju i šampionske momčadi Zagreba i Rijeke, što govori o tome da ako se želiš ugurat ispred Dinama i Hajduka moraš imati momčad koja će gaziti sve i ne dopustiti drugima ni milimetra.

U 9 sezona je prvak bila momčad koja je imala najbolji napad, ali ne i obranu.

U samo 4 sezone je prvak bila momčad koja je imala najbolju obranu, ali ne i napad, što dovodi do zaključka da je ona izjava glupost - barem za HNL.

I ostaju nam još 3 sezone u kojima je prvak bila momčad koja nije imala ni najbolji napad ni najbolju obranu. Jedna od njih je i ova zadnja u kojoj je Rijeka imala najbolji napad, a Hajduk najbolju obranu.

Još par zanimljivosti na koje sam naišao :

U jednoj sezoni je jedna momčad bila najbolja i napadački i obrambeno, ali na kraju nije bila prvak - Rijeka odmah u sezoni nakon šampionske. Mislim da smo tu koliko se sjećam dosta ranije osigurali prvenstvo i opustili se, a Rijeka je nastavila gaziti do kraja i nabila statistiku.

U sezoni 09/10 najbolju obranu uz našu je imala Cibalia (3. mjesto), a 07/08 je Slaven (2. mjesto) imao najbolju obranu. Dakle s dobrom obranom možeš završiti visoko, ali za biti prvak moraš imati dobar napad.

Osijek se na popisu najboljih napada nije pojavio nijednom, ali se na popisu najboljih obrana pojavio dvaput i to, pogađate, u one dvije sezone dok ih je vodio Bjelica. Opet je za nešto više bio potreban bolji napad.

I na kraju, trenutno Dinamo u prvenstvu ima daleko najbolji napad, ali isto tako jako lošu obranu, tako da ako ju malo popravimo prvenstvo je naše …

… što nas dovodi do zaključka da obrane donose prvenstva :lol: :lol: :lol:
  • Simpatizer
    641
    Forza Fiume!
  • Hnlovac
    2.3k
    username checks out.
  • Zagi
    9.9k
    mkova.png
    12 utakmica Marija Kovačevića na klupi Slavena.
  • don
    13.3k
    zanima me jel ima još ljudi koji navijaju sutra za x?

Rijeka svaki put do međusobne utakmice protiv Dinama, bez razmišljanja
  • seljak86
    2.9k
    Najlogičniji izbor je x dolje. Želim da osvojimo titulu mi, a ne Rijeka. O čem pričaš ti?
  • E46
    1.4k
    Kakvu titulu. daleko smo mi od toga, prvo potjerat ristovskog u makedoniju i potrositi 10 do 15 milijuna eura pa onda mozes pricati o tituli, do tada svakako bolje da Rijeka osvoji ligu nego tovari.
  • don
    13.3k
    dolje. Želim da osvojimo titulu mi, a ne Rijeka.seljak86

svi to želimo ovdje, svi bi i htjeli x da smo mi na -3, -4, ali mi smo hipotetski na -9. Jel znaš šta to znači?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.