• Plavi-9
    670
    Imaju oni puno jači argument za usporit priču o stadionu ali ga još nisu saznali.
  • criticus
    2.7k
    Imaju oni puno jači argument za usporit priču o stadionu ali ga još nisu saznali.Plavi-9

Klimatske promjene?
  • Baneki
    773
    I sam kažeš da iz kluba "vjeruju". OK, možda i budu lijepe vijesti, samo ja sam skeptičan, ti budi optimist, i sve OK. Valjda imam pravo na skepticizam i pesimizam. Već sam rekao, od mog pesimizma neće ni jedna cigla pasti sa stadiona.

Evo samo ova dva članka da ne tražim dalje, ja čitam "Ovo je plan", i "Sve je spremno" javno objavljeno, nitko im nije držao pištolj na čelu dok su pričali...
    Tomaševićev zamjenik: Rušimo Maksimir i gradimo novi stadion. Ovo je plan

Bomba iz Grada: Sve je spremno za projekt Maksimir, evo kad će natječaj za novi stadion

Dakle, prije više od godine dana sve je bilo spremno, znao se kapacitet 32-34, koliko će pomoćnih terena biti izgrađeno (10), natječaj je bio spreman 90%, samo se čekala studija da definira komercijalne sadržaje.

I što sada? Ništa, razgovora se...o čemu ako se smije znati ako je sve bilo spremno prije više od godnu dana. I onda se o tome jednostavno prestane govoriti, pa daj ispričaj i reci ma čemu smo?

Gle, ti nudi "optimist" i maši zastavicama na svaku novu medijsku objavu ja ću biti skeptik jer mi je dosta lažih obećanja i opsjena.

Ako nešto javno objaviš, onda se drži toga ili javno objasni u čemu je stvar.
  • Sajla
    6.2k
    ja ću biti skeptik jer mi je dosta lažih obećanja i opsjenaBaneki

mislim da je većina ljudi skeptična. ako ne oko toga hoće li se stadion(i) uopće izgraditi, onda barem oko najavljenih rokova. a cijela rasprava je počela tvojom kategoričkom tvrdnjom "ako bude nova Kranjča, onda ništa od Maksimira". bez "čini mi se, bojim se da bi moglo biti tako, sumnjam". i onda se sljedećih 5 dana bavimo time jesu li jači argumenti za pesimistični ili optimistični pogled na cijelu stvar. ok, forum i služi raspravama, ali ti odbacuješ bilo kakav argument za optimizam kao potpuno nevažeći i ljudima govoriš da su naivci. mislim da tu nastaje "sukob". kako ti imaš pravo na skepsu i imaš argumente za to, tako i drugi imaju pravo biti optimistični i imaju temelje za takvo mišljenje.
    teško da će itko ikoga razuvjeriti pa mislim da je daljnja rasprava suvišna, osim ako netko nema neke nove informacije.
  • Baneki
    773
    Ne trebaju nove informacije. Treba pitati nadležne o starim informacijama, i planovima koje su javno objavili. Ponavljam, rasprava nije trebala ni krenuti, nisam ju ja ni započeo. Možeš tu pisati "kategorička tvrdnja" koliko hoćeš, jasno je što sam i kako napisao. Napisao sam svoje mišljenje o tome da Maxa neće biti ako se izgradi Kranjča jer da nitko više ne priča o javnom arhitektonskom natječaju i studiji izvodljivosti koje su najavili javno i kao što i ne pričaju više. To je fakt!. Onda me se pitalo imam li kakve informacije oko toga? A kakve bi informacije mogao imati osim ovih koje sam naveo da više ne spominju planove? Da se teleportitam u budućnost i donesem novine iz 2097. da će se Max izgraditi 2102. Ako se govori o budućnosti, onda imamo samo mišljenje, nema tu vidovitih.

Ne mogu nikako pristati na pokušaje da se na mene svali da sam pokrenuo tu raspravu kad nisam. Iznio sam svoje mišljenje koje se ne slaže s većinskim. Ako se tu mora isključivo "širiti pozituva" OK, nisam taj,imaš.opciju bana pa izvoli.

A ne mogu ni pristati na tezu da se meni "objasnilo" zašto su ljudi optimistični pa bi valjda i ja trebao postati optimist. Objasnio sam i ja zašto sam skeptik pa ne očekujem da netko promijeni svoj optimizam u moj skepticizam. I još da pišem nešto tipa "objasnilo ti se, sad ovo smatram trolanjem" kao što se meni pisalo.

Dalje, ljudima nisam govorio da su naivci nego da im je takvo mišljenje naivno. Tu postoji razlika.

A smatram i krajnje nekorektnim da mene tu rastežeš kad ja nisam taj koji je pokrenuo tu raspravu. I to ne prvi puta. Slobodno me baniraj znog mišljenja a kolegu koji se veseli podrži.
  • vjeko1701
    10k
    Slobodno me baniraj znog mišljenja a kolegu koji se veseli podrži.Baneki

Ne, al ja idem sve bliže da baniram za patetiku i igranje žrtve poput ovog.
  • Baneki
    773
    Samo daj baniraj, nemoj se samo prijetiti, al će to biti isključivo zbog mojeg drugačijeg mišljenja da se zna. Slobodno i ti pogledaj raspravu. Iznio sam svoje mišljenje, a onda me se napalo sa svih strana oko toga. Prvo pričuvne snage onda jače moderatorske, uključujući sad i tebe. Čekaj koji si po redu, ne mogu više zbrojiti...

Realno kad pogledaš svima je jasno da nisam ja taj koji je pokrenuo raspravu, da me se tražila potpuno apsurdna stvar: Je li imam kakve informacije da se Max neće izgraditi do kraja stoljeća. Je, imam kristalnu kuglu samo nema printer da isprintam izvješće, inače bi mu ga odmah dao...Onda moderator veli da sam ja "kategorički tvrdio" nešto iz budućnosti pa sam zato ja kriv za tu nepotrebnu raspravu, i evo i tebe, sad glumim žrtvu, a ne glumi žrtvu onaj koji kad nije po njegovom zove moderatore u pomoć, optužuje za trolanje i traži baniranje? Daj mu ispuni želju, onda ćete me se napokon riješiti
  • jedan u nizu
    9.8k
    al će to biti isključivo zbog mojeg drugačijeg mišljenja da se zna.Baneki

neće :rofl:

prelistaj temu pa vidi, do sada bi Nolifer i Mali M (sorry decki, prvi mi padate na pamet) već bili banirani 20 puta svaki :lol:
  • Toni90d
    935
    Dobro vam se da raspravljati i gubiti živce, letit sa foruma, radi političara.

Davno je netko napisao, vjerovati ću tek na tom novom stadionu sjednem na stolicu i vidim da igrači Dinama istrčavaju na travnjak novog stadiona.

Cijepljen sam od svih projekata u Hrvatskoj, koji su imali sve, pa i kamen temeljac, pa se nikad nije izgradilo ili tek ohoho godina poslije.

Svaka čast ako vjerujete političarima, nebitno kojeg političkog stajališta, nakon toliko godina priče o novom/novim stadionima.
  • Sajla
    6.2k
    Možeš tu pisati "kategorička tvrdnja" koliko hoćeš, jasno je što sam i kako napisao.Baneki

Napisao si "Ako se ovaj stadion izgradi, to je to u ovom stoljeću." To je tvrdnja koja je pokrenula raspravu.
    A onda još prozivaš ljude za naivna mišljenja i neutemeljeni optimizam nakon što su u zadnjih 7 dana gradonačelnik, predsjednik uprave i dopredsjednik Dinama govorili o suradnji Kluba, Grada i Vlade u vezi izgradnje stadiona u Maksimiru i najavili uskoro dobre vijesti.

A ne mogu ni pristati na tezu da se meni "objasnilo" zašto su ljudi optimistični pa bi valjda i ja trebao postati optimist.Baneki

Ako si tu tezu da trebaš postati optimist izveo iz moje rečenice "teško da će itko ikoga razuvjeriti", onda su mi i ostali tvoji zaključci jasniji.

A sad je dosta rasprave o tome tko je kome što napisao i što je mislio. Ovo je tema o novoj Kranjči. Ako imaš nešto novo u vezi teme, samo piši, dapače. Drugo će biti brisano, a po potrebi će biti i banova prema pravilima foruma. Da te netko mislio banirati zbog drugačijeg mišljenja, napravili bi to prije 3-4 dana tako da "ne pristajem na tu tezu".
  • Baneki
    773
    Jedino ti mene prozivaš bez razloga i potrebe, sjeckaš i neutemeljeno kasapiš moje rečenice, pa sad briši i baniraj.

Da i dobro si napisao tu rečenicu i iza nje stojim. Moja procjena događaja nakon gradnje Kranjče. I nije trebala izazvati nikakvu raspravu, pogotovo ne onako otresitu i nepotrebnu. A još sam ju kasnije i obrazložio. Kod nas ima dosta infrastrukturnih potreba, od bolnica, mostova, tramvajskih pruga i svega ostalog. Rok čekanja 50-70 godina na sljedeću investiciju istog tipa a ti i drugi optimisti slobodno vjerujte obećanjima da će se dva stadiona sagraditi u par godina, jedan za 44M, drugi za 200 M.

Uostalom za koga bi se trebalo potrošiti novih 200 milijuna eura kad će ovaj u Kranjči biti dovoljan za većinu pravih navijača? Za instragramuše, derbi navijače i posvuduše?
  • Sajla
    6.2k
    Slažem se sa jako puno toga što si napisao u zadnjih nekoliko dana, ali 0% s načinom kako si to napisao. Odmori malo.
  • vjeko1701
    10k
    amo daj baniraj, nemoj se samo prijetiti, al će to biti isključivo zbog mojeg drugačijeg mišljenja da se znaBaneki

Daj mu ispuni želju, onda ćete me se napokon riješitiBaneki

pa sad briši i baniraj.Baneki

Joj daj molim te, kaj si 16 godišnja tinejdžerica? Imaš sreće da te kolega dohvatio prvi jer bi za ovakvo izigravanje male nevine žrtvice (nakon upozorenja) od mene dobio više.
  • mali M
    6k
    Slažem se sa jako puno toga što si napisao u zadnjih nekoliko dana, ali 0% s načinom kako si to napisaoSajla

Jelda? Pa baš sam ga čitao, pitanja ok i na mjestu, neki će se s njim složiti, neki neće i bok.. i onda pada u ove male mini drame... @Baneki brate, nema potrebe za dramom, samo piši i raspravljaj, valjda su moje rasprave s Bossom najsličnije ovdje na forumu, ali mani se samobaniranja i drama... Samo šteti tebi
  • Marc
    206
    Pusta obećanja…
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.