• MarK
    785
    Neno već godinama želi imati ovog Civica 96.godište. Skroman trener
  • CastAway1986
    1.9k
    Eldar Čivić u Mađarskoj igra solidno , trenutno dijeli poziciju lijevog beka s Ramirezom ..S druge strane u reprezentaciji BiH je očajan do te mjere da se navijači šprdaju s njim , jedan od najlošijih u Playoffu za Euro s Ukrajinom..Iskreno nije igrač za Dinamo na čijem je radaru odavno i ako se uopće pokuša dovesti to je znak da nam se skauting nije pomakao za milimetar..
  • Nogo
    4.2k
    Mislav Oršić legenda je Dinama, Bjelica je taj koji ga je i doveo na Maksimir pa potom u Trabzonspor, no turski klub ga je otpisao i uskoro će moći potražiti novi klub. Jesu li 'modri' jedna od opcija?

- Pa dobro, on je uvijek opcija za Dinamo, tu uopće nema govora. Znamo svi njegovu kvalitetu. Legenda kluba, čovjek čija je slika u tunelu među svim velikanima Dinama. Sad je pitanje kadra koji mi imamo. Pitanje da imamo pet-šest igrača na krilima, trebamo li u tom trenutku ići u to ili ne… Ali ne zbog toga što mislimo da Oršić nama ne može pomoći. Nego da ne bi bio „overbooking“ u poziciji. Ali kažem, to ćemo sve interno raspraviti i vidjeti što je najbolje za klub.

Što znači izjava Ristovskog da neki igrači nisu svjesni veličine Dinama i grba koji nose? Tiče li se ona nekih stranaca i što ona može donijeti svlačionici, dobro ili možda čak i loše?

- Ma dobro, svlačionica diše kao jedno. Ja vjerujem da su u svlačionici dečki koji su svjesni veličine Dinama. Normalno da možda neki stranac koji dolazi iz Kolumbije, Španjolske ili Francuske, ne može znati o veličini Dinama i to je valjda svakome jasno. Zato i govorim da bi nama prioritet trebali biti igrači s našeg govornog područja koji znaju veličinu Dinama. Jer Dinamo je, ajmo reći, od Poljske pa do Turske najveći klub. Klub koji zadnjih 20 godina, igra 19 puta u grupnim faza europskih natjecanja. To nitko nije postigao na tom cijelom prostoru, unatoč svim teškoćama u kojima egzistira Dinamo svih ovih godina. To je veličina Dinama. To igrači ne znaju, oni ne znaju da se ovdje puni budžet prodajom igračima i europskim uspjesima. Nije to kao Celtic koji ima 124 milijuna proračun i od toga su mu 124 isfinancirana. I onda ovih 50 od Lige prvaka ulože u nove igrače. A Dinamo tih 50 uloži u budžet da bi preživio. Tako da, to su velike razlike i to možda misli Ristovski, da ne znaju mnogi kako ovaj funkcionira, kako preživljava i koliko je to teško egzistirati i boriti se s mnogo jačim i moćnijima od tebe.

24 sata
  • Captain America
    18.7k
    Mogao bi slušati Nenu 24/7.

Što se tiče stranaca, ne znam kako je Bernauer ili Theo bio svjestan veličine kluba čim je došao? Ili si profesionalac ili si šarlatan koji dolazi uzeti novce.
  • E46
    767
    Ne znam kako su srbi uspjeli dovest par kvalitetnih igraca koji su odma pojacanja..ne mogu se oteti dojmu da nam se elšnik koji je realno igracina naudio za maltene bagatelu i da ga nismo htjeli platiti.. jedna od vecih nepoznanica kao i ovaj Silas...
  • Jaro
    8.2k
    Ne znam kako su srbi uspjeli dovest par kvalitetnih igraca koji su odma pojacanjaE46

Isto kao sto Arena ima prava vise manje svih glavnih liga u Europi plus UEFA natjecanja. Picousti se, u stilu svakog poludiktatora kurci - otvoreni racuni u drzavnom proracunu...
  • Izet Hajrović
    2.5k
    Besmisleno je pričati o strancima u tom kontekstu. Jednostavno je, trebamo dovesti kvalitetne strance, a rotacija mogu biti i domaći igrači. Problem je što u zadnje vrijeme nema baš realnih domaćih igrača za Dinamo, ili nisu razina za Dinamo ili su preskupi. Također, postoje pozicije na kojima jednostavno nemaš domaćih opcija, npr. desno krilo i tu se trebalo ići po kvalitetu, a ne jeftine potencijale od kojih možda nešto bude. Isto vrijedi i za bekove, tu jednostavno nemamo domaćih rješenja. Eventualno Jurišić, ali pitanje je koliko bi šarani tražili za njega. Na stoperima isto tako, Galešić jedina opcija iz HNL-a, a Miško će tražiti bogatstvo za njega. Jednsotavno, nije problem stranaca to što su stranci, problem je što se dovode nekvalitetni stranci. Karakterno se može fulati i sa domaćim igračem ako nam transfere vode amateri.
  • GaijiZG
    1.9k
    Znači ako Barca ne izmisli masu milijuna kroz 2 tjedna, Olmo nema di igrat do ljeta. Zanimljivo.
  • Neron53
    1.1k

Jedan od 5 stranaca ispadne pojacanje.
    Ima dovoljno igraca sa naseg podrucja i u HNL-u i vani koji bi se prije i brze uklopili.
  • Jaro
    8.2k
    nekak se ne bojim da ce u tom slucaju naci angazman kao free agent...
  • Izet Hajrović
    2.5k
    "Natjerao" si me na istraživanje pa evo nekih mojih procjena. Kategorizirao sam sve dolaske od sezone 20/21 do ove sezone. Razvrstao sam igrače u kategorije TOP, OK, FLOP u kontekstu je li pojačanje ili nije. Napominjem, to je moj dojam pa ostavljam prostor za sitne korekcije, ali poanta će biti ista.

Strani igrači

• Raul Torrente
    • Ronael Pierre-Gabriel
    • Kevin Theophile Catherine
    • Rasmus Lauritsen

OK
    • Juan Cordoba
    • Nathanael Mbuku
    • Maxime Bernauer
    • Arber Hoxha
    • Takuro Kaneko
    • Takuya Ogiwara
    • Mahir Emreli

FLOP
    • Sammy Mmaee
    • Jan Oliveras
    • Bogdan Mykhaylichenko
    • Joaquin Sosa

27% dovedenih stranih igrača pokazali su se kao odlično pojačanje, 46% njih nit' smrdi nit' miriši, a 27% njih je totalni promašaj. Ovi koji su TOP dovedeni su za ukupno 1.85 mil. jer je samo za Lauritsena plaćena odšteta. Na FLOP igrače službeno je plaćeno samo 170k (Mykhaylichenko), ali dodat ću tu i proviziju za Mmaeea jer se spominjalo da je blizu milijun eura. Za OK kategoriju plaćeno je 5.35 mil. što nas dovodi do ukupno 8.22 mil. za strane igrače od sezone 20/21 do danas. E sad, u TOP kategoriji su igrači koji imaju dosta iskustva u Ligama petice, svi osim Lauritsena. U OK kategoriji Mbuku ima iskustvo Liga petica, ali njega nismo previše vidjeli da bismo temeljitije sudili o njemu, Cordoba isto tako premalo igrao za ocjenu, a Kaneko, Ogiwara i Emreli nalaze se u OK kategoriji jer su ipak nešto isporučili s obzirom na to da nismo previše platili njihove dolaske. FLOP kategorija je zanimljiva, Mmaee ispričana priča, ne bih rekao da se radi o lošem igraču, ali propuh u glavi koštao ga je FLOP kategorije. Ostali nisu vrijedni komentara, samo bih nadodao da čak i Joaquin Sosa ima 10 nastupa u Serie A, ali to je bilo loše na prvi pogled i znalo se odmah da će biti promašaj.

Domaći igrači

• Josip Mišić
    • Ivan Nevistić
    • Kristijan Jakić
    • Stefan Ristovski

OK
    • Marko Pjaca
    • Nikola Čavlina
    • Lukas Kačavenda
    • Ivan Filipović
    • Mauro Perković
    • Fran Brodić
    • Gabriel Vidović
    • Arijan Ademi
    • Tibor Halilović
    • Luka Stojković
    • Marko Rog
    • Robert Ljubičić
    • Duje Čop
    • Marko Bulat
    • Dario Špikić
    • Marko Tolić

FLOP
    • Anes Krdžalić
    • Boško Šutalo
    • Josip Drmić
    • Petar Bočkaj
    • Deni Jurić
    • Marijan Čabraja
    • Daniel Štefulj
    • Stefan Milić

Ovdje ostavljam više prostora za korekciju, ali mislim da bi ovo bilo neko prosječno razmišljanje. Kačavenda, Stojković i Perković imaju potencijala postati TOP ako naprave unosnije transfere. Ukupno je potrošeno 33.85 mil., a od toga 7.2 mil. na TOP kategoriju, 15.7 mil. na OK kategoriju i 10.95 mil. na FLOP kategoriju, odnosno samo 14% dolazaka svih domaćih igrača su TOP pojačanja. Od svih dolazaka, ako gledamo grubo financijski, samo je Jakić napravio unosniji transfer, Ljubičić je otišao za nešto više nego što smo ga platili, Brodić isto tako kao i Tolić, ali to nije dovoljno da pokriju samo OK kategoriju, a kamo još i FLOP kategoriju na kojoj smo izgubili puno. Naravno, u tom kontekstu to mogu ispraviti Stojković, Kačavenda, Perković pa možda i Čavlina nekim čudom. Također, ovo su grube brojke po isplativosti bez filozofiranja kao "Drmić je golom Bodo Glimtu sam sebe isplatio".

Zaključak: nije problem je li igrač stranac ili domaći igrač jer očito više promašujemo sa domaćima. Problem je što ne dovodimo dokazane igrače, nemamo razvijenu skauting službu. Formula je jasna, ako je stranac, onda mora biti kvalitetan, a takvi su uglavnom oni koji imaju relevantan broj dobrih utakmica u Ligama petice ili barem za renomiranije klubove izvan Liga petica. Nažalost, isušio je bazen kvalitetnih domaćih rješenja za pozicije koje nemamo i jednostavno se moramo okrenuti stranom tržištu. Ako se ukaže prilika za kvalitetnog domaćeg igrača, naravno da ga treba dovesti, ali takvih je prilika malo i nemamo previše izbora.
  • Kujtim Shalla
    3.1k
    Sve je to super za domaće dečke ,ali nadam se da je to samo odvlačenje ,dok se radi na pravim rješenjima. Svidjela mi se politika gdj više nećemo preplačivati domaće i da se neko kurči i ucjenjuje dinamo. Sad opet sve ispočetka. Selahi mi je super i to još bi mi bilo draže kad bi ga doveli na ljeto mukte. Tako se postavit. neka potpiše ugovor , pa im ponuditi kikiriki ,pa neka se Miško misli. Dovesti ono najbolje koje tržište nudi a što je u našoj platnoj moći. Da se ne broje krvna zrnca. I imati u obzoru da možda ostanemo bez Ogija,roga ,da će Miško i Ademi sve češće biti ozpjedjeni,tako i Petko . Teško je reći šta će biti sa Pavićem,za sad nije dovoljno dobar za Dinamo. Naći mu klub di će igrati i nastaviti svoj razvoj gdje nema nekog opterećenja i pritiska. Po meni koksa sa čabrajom. Win win. Vrba se razvija i napreduje , to je put
  • Orc123
    9.2k
    a koga dovesri iz hnl realno a da nam bude odmah pojacanje? Selahi je ok ali nezz nije to razina koju bi doveo iako nece biti flop ako dođe, ista stvar i sa Jurisicem i Galesicem ali...peoblem je sto bi Selahi kostao cca 1mil eura a potonja dvojica bi kostala minimalno 3-4 puta vise....to je fakat puno i jos k tome siguran sam da Sarani bi nabijali cijenu do besvijesti, samo da ne proda. Misko bi pak rado prodao ali da odere kozu i da se ogrebe sto vise jer mu fino mirisu nase pare. S druge strane na Selahiju to ne moze.

Vidjet cemo, meni nije bitno odakle je igrac.....bitno je jel dobar ili los, jel vrijedi ulozenog ili ne....
  • Progressive overload
    137
    Ne vjerujem da bi Selahi mogao vrijediti 1M u zadnjih 6 mjeseci ugovora. Bila je neka priča ako se dobro sjećam da su ga tovari na ljeto mogli imati za 1.3M. Mogao bi Miško bit mekaniji u pregovorima jer mi ga možemo potpisati na zimu bez plaćanja transfera. Pa se nadam da će biti "daj kaj daš".
  • Orc123
    9.2k
    ima klauzulu od 1,3...pola njemu, pola Rijeci...njemu se moze uglaviti u ugovor pa placat to na par godina a Rijeci moras odmah 650tis...
    Mislim to je fakat dobra cijena za takvog igraca ali eto ja mislim da mozemo mi dovest i boljeg....
    Ja bi Dantasa iz Osijeka doveo odmah ili zakapario, tj. Potpisao pred ugovor s njim za ljeto.....
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions