• Mihaljević
    10.7k
    martin-ojeda-orlando-city-sc-1692551738-114420.jpg?lm=1692551747
    Kad smo već kod Argentinaca...
  • Omake
    4k
    ističe ugovor jel tako?
  • Dumitru Mitu
    2
    Marin Ojeda,šteta što se nije realizirao transfer vidim da se snašao u MLS
  • Dumitru Mitu
    2
    Ističe mu 31.12.2025
  • Ijayi Atiemwen
    1.5k
    Prijedlog klubu za golmana - Francis Uzoho. 3 nastupa na SP, ima i Afrički kup nacija u nogama, vjerojatno se netko sjeća i njegove lude partije protiv Manchester Uniteda gdje je doslovno izluđivao Ronalda i društvo (https://sport.hrt.hr/medunarodni-nogomet/vratar-omonije-izludio-zvijezde-i-ostvario-san-na-old-traffordu-10155064)

IMG-1431.jpg

Cijenom vrlo realan za nas, idealne golmanske godine, još je i dvometraš. https://www.transfermarkt.com/francis-uzoho/profil/spieler/295360
  • Orc123
    9.3k
    klub ima opciju na produzenje na jos 2 godine ....
  • Mathiasovi Chageri
    3.3k
    Uvijek mi je drago vidjeti kad se neki igrač kojeg se tu predloži/scoutira/spomene pokaže ili odigra odlične utakmice. Pokazuje da zaista na temi ima vrhunskih “scouta”.

Prije nekoliko stranica @Omake je predložio mladog Elisa Montiela iz Pachuce, nazvao ga budućim wonderkidom koji će u idućem updateu Transfermarkta koštati i tri puta više nego tadašnjih nešto manje od 2 mil €. Dečko je od spominjanja na ovoj temi prvo odigrao jako dobru utakmicu protiv Botafoga, zatim je sinoć proglašen igračem utakmice protiv Al Ahlyja i Pachuca sad igra finale Interkontinetalnog kupa protiv Reala. Pitanje je hoće li uopće dočekati kraj godine, a ne zime u Pachuci.

Nije mi jasno, kako se takvog igrača ili takve igrače ne može u klubu pronaći? Ako forumaši sa osnovnim pristupom web-stranicama i softverima mogu pronaći u svoje slobodno vrijeme sasvim dobrog igrača/pojačanje/mladog talenta za Dinamo, kako to ljudi u klubu kojima je to posao ne uspiju već treću sezonu?

Pohvale svim forumašima koji troše svoje vrijeme na ovoj temi i iz dana u dan daju svoje prijedloge, čak i ako se neki ovdje ne slažu s njihovim metodama ili tezama, zaista je fino vidjeti da bi se naš sportski sektor mogao sakriti iza nekih “tamo s foruma”.
  • Izet Hajrović
    2.6k
    u tom konetkstu su mi besmislena ona opravdanja "Što dobivamo otkazom Mariću jer će novi SD doći nepripremljen?". Gospodo, do početka prijelaznog roka ima skoro mjesec dana, vrapci na grani znaju koje pozicije nam trebaju, postoje i ljudi u klubu koji su zajedno s Marićem definirali koje pozicije nam trebaju. Ako mogu obični forumaši za nekoliko sati pronaći realna i kvalitetna pojačanja, zašto to ne bi mogao profesionalni SD s bezbroj kontakata? Da pogleda zadnjih 10 utakmica bit će mu jasno gdje nam i kakva nam trebaju pojačanja (za to mu trebaju 2 radna dana). Neka zakrpa deficitarne pozicije s 3-4 kvalitetna igrača, a onda za ljeto pripremi i počne provoditi svoju strategiju. Možda banaliziram, ali pokušavam poentirati da vremensko ograničenje ne bi trebalo biti tako veliko opravdanje za ne davanje otkaza Mariću.
  • Orc123
    9.3k
    nama igraci moraju doci do priprema drugacije nema ih ni smisla dovoditi!
  • Kujtim Shalla
    3.2k
    Svaka čast na volji ,žao mi je ljudi brate @Mathiasovi Chageri koji potroše svoje vrijeme na ljubav,scoutiranje napadača koji nam je potreban, kad gospodin Marić kaže da je Petko bog i nedodirljivi. Pa tko god se kontaktira taj vjeruje u sebe valjda i vjeruje da je najbolji. Ali nemogu ili ne smiju dovest dok imamo petka. Šta reći na to, koliko je neozbiljna ako je u pregovorima korištena fraza trebaš nam kao treća špica ,o majko. A za šesticu kažu imali u planu pavića ,mišića i Sušića. Čuj imali u planu a nijedan to ne može odigrati jest su sve trojica spori. Da nije moja ljubav najveća u pitanju smijao bi se. Ovako mi se povraća od muke.
  • Mathiasovi Chageri
    3.3k
    Ma ja se čak tu ne referiram konkretno na Marića, jedan sam od onih koji ne misle da je on loš tip, smatram da bi njemu asistiranje nekom liku kao Boto bilo jako korisno sa samostalnu ulogu SD jednog dana. Štoviše, vidim zašto su dovedeni i Cordoba i Mbuku i Oliveiras, da imamo 10 bodova razlike u prvenstvu pa da se rotira, netko od njih, možda svi bi se pokazali kao pojačanja pa bi pričali drugu priču. Ova selekcija momčadi je kontinuirana katastrofa zadnje 4 godine, još od Perasice pa do Marića i njegovih grešaka. Na kraju dana, stalno spominjemo kako se trebamo ugledati na Red Bullove škole i sustav, a kad damo priliku mladom SD seremo (naravno podosta opravdano) po njemu nakon jednog i pol roka.

Mene smeta u klubu druga stvar, sportski direktor nije jedini koji gleda stotine utakmica i dovodi igrače, ima svoj tim skauta, pomoćnika koji su tu da to rade, on je tu da uspostavi sustav i na kraju dana odluči, ali mi u tom timu sad imamo koga? Tomu Šokotu i Mustu? Koga će oni skautirati? Tko je točno u tom timu? Mi umjesto da nađemo kvalitetne ljude, platimo ih i damo im da radimo, mi konstantno na nekakvoj “dinamovštini” dovodimo nekakve bivše igrače jer “su naši” i jer su “nekad davno trenirali nešto”. Nogomet je dinamičan i trendovi se mijenjaju iz godine u godinu, a nama je donedavno bio sportski direktor Vlak koji nije znao u kojem je desetljeću.

Prestanimo sa dosadašnjim praksama dovođenja nekakvih tipova kojima je alternativa parazitiranju u klubu otvaranje birtije ili bivanje nekakvim sitnim agentom. Kad se netko dovodi na neku poziciju u najbolji hrvatski klub ta osoba mora iza sebe imati nekakve rezultate, nekakav opipljiv uspjeh, pa ako i pogriješimo možemo stati ispred ljudi časno, a ne izmišljati nekakve demagoške odgovore “nekad me trenirao” i “on je dobar dečko”, to nisu reference za zapošljavanje u klubu na krucijalnim pozicijama.
  • Izet Hajrović
    2.6k
    ako su fizički spremni, onda nije problem da dođu početkom prijelaznog roka. U Ligi prvaka ionako ne mogu participirati, a prva utakmica u HNL-u je protiv Istre na Maksimiru 25.1., a druga 1.2. protiv Osijeka.
  • Orc123
    9.3k
    Ali stvar je da svakog dobrog igraca moras platiti...isto tak uvijek ce se pogrijesiti ali se zato nemre donositi generalni sud prema igracima i dijelit na domace i strance...normalno, kad dovedes stranca besplatnog da postoji velika mogucnost da ne uspije. Jbg, evo s Titrauijem smo popusili, da smo ga doveli rijesili bi 6icu na par godina! Isto tak, da smo otvorili kesu za Ojedu imali bi rijeseno krilo dugi niz godina....kaj znaci kad se mi bojimo platiti. Tu na ovoj temi je brdo igraca koji bi odmah bili pojacanje ali kaj znaci kad isto tak se rade podjele u klubu na domace i strance, kad ti jedan ebeni Spikic igra stalno iako nakon 4 godine on se nije pomaknuo s mjesta. Ne asistira, ne zabija ali on igra u pizdu materinu! Mbuku dobi jednu utakmicu i nedaj Boze da ne zabije odmah u sljedecoj vise ne igra. Pa Bog te mazo, da dovedes Mpapea nece ti odmah zabiti
    kako bi ti zelio!

zali Boze, bez priprema nema nista smisla...mozda jedan igrac neki top kvalitet ajde...ovako nista.....
  • Crni500
    17
    Najbolji igraci koji su zadnjih godina dolazili u klub izvan nase lige su bili igraci iz naseg govornog podrucja,te spanjolac Olmo,koji je naucio nas jezik. Ovo ostalo sve sto smo doveli su tak,da popune roster,a bas pojacanja u klubu su bili mladi i perspektivni igraci iz HNL i iz nase skole. Svaki ovaj jeftini stranac,koji se scoutira u grupi sigurno nije pojacanje za Dinamo,a za pravog stranca,koji se moze odmah adaptirati na nase oronule stadione i igru mi nemamo novac. Vise sam za da su nam na klupi nasi igraci npr. Soldo,Vrbancic,Zivkovic itd,da kroz HNL stasaju u klubu,nego ti jeftini stranci koje smo doveli Mmaee,Bernauer,Torrente,Cordoba,Mbuku,Oliveras itd,koji klub kostaju novaca,a i vremena za prilagodbu,kojeg Dinamo jednostavno nema.
  • Dzoni
    872

Naravno da je tomu tako jer naš scouting je praktički nepostojeći, kako je moguće da su ekipe poput Midtyllanda, Genka, Shakhtara i sličnih zaradile isto ili više čak novaca od transfera, a ne igra im prvu postavu 11 danaca ili 11 belgijaca. Nije problem u strancima, problem je u scoutingu i krivom dovođenju stranaca. A u HNL-u em nema više takvih talenata kao prije, em su puno skuplji nego prije.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.