• Paggini
    28.6k
    Međutim, Dinamo je najveće rezultate u povijesti imao sa HNL pojačanjima, koje smo vezali na igrače iz svoje škole, najviše love je na njima zaradio, i to redom, Pjaca, Rog, Ivanušec, Jakić, Majer, Šunjić itd.Haza

Ovo je istina, ali nitko trenutno u HNLu, s iznimkom Dinamovih igrača i eventualno Durdova/Prpića nije pojačanje i potencijal ovakve razine.

Ja sam apsolutno za dovođenje HNL igrača, kupovina Stojkovića za 3 milijuna je potpuno opravdana jer on je TA razina, ali ne vidim nikog da je takav potencijal u ostatku HNLa.

Jurišić bi bio korektan lijevi bek za nas, Dantas bi imao neke minute, Galešić isto korektan bi bio, ali sve je to nekako.... Osrednje...

Nemam neki osjećaj za njih kao kako sam imao za ove gore koje si nabrojao, za njih sam živio da ih vidim i dresu - i Jakića i Majera i Ivanuseca i Roga i Stojkovića, ali nema HNL takvih potencijala trenutno.

Šotiček je MOŽDA mogao biti, ali možda i ne.

Neću se ja ljutiti ni da se dopelja Jurisic, ni Galesic, ni Selahi, ali bih očekivao malo ambicioznija rješenja - tema Scout Služba ima fantastičnih igrača koji bi super sjeli u Dinamo.
  • ElDorado
    638
    kod nas se uvijek poteže ono kretensko pitanje adaptacije. Pravi igrač adaptiran je u trenutku dolaska.
  • Crni86
    5.8k
    Galesic je glavni stoper u ekipi koja u hnlu do sad nema ni jedan poraz i koja prima najmanje golova. Mislim da mi zadnji s nasom obranom koja je primila 19 golova (14 vise od rijeke), mozemo rec da je Galesic osrednji stoper.

Mislim da je najvecu minus u ovom trenutku strancima to sta vec u ovom trenu imamo jako puno stranaca, strancima kada ce doc ce trebat neko vrijeme da se prilagode, da upoznaju klub i njegovu velicinu, da se priviknu na cijelu ovu kaljuzu i sl. A mi za sve to nemamo pretjerano vremena jer cemo lovit zaostatak.

Mislim da ce 50% dovedenih igraca biti iz hnla ili da su u proslosti igrali hnl ili barem da su s podrucja bivse juge.
  • Paggini
    28.6k
    Mislim da mi zadnji s nasom obranom koja je primila 19 golova (14 vise od rijeke), mozemo rec da je Galesic osrednji stoper.Crni86

Ne kažem da je osrednji stoper, ali ne mislim da je isto biti dobar stoper u HNLu ili biti dobar stoper u Ligama petice ala Tonel i KTC, a želim da se takva razina cilja.

Galešić bi nama super došao, daleko od toga.
  • Izet Hajrović
    2.5k
    Galešić bi nama dobro došao u ovome trenutku, ALI mislim da njega ne možemo dobiti ispod 3 mil. + odricanje postotka od Jankovića i Rukavine jer Miško standardno napuhava cijene. Vidjeli ste kakve se svote bubaju za Selahija koji ulazi u posljednjih 6 mjeseci ugovora iako to nema veze sa zdravim razumom jer je vjerojatno istinita ona klauzula o kojoj je Haza govorio. Za te novce sigurno se može dobiti bolji igrač s iskustvom dobrih igara u Ligama petice ili igrač s ozbiljnim nastupima u Europskim natjecanjima za neki od renomiranih klubova izvan Liga petice. Također, Niko Galešić za 4 mjeseca puni 24 godine pa će imati slabu preprodajnu vrijednost tako da niti u tom kontekstu ozbiljno ulaganje u njega nema smisla ako se za iste novce može dobiti bolji igrač izvana. U HNL-u trenutno nema realnih pojačanja za nas niti na stoperu niti na lijevom beku niti za špicu. Eventualno Selahi dolazi u obzir ako se baš nikog boljeg ne uspije dovesti.
  • Orc123
    9.2k
    ako dovedemo domace igrace oni moraju biti reprezentativci jer ovako nikako ne mogu biti pojacanja za Dinamo....ajmo realno kojeg Hrvata si Dinamo moze dovesti da bi bio pojacanje na stoperu...da je nama priustiv? Mozda Erlic ali to je SF...on bi bio pojacanje....l. bek? Sosa....to bi bio jos veci SF od Erlica.....zadnji vezni? Mozda Moro ali isto u granicama SF......napadac? Krama se necw odreci Bundeslige, Matanovic bi kosta ko suho zlato a i nama treba drugaciji tip napadaca jer je on slican Kuletu ali bolji.....iz bivse Juge ima zanimljivih igraca ali da ce odmah biti pojacanja nezz....

Da skratim ne zanima me vjera, nacija, kultura....igrac je pojacanje ili nije! Dovedi jednog Tonela, Ktc, Fernandesa, Cufrea i neces dugo cekati da budu pojacanja....

Galesic? Pa nije los stoper ali svi smo svijesni da ga Misko nece pustiti sad ni ispod 4milje...a jel on vrijedi to? Ma vrijedi kurac....ima 3 europske utakmice u nogama...jedno je hnl, jedno je igrat bez pritiska rezultatskog, jedno je nositi dres Rijeke a drugo Dinama .....tisucu primjera imamo vec koji potvrđuju to....zar nam treba deja vu?

Da, pojacanja najveca su bila iz hnl na kojima smo zaradili ali smo ih masno i platili i to su sve bili igraci vecinom iz loxe koji su nekad u mladosti prosli nasu skolu i bili dio nje!

Realno rađe bi iskrcao 7 za Erlica nego 4 za galesica.....jer je miljama dokazaniji i bolji stoper. Stvar je u tome da kako god imali novaca sigurno necemo iskrcati ni 4 za stopera, ako i budemo to ce morati biti dokazani stoper na Europskoj sceni!
  • Orc123
    9.2k
    kolega sve su ro igraci koje smo u 90% slucajeva dovodili iz Loxe i ti svi igraci su na ovaj ili onaj nacin imali doticaj i prije sa Dinamom ili bili dio nase skole u mladosti....ili su bili nasi igraci pa ih poslali u loxu da bi ih otkupili kako bi se izvlacio novac iz kluba.....
  • Cif
    110
    od svih tu možda Danas.Ostalo meh
  • Daliban
    2.8k
    Jurišić bi bio korektan lijevi bek za nas, Dantas bi imao neke minute, Galešić isto korektan bi bio, ali sve je to nekako.... Osrednje...Paggini

Veliki + na ovo.

Trebamo bolje od toga.

Mislim da ce 50% dovedenih igraca biti iz hnla ili da su u proslosti igrali hnl ili barem da su s podrucja bivse juge.Crni86

Ako ne pričamo o Modriću i Kovačiću onda nas ne bi trebalo ni zanimati. Treba nam kvaliteta. Uostalom, nama je ta balkanska jezgra trenutno problematična. Zadnje što trebamo je dovesti još par takvih igrača dubiozne kvalitete.

Ćaleta je nerealan jer je u dobroj situaciji u klubu, Erlić je dobar stoper samo je slab na lopti, a treba vidjeti za Pongračića je li moguća posudba s opcijom otkupa za cijenu do 8 milijuna. Vjerojatno ne, ali treba probati.
  • Izet Hajrović
    2.5k
    treba vidjeti za Pongračića je li moguća posudba s opcijom otkupa za cijenu do 8 milijuna.Daliban

Ako ne nađemo nekog drugog, išao bih na opciju posudbe do kraja sezone gdje preuzimamo njegovu plaću za to razdoblje. Spomenuo je netko da u Fiorentini ima 2,7 mil., ali vjerujem da bismo se mogli dogovoriti za posudbu od cca. 1 mil. plaće do kraja sezone. Ako smo nešto slično nudili za Brekala, zašto ne bi mogli i za Pongračića u situaciji kada smo u goroj poziciji igrački, a boljoj financijski nego prošle zime? Naravno, ako je moguće dogovoriti opciju otkupa za neku realnu cijenu, onda može i to, ali nekako ne vjerujem, previše su ga žabari platili da bi ga pustili za duplo manje nakon samo jedne sezone.
  • NitkoBitan
    20.3k
    Dinamo da plati nekog igraca 10%+ prihoda kluba u jednoj godini... ne znam u kojem vi svijetu zivite.
  • ElDorado
    638
    Posuđivati igrače bez prava otkupa je čista glupost. Van svake pameti. A cifre iznad 3-4 milje nema šanse niti nema nikakvog smisla.
  • Daliban
    2.8k
    Ne znam u kojem svijetu žive oni koji misle da se normalnu ekipu može složiti dovođenjem "kapitalaca" za milju i pol ili rotacijskih igrača Ligue 2 i japanske lige. Sad kad imamo novaca, treba ih i trošiti na ozbiljne igrače. Sve drugo je neozbiljno.
  • Orc123
    9.2k
    evo nis osobno ali samo da ti ukazem na to kolko si kontradiktoran...velis da nam trebaju brzi stoperi da su ovi nadi spori ko blato i onda velis da bi zelio Pongracica a Pongracic je fakat dobar stoper ali spor i to mozda i sporiji od nasih stopera, gotovo svih....
    Dobar je na lopti ali je spor....definitivno bi bio pojacanje ali da njega dovedemo to je gotovo nemoguce, lakse bi Erlica doveo nego njega! Em je Erliceva placa puno puno manja em nije ni Fiorentina glupa da se odrekne igraca kojeg je platila 15mil eura nakon pola godine. Nama da ga da na posudbu? Nakon onog s Brekalom nema nikakve faking sanse za to....

Kazem Erlic bi bio gotovo pa SF a Pongracic da dođe u bilo kojem obliku, nema ni 1% sanse! Erlic je dobar na lopti ali i puno brzi od Pongre...Pongra je bolji u konbinatorici ali daleko od toga da je u tome Erlic los...
    Erlic je jedini Hrvat koji bi nama na stoperskoj poziciji bio instant pojacanje i mozda koliko toliko malo sanse imamo da ga dovedemo ali to je ono max 10do20%....
  • Daliban
    2.8k
    Imaš GPS podatke na službenoj stranici od Serie A.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions