• Zagi
    8.7k
    Al su tovari bili jako ljuti kada smo im ga maznuli. I to je nešto, valjda ...
  • javolimtebejako
    1.6k
    ↪Sajla
    "ali onoga tko je prije pola godine znao da će imati ovakav učinak molim da mi posudi kristalnu kuglu na par sati."

Jose Boto?
    Danko

njegovu su propucali..
  • MarK
    812
    Nisam siguran koliko su filijale dobra ideja. Nakrcavaju se mladim igračima, igraju bez rezultatskog pritiska, svlačionice su autobusni kolodvori. Nije ni Alaves razvio nikoga u Istri. Mi bi mogli posuđivati u nekoliko hr, slo i bih klubova igrače uz naš trošak plaće i postotak prodaje tom klubu. Neke možemo prodati ili pokloniti uz buy back ili postotak prodaje(npr. Janković). Sumnjam da klub čija je jedina svrha postojanja biti nekome podguzna muha može imati sposobnu struku koja se zadovoljava proizvoditi svake godine igrače drugima i tako u nedogled. Kako bi mi izgledali da uđemo u takav odnos recimo s Chelseom?
  • Zagi
    8.7k
    Nije ni Alaves razvio nikoga u Istri.MarK

Ali RBS je u Lieferingu.
  • Jurki
    13.4k
    Nisam siguran koliko su filijale dobra ideja. Nakrcavaju se mladim igračima, igraju bez rezultatskog pritiska,MarK

Dovedes dobre igrace u npr Bravo.. i ako je procjena da ima dovoljno kvalitete ima rezultatskog imperativa itekako.
    Uz pravo vodstvo, moze se uloviti Europa.. pa mozda i potuci za prvo mjesto.
    U filijali kontroliras sve zivo.. od izbora trenera, investiras u terene itd. Pa i forsiras igrace na ustrb rezultata ako treba.
    Uzel si primjer Istre.. koji je los.
    Alaves jedva sebe financira.. a kamoli da se bavi Istrom.. koja nemre nikam prismrdjeti.
    Slanje igraca na vise adresa tj u vise klubova je katastrofa.
    Nitko ti nebu forsiral tvojeg igraca.. i ti klubovi se bore za neki kurac.
    U vecini slucajeva ti igraci rade na losim terenima i sa losim trenerima.
    Prije ce forsirati šepavog svog stopera nego tvojeg od kojeg dobe samo neki sitnis.
    Šutalo je iznimka jer je stvarno odskakal zesce.
    Nisam primjetil da su se ostali nasi igraci naigrali na posudbama.

Edit: svaki iole ozbiljan klub ima filijalu. Znaci filijale su korisna stvar, a ne glupost.
    Kak sam rekel, mi se zelimo praviti pametni.. i izmisljali bi toplu vodu.
    Iskopiraj sve kaj vani godinama funkcionira i sve bu doslo na svoje mjesto.
    Ili se pravi pametan i poklanjaj igrace jebenoj Rijeci koja ce te pljuvat kad dojdes dole.
  • MarK
    812
    tako je mnogi su prošli kroz Liefering. Ipak ni jedan nije stigao u Salzburg kao gotov igrač ili pojačanje već se nastavila faza prilagodbe na viši level. Moram reći i to da su mnogi ti igrači plaćeni po nekoliko mil. eura, odnosno to su često najveći mladi talenti siromašnih liga, kao i to da se tu i struka kali za RBS ili RBL. Sve skupa ima financijsku pozadinu Red Bulla tako da nema zime. Mislim da nikako nismo usporedivi s njima. Nas bi samo jedan takav neuspjeh strovalio u financijski ponor. Filijalu treba financirati.
  • Jurki
    13.4k
    Nas bi samo jedan takav neuspjeh strovalio u financijski ponor. Filijalu treba financiratiMarK

Tocno, filijalu treba financirati.. ali ti u 1.snl npr s Bravom mozes u Europu.
    Mozes preko Brava prodavati igrace (za koje procijenis da nisu za Dinamo) i ako se malo misli.. filijala moze biti financijski odrzivi projekt i lijepo isplativ.
    Ne vjerujem da taj Bravo ima budget 10 milja eura kojeg bi bil problem financirati.
  • MarK
    812
    ako je 10 mil eura tu lutriju možemo zaigrati 1 ili 2 sezone s tim da osvajamo HNL i ulazimo u LP. I onaj kolega neka moli očenaš da se igrači u bravu brutalno razvijaju.
  • Jurki
    13.4k
    grunul sam tu cifru. Nemaju sigurno tolki budget.
    Evo npr Varazdin ima 3-4 milje eura proracun.
    Bravo ima mozda 3.
    Prodas dva igraca za milju eura i pokril si sve, pa taman taj klub ni centa ne zaradi samostalno.
    Ali time bi dobil luksuz razvijanja svojih igraca i moguce pogreske svodis na minimum.
  • Zagi
    8.7k
    "Nije poznato o kojem se iznosu radi"
    Joj, novinarstvo.
    Bolje da ništ ne komentiram.
  • SAS1987
    15.3k
    U Sloveniji ima par klubova i gradova koji bi dušu dali da im dinamo pretvori klub u stabilnog prvoligasa.

Klubovi kao sto su recimo Rogaška, Krka, Krško, Izola, Drava Ptuj itd.
  • vjeko1701
    10.3k
    U to uopće ne sumnjam. Al pitanje, tko od njih ima najbolje uvjete? (glavni i trening teren, teretane itd...)

Kolka bi bila tvoja procjena godišnjeg troška za Dinamo? 2-3M€?
  • San Lorenzo
    17.7k

Mi navijači možemo trkeljati što god želimo, nismo mi ti koji primaju plaću za krojenje sportske politike kluba, postoji sportski direktor koji bi s obzirom da vodi najveći klub JI Europe, korporaciju od 50 milijuna eura godišnjeg proračuna, morao biti 10 koraka ispred nas običnih likova koji rade obične poslove od ponedjeljka do petka...neš ti mozga, 'uspio' je za tri U20 igrača Soldu, Jankovića i Rukavinu zaraditi nevjerojatnih 400k eura.
  • SAS1987
    15.3k
    U to uopće ne sumnjam. Al pitanje, tko od njih ima najbolje uvjete? (glavni i trening teren, teretane itd...)

Kolka bi bila tvoja procjena godišnjeg troška za Dinamo? 2-3M€?
    vjeko1701

Troškovnik
    1. Dinamo već sada ima mlade igraće pod ugovorom ali za Dinamo B bi vjerovatno trebalo još bar par igraća, treneri itd
    2. Najveći proračun u slovenski ligi je cca 8.5 milje € (Celje)
    3. Nisam toliko stručan u troškove klubova ali vjerovatno bi za Dinamo dodatni trošak bio među milju - dvije na godinu

Od svih navedenih ima najbolje uvjete vjerovatno Rogaška pošto je netko u grado pogodio na euro jackpot pa je grad sa svojim diom dobiti obnovio stadion i napravio neke pomocne terene :lol:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.