• Marquis Manners
    83
    Naravno da im ne vjerujem sve, pigotovo ne kvasini, čovjek je opterećen Hajdukom.

Htio sam vas pitati, zašto je uvriježeno mišljenje da stranac ne zna što značo nositi dres Dinama?

Mislim, zna li Salah što znači nositi dres Liverpoola ili Halland Citya?

Dinamo se treba otvoriti strancima i imati roster 50/50, pod strancima ne smatram Makedonija, Albanija, BiH, Srbija, Kosovo itd.

Baš me zanima zašto imate averziju prema strancima? I gdje su ti silni " naši zg dečki "? Zašto igrač mora govoriti naš jezik da bi mogao igrati u Dinamu?
    S ovakvim stvarima se apsolutno ne slažem.
  • ElDorado
    637
    A koja je to hrpa, pazi ovo, ‘tamnoputih crnaca’?????
  • ElDorado
    637
    I kojih to 20 igrača???
  • Jurki
    13.1k
    Mi smo rijetko kad pogodili sa strancima jer vec godinama imamo skautsku sluzbu samo na papiru i placi koju nisu nicim opravdali.
    Isto tak nemres dopeljat igraca za milju dve i ocekivati cudesa.
    Nisu problem strani igraci vec su problem ljudi koji skautiraju igrace.
    Dovedi klasu igraca pa bu pokazal odmah da je pojacanje..
    price kak ne znaju stranci za "tezinu dresa" je tupavo opravdanje za nesposobnu struku Dinama.
    A i lako srat po ljudima koji ne znaju jezik, koji se ne mogu obraniti.
    Ako moze dovesti kvalitetnog stranca jedan Ludogorec, Ferencvaros i jos hrpa klubova koji zapravo nisu ni blizu renomea Dinama.. onda je valjda jasno gdje i na koju adresu treba uprijeti prstom.
  • Izet Hajrović
    2.5k
    5 mil eura ionako nećemo platiti odmah nego na 3 rate i provući kroz tri kalendarske godine. Dakle to nam nije 10 posto proračuna niti pod razno. Pa zar netko misli da je nama Ajax odmah isplatio Šutala?Haza

Često ljudi iz kluba stvaraju narativ kao da novci od prodaje igrača dolaze u 100 rata, a kada kupujemo kao da platimo sve odjednom. Kada je to aktualno, često se znaju pročitati neke izjave tipa "Pa znate, novci od Šutala dolaze u ratama na više godina, ne dobijemo mi to odmah pa da tih 20 milijuna možemo uložiti dalje.", a onda se džiberimo kada nekog kupujemo kao da mi odjedanput plaćamo.

Mislim da prosjek najzornije prikazuje stanje stvari. U prošlih 5 sezona, ne računajući ovu, od prodaje igrača prosječno godišnje zaradimo 35 mil. (bez odbijanja svakakvih provizija), a trošimo na pojačanja 8 mil. E sada, mislim da nikako ne stoji teza da u bližoj budućnosti nećemo moći izdvojiti više od 5 mil. za jednog igrača, naravno, ako budu stvari išle u onom smjeru kako očekujemo. Ajmo uzeti ovakav primjer: neka ove i iduće sezone igramo Ligu prvaka, to je 35 mil. Manenica je u nedavnom intervjuu spomenuo da ciljaju 20 mil. komercijalnih prihoda. A gdje su još sponzori...uglavnom, mi bez problema ove dvije sezone možemo pokriti budžet bez utjecaja prihoda od prodaje igrača. Neka na ljeto prodamo Baturinu, Sučića i Torrentea za sve skupa cca. 50 mil., mi ćemo opet održati taj prosjek od cca. 30-35 mil. prihoda od transfera po sezoni. Pa valjda se može, ako spojimo 2 sezone Lige prvaka, dovesti neki kapitalac od 7 mil. i potrošiti ukupno 15 mil. u jednoj sezoni. Naravno, za to mora postojati sposoban SD koji će znati ubosti takvog.
  • Marquis Manners
    83
    A joj, baš u srž.
    Postoji li koji SD stranac nama dostupan? Ako može Osijek iako njiho kolikonsma vidio ne dovodi nešto kvalitetne strance, zašto ne bi mi mogli.
    I previše ovisimo o " legandama " kluba.
    Što bi sada Ademija trebalo za godinubdana staviti za trenera ili Sd jer zna Dinamo u dušu.

Ja sam siguran da uz naše talente koje smo imali u prošlosti i stancima tipa Fernandez i Soudsni, Dinamo bi strelovito napredovao.
    Pa ne možemo se uprno oslanjati na Hnl i naša govorna područja.
  • Jurki
    13.1k
    Što bi sada Ademija trebalo za godinubdana staviti za trenera ili Sd jer zna Dinamo u dušu.Marquis Manners

Ademi se prvo treba nauciti poslu.. nek pece zanat od npr druge lige, napravi rezultate.. zasto ga se jednog dana nebi postavilo na neku funkciju?
    Ako se bu postupalo po MO Šokota i Dzemal onda bumo daleko od ozbiljnog kluba koji pretendira na Ligu prvaka svake godine i barem dva prezimljavanja u nekih 4-5 godina.
    Rezultati i uspjesi moraju biti uvjet za zaposlenje na bilokoju funkciju.
    Svaka cast njemu kao igracu.. ali kao sportski djelatnik bi morao krenuti od pocetka.
    Dinamo nije skola i previse ovisimo o Europi i izlaznim transferima da se mozemo kockati sa neiskusnim sportskim djelatnicima.
    Nist protiv Marica, ali se pokazalo da placamo jeben danak njegovog neiskustva.
  • Jaro
    8.2k
    A koja je to hrpa, pazi ovo, ‘tamnoputih crnaca’?????ElDorado

Boze dragi, stavljeno ne u navodnike bas zato da se ne shvaca doslovno... Doslovno svi stranci dovedeni u zadnje 3 godine su na klupi (ili tribini).

I kojih to 20 igrača???ElDorado
    Sutalo
    Ljubicic
    Drmic
    Perkovic
    Bernauer
    Hoxha
    Vidovic
    Brodic
    Kaneko
    Ademi
    Mikhalicenko
    Ogiwara
    RPG
    Stojkovic
    Halilovic
    Kacavenda
    Sosa
    Rog
    Cordoba
    Pjaca
    Mmae
    Cavlina
    Torrente
    Filipovic
    Mbuku
    Oliveras
  • ElDorado
    637
    Pa nemres sve navedene potrpat u isti koš. Neki su tu bili praktički besplatno, neki prodani, neki od bivse garniture, neki totalni flop, neki igraju a za neke jos nist ne znamo. Da je za sve placena odsteta bila bi katastrofa ali nije.
  • Jaro
    8.2k
    pa napisao sam da je potroseno 20+ milja za 20+ igraca... plus od ovih "besplatnih" - Drmic i Mmae ce ispast skuplji od nekih s odstetom... ovo su igraci dovedeni u zadnje 3 godine, kaj sam napisao. Ne kuzim kaj je problem.
    Od svih navedenih - Pjaca i Torrente su "rubnih" prvih 11 sad. Baceni novci realno.
    Da su se dovela samo 4 igraca po 5 milja za prvu momcad - 100 puta korisnije...
  • Orc123
    9.2k
    Danas sam si uzeo malo vremena i pogledao malo tekmu Charleroa i nesuđenog pojacanja Titrauija, 6ice koju trazimo vec par sezona i...i mogu samo zahvaliti panjevima iz prosle Uprave kaj smo popusili 6icu koja bi nas nosila godinama za nikakav novac! Ebala ih izraslina da ih ebala izraslina na stopalu, i te nase doktore koji nađu necega cega ni nema! Decko leti terenom, slican Selahiju ali decko s loptom na TI! Zna igrati nogomet, brz, agresivan...prava moderna 6ica koja zna igrati nogomet....jos jednom hvala panjevima iz bivse uprave! Za pisljivih 1mil eura mogli smo imati igraca za narednih 5-6 godina!
  • vjeko1701
    10k
    Kvasina, DenisMarquis Manners

:up:
  • Crni86
    5.8k
    Titrauija, 6ice koju trazimo vec par sezona i...i mogu samo zahvaliti panjevima iz prosle Uprave kaj smo popusili 6icu koja bi nas nosila godinama za nikakav novac!Orc123

To je model na koji se mi moramo fokusirati. Ali za to je potreban sustav, planiranje i strucni ljudi.
  • Maksim Maksimirski
    6.6k
    Titraoui je igrač desetoplasiranog kluba belgijske lige i ove sezone ima 24 posto odigranih minuta za taj klub što znači da je rezerva desetoplasiranog kluba belgijske lige. Ne bojte se, uvjeren sam da ga možemo imati i ovog Božića u Dinamu za milijun eura. Jedino je pitanje treba li nam takav igrač.
  • Orc123
    9.2k
    i klub partner iliti filijala ili momcad u 2. Ligi, tj. Sada u 1.

Zar fakat mislis da bi decko dosao opet nakon sto su ga tjedan dana drzali u hotelu i glumatali s njegovim bivsim klubom o drugom modelu dovođenja?

Sto se tice minuta, slicna ti je situacija ko i kod nas s Torrenteom.....dosao u novi klub, novi kontinent, sve novo....trebao je dobiti priliku, bas ko i svaki igraca....sad kad je dobio zauzeo je odmah mjesto u prvih 11 i igra odlicno...pogledaj ako moses snimku tekme ovu zadnju pa mi reci kakav je igrac! Bio jedan od najboljih na terenu, prerovao je sredinu!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions