• gledatelj
    658
    A ulaganja u sport nikad veća, kako to?
    I btw zar renoviranje dvorane i gradnja stadiona ne ulaze pod ulaganje u sport? Jbt ispast ću ovdje nečiji odvjetnik, ali stvarno mi je suludo šta neki pišu.

Link
  • Jaro
    8.3k
    kao prvo, placanje privatnih pizdarija, profi sportskih klubova i slicno - definitivno nije nesto sto zelim da grad placa.
    Grad nek mi se pobrine za infrastrukturu(sada sportsku, ali i opcenito), za podrsku amaterskim klubovima, skolskom sportu...
    Kao drugo, tko nije iz njihovog programa shvatio njihove (Mozemo i ekipa) vrijednosti onda nije zivio ovdje zadnjih 10 godina, mislim da su bili prilicno jasni koje agende i filozofije podupiru - to sto je dio ljudi zanemarivao sve osim toga da bi mogli srusiti Bandica i nije grijeh Mozemo i TT. I ja i 90% ovog foruma je znalo da im je paljenje onih kresova bitnije od polnocke, da ce im QWERTZY udruge biti ispred vjerskih...
    Kao trece, nakon 20+ godina obecanja o stadionu, o bazenu u Spanskom, obnovi Doma Sportova - ovi su nesto pokrenuli - rekao bih da je to vise za sport nego koja milja eura Mamicu, Gopcu, ekipi iz Cibone ili Medicu u dzep.
  • Mali dioničar
    16.3k
    Naravno da uvijek mozes naci opravdanje i onda to kroz glasnogovornike (ovdje MaliDionicarAli

Ti nisi kreten, ti si kretenčina.

Prozivati poimence za apologeta bilo čega ili bilo koga na temelju argumentirane rasprave je odlika kretena.

Zbilja mi je žao da postoje tako glupi ljudi kao što je tvoja malenkost.
  • mali M
    6k
    slažem se s tobom dioničar, ali isto tako ne vidim da si tako žustro reagirao kada mene prozove boss zatucanog ideologijom.

Ali slažem se da takva javna prozivanja nikome ne pomažu ovdje na forumu jer se oko Dinama svi većinom složimo (većinom, ne uvijek da se ne uzrujaju neki) a najveće rasprave i udaranja se događaju na ovakvim temama...

placanje privatnih pizdarija, profi sportskih klubova i slicno - definitivno nije nesto sto zelim da grad placa.
    Grad nek mi se pobrine za infrastrukturu(sada sportsku, ali i opcenito), za podrsku amaterskim klubovima, skolskom sportu...
    Jaro

tako će kod nas biti za vijeke vjekova dok se ne pobrinemo da sponzorstva budu odbijena od poreza. Šta ti znači "profi sportski klub"? samo pola prve nogometne lige je profi, i možda 2 kluba u košarci i jedan u rukometu i jedan u vaterpolu.. sve ostalo je kod nas amaterski i teško vuku sponzore... Kako da onda žive? Da se sve pogasi, da klinci i mladi nemaju šta trenirati jer je država pohlepna? Nekad su mali obrtnici i mali poduzetnici htjeli sponzorirati razne karatiste, lokalne klubiće, skijaše jer ime se to na kraju godine odbilo od poreza.. i to je baš top kombinacija za jednu siromašnu okolinu kao Hrvatska koja ima vladu koja je svom narodu maćeha... Kužim načelno što želiš reć, al neznam kako bi preživjelo 95% "profi" klubova u Hr da im lokalna vlast ne pomaže.. Isto tako, na ovu temu, Zagrebačke mažoretkinje su stvarno prepoznatljiv brend desetljećima već i žalosno je da ne mogu dobiti neki poticaj od grada... Može grad iskontrolirati i svoju donaciju, neka "klub" bilo čega traži točnu cifru za točne stavke i grad neka odluči što će sponzorirati i poslije provjeri što je učinjeno.. Tako funkcioniraju državni poticaji za poduzetnike, može se i ovo tako riješiti..

nakon 20+ godina obecanja o stadionu, o bazenu u Spanskom, obnovi Doma Sportova - ovi su nesto pokrenuliJaro

al kužiš, ovo što si sad napisao je u suprotnosti sa tvojim prvim djelom posta. Ovo je ulaganje u profi sport, u Domu sportova i na stadionu neće igrati mali amaterski klubići..

I za kraj, sve si rekao sa ovim djelom:
    tko nije iz njihovog programa shvatio njihove (Mozemo i ekipa) vrijednosti onda nije zivio ovdje zadnjih 10 godina, mislim da su bili prilicno jasni koje agende i filozofije podupiru - to sto je dio ljudi zanemarivao sve osim toga da bi mogli srusiti Bandica i nije grijeh Mozemo i TT. I ja i 90% ovog foruma je znalo da im je paljenje onih kresova bitnije od polnocke, da ce im QWERTZY udruge biti ispred vjerskih...Jaro
  • Bosskovitz
    13.1k
    Inače udruga se zove MAŽORETINJE GRADA ZAGREBA, a firma ZAMA- ZAGREBAČKE MAŽORETKINJE D.O.O.Brusa

Ako neka matematika postoji, sigurno bi se dalo racionalizirati poslovanje i napraviti naše unutar kluba kad se ove ugase. Uzmemo iste cure, napravimo im uniforme koje ne vrište na kič devedesetih i eto.

Gledao sam onaj dokumentarac o Dallas Cowboys Cheerleaders - pa to je tvornica novca, a ne trošak.

Naravno da uvijek mozes naci opravdanje i onda to kroz glasnogovornike (ovdje MaliDionicar i Boss...i ine) gurnes misljene "pa i treba im ukinuti"Ali

EDIT: zapravo, sve ti je već MaliDioničar objasnio.
  • NORTE
    12.8k
    Dallas Cowboys Cheerleaders - pa to je tvornica novca, a ne trošak.Bosskovitz

Misliš da je to ikako usporedivo sa Zagrebom i našim tržištem? SAD je potpuno drugi svijet.
    Kod nas ni publike na najjačim sportskim natjecanjima nema, kamoli nekakve mažoretkinje...
  • Bosskovitz
    13.1k
    Misliš da je to ikako usporedivo sa Zagrebom i našim tržištem?NORTE

Naravno da ne u tom obujmu, ali zatvoriti u sobu par kreativnih glava na par sati i može se sigurno osmisliti neki način kako da se tako nešto "očuva", ako se to želi. Neće zarađivati milijune, ali neće biti niti neto trošak.

kada mene prozove boss zatucanog ideologijom.mali M

Čisto da se razumijemo, ja nisam nikad rekao da si ti zatucan nego da promatraš ono što trenutna gradska vlast radi kroz ideološke naočale, zbog čega svaku moju kritiku vlasti ignoriraš, a svaku pohvalu interpretiraš kao ideološko veličanje iste.
  • Jaro
    8.3k
    nakon 20+ godina obecanja o stadionu, o bazenu u Spanskom, obnovi Doma Sportova - ovi su nesto pokrenuli
    — Jaro

al kužiš, ovo što si sad napisao je u suprotnosti sa tvojim prvim djelom posta. Ovo je ulaganje u profi sport, u Domu sportova i na stadionu neće igrati mali amaterski klubići..
    mali M

Dom sportova se redovno koristio za aktivnosti amaterskih klubova i sportova, pa čak i školskih turnira, treninga i slično. čak se dijelom i nastava iz tjelesnog (ili kak se to sad stručno i ispravno zove) odvijala za škole koje nisu bile u mogućnosti to odrađivati u svojim dvorana zbog tjelesnog.
    Ali to je ono kaj se od grada očekuje - infrastruktura - a onda nek Dinamo ili ko još koristi to po dogovorenim uvjetima...

ALi ako imaš Cibonu - u koju grad desetljecima trpa lovu, a pojedinci lovu čupaju na svakojake načine, nije negativac grad koji veli - e oću da mi zadovoljite ove i ove uvjete inace nema love
    Ako imas mazoretkinje u kojoj 600 djevojcica/djevojaka, zena PLACA clanarinu, imaju sponzorstva, naplacuju nastupe - takodjer ne prolaze na nazjecajima za koje se znaju uvjeti, udruga je pod kontrolom privatnika koji ne ulaze nista vec ocito lijepo zivi na racun te udruge - ponovo nije negativac grad koji je stegao pipu (iako je isto napravio i za vrijeme bivse vlasti pa se tada ovaj nije zalio)...
  • Mali Zeus
    14.6k
    Mile ispao naivan ko francuska sobarica, sad žena mora vaditi kestenje iz vatre, a zapravo bi joj bilo najbolje da šuti o tome. Pazi, oni su policiji prijavili klopku.
  • čovjekjogurt
    952
    Prozirna priča Ivane Kekin i Mileta. Mogli su jednostavno priznati da su dobri sa Nikicom koji je slobodan građanin i da ne vide ništa negativno u ispijanjima kava sa njime. Bolje i to nego pokušavati prodavati ovakve jeftine priče za budale "nisam znao kako izgleda Nikica Jelavić, mislio sam da će na kavu doći nogometaš"...
  • NKDZ86
    2.4k
    'U prošloj godini javili su se na 24 natječaja. Iako ispunjavaju sve kriterije za dodjelu sredstava, nisu prošli ni jedan natječaj. Gori im pod petama, treba im barem 15 tisuća eura.

- Ne za nova računala koja su nam ionako stara 10 godina, nije ni za nove uniforme koje su nam nužne, a koje stoje 40 tisuća eura. To nije novac da ulažemo u tim. To je novac za puko preživljavanje, da možemo isplatiti prokletu plaću, telefone, gorivo i curama kupiti pizzu da mogu nešto pojesti između nastupa, a ponekad ih imaju po 4 dnevno. Što od toga da ja ne platim? - pita se njihov voditelj Alen Šćuric.

Financijsko dno u kojem se našao njihov sastav iznenadio je i same mažoretkinje, koje su sinoć na igralištu iza I. gimnazije, na adresi Avenija Dubrovnik 36, održale konferenciju za medije, na kojoj su govorile o očajnom stanju svojih 14 godina starih uniformi, ali i o nedostatku prostora u kojem bi mogle održavati svoje treninge.

Više puta prozvani pomoćnik pročelnika za fondove, mlade i tehničku kulturu Darko Tot u jučerašnjem priopćenju istaknuo je da Grad nije dao nikakva obećanja te da je na na sastanku s Alenom Šćuricom jasno komunicirano kako je teško osigurati tzv. institucionalni grant koji bi pokrio plaće mažoretkinja i njihove operativne troškove u iznosu od 15.726,90 eura, kao i nabavu nove opreme u iznosu do 37.960,00 eura. Istaknuo je i da je teško pronaći donatora ili program koji bi u potpunosti financirao takve troškove.

Grad je, prema Totovim riječima, ponudio mažoretkinjama stručnu podršku u prijavi na natječaje ili javne pozive za financiranje putem nacionalnih i EU fondova. Također je naglasio da je dodatni problem i to što mažoretkinje djeluju u dva institucionalna okvira – kao trgovačko društvo ZAMA d.o.o. i kao udruga građana Mažoretkinje Grada Zagreba.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec u jučerašnjoj emisiji Zagrebi po Zagrebu rekla je da se Grad založio i dao pismo preporuke turističkoj zajednici za dodjelu sredstava, no o tome će odlučiti oni. Naglasila je da Grad nema modele po kojima bi isplatio nekome sredstva van natječaja.

No danas doznajemo da je rješenje na pomolu i da bi zagrebačke mažoretkinje sljedeći tjedan trebale dobiti novac. U kojem iznosu i od koga, zasad se ne zna.'

ni za pizzu nema da curama kupi :lol:
  • Nolifer
    8.8k

A zakaj financira antife, pedere i slicne udruge? Ako se sami mogu financirati?
  • Jaro
    8.3k
    da se mene pita, ja bih i to ukinuo. Bilo kakve udruge picke materine, al eto svi placaju "svoje" udruge tak i ovi.
    Al pazi ovaj ima doo i trazi gradsku lovu za to, kao da moja firma sad trazi lovu od grada...
  • Nolifer
    8.8k

Al pazi, pito sam te, zakaj se te kvazi udruge same ne financiraju, već eto uzimaju gradski novac i kapa im fina svota?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.