• GaijiZG
    1.9k

Joj zaboravio sam na tog papka. Neka ste ga zatrpali mailovima :grin:
  • Zagi
    8.6k
    Znači ovak.
    Od prvih minuta pripremne utakmice protiv Kopera , meni se sviđa kako Max igra i puno bitnije, kako dinamo igra kada je on na terenu. Sve mi to ima više smisla, fluidnosti.
    I ljepše i bolje.
    Ali ja sam laik pa možda ne znam kaj gledam. Nevidlji doprinosi koje vide isključivo samoprozvani stručnjaci ovo-ono. Max je kikser, loš u duelima, slaba igra glavom. Sve znamo .(iako to brojke ne potvrđuju al ajd)
    Na kraju krajeva, Max je više na klupi nego u igri. A treneri znaju, kaj ne? I vide trenažni proces koji mi ne vidimo. Vjerujmo struci.

OK ali ja znam zbrajati, oduzimati i dijeliti.
    Pa sam malo išao raditi upravo to.
    Dakle matematika kaže slijedeće o Maxovom utjecaju na igru dinama:
    Zbrojene sezone 23/24 i dosadašnje tekme 24/25, europske utakmice zbrojene kvalifikacije i grupne utakmice...

EU:
    Dinamo bez Maxa u prvih 11: 55.5% osvojenih bodova
    Max u prvih 11: 61.1% osvojenih bodova.
    Dinamo u europskim utakmicama u kojima Max započinje osvaja +5.6% više bodova.
    (uzorak 21 utakmica, 15 bez Maxa u prvih 11. U 6 je Max započeo)
    HNL:
    Dinamo bez Maxa u prvih 11: 70.6% osvojenih bodova
    Max u prvih 11: 77.7% osvojenih bodova.
    Dinamo u HNL utakmicama u kojima Max započinje osvaja +7.1% više bodova.
    (uzorak 46 utakmica, 25 bez Maxa u prvih 11. U 21 je Max započeo)

Uzorak u europskim utakmicama, priznajem, nije neki. Ali ovaj u HNL tekmama je definitivno dovoljan.
    7.1% više bodova na momčad koja i bez njega osvaja preko 70% je puno. Pogotovo kada se uzme u obzir da se ne može osvojiti više od 3 boda pa jedan igrač u pobjedničkoj momčadi nebi trebao imati značajan bodovni doprinos .
    (primjer ako vodiš u 80. minuti 3:0 i uvedeš napadača koji u 10 minuta zabije još 5 golova, efektivno nisi ništa bodovno profitirao)

Uglavnom, matematika ne laže i Max mora igrati u prvih 11.
  • Crni86
    5.3k
    Max u hnlu mora igrat svaku utakmicu. Dok ne obnovimo vezni red, mi jednostavno u hnlu bez maxa ne mozemo izgraditi konkretan napad sto se vidlo i jucer.

Prosle sezone je bila ista prica, vezni red u banani i nismo mogli kreirati dvije akcije po utakmici. Malo smo prodisali prelaskom na 3 iza i ulaskom upravo maxa u prvih 11.
  • Haza
    6.4k
    Postavljanje Bernauera kod drugog gola je kriminal. Nažalost, on nije razina koja je nama potrebna. Sviđa mi se njegova okomita lopta, ali on ima tijelo dječaka u razvoju, fizički djeluje kao da ima 15 godina, stoper bez mišićne mase ne može ništa. Ali voljni moment je kod Maxa na visokoj razini, za to pohvale.
  • Mali Zeus
    14.5k
    Čisto dobar u vezi tj. solidan.
  • Crni86
    5.3k
    meni se dopalo što je napokon netko pokazao dozu agresivnosti u sredini. Po nekad je potrebno protivnika posložit i par puta na pod, nije sve u ljepoti igre.
  • Mali Zeus
    14.5k
    ↪Mali Zeus meni se dopalo što je napokon netko pokazao dozu agresivnosti u sredini. Po nekad je potrebno protivnika posložit i par puta na pod, nije sve u ljepoti igre.Crni86

Tako je i to nam je nasušno potrebno. Jako često smo u vezi mlaki, spori i neodlučni. On je bio baš ono u stuck it in mode.
  • Jaro
    8k
    Realno - postavljen je bio OK, samo što je stoper BVBa puno kvalitetnije uletio u taj prostor i Max nije reagirao kako treba (tj uopće). Kasnije kad je prebačen u vezu - jbt fakat može trčat, a bome i mlatit... On HNL mora igrati (Torrente i KTC nek se izmjenjuju)
  • MarK
    740
    Iznenađen sam koliko ima kondicije. Mogao bi dobro zamijeniti Mišića kad se malo privikne.
  • Mali Zeus
    14.5k
    Ovo mi se čini kao dobra procjena 6 trenera s Uefa pro licencom. :D
  • Haza
    6.4k

Ne smije se dogoditi nikako da ti u petercu igrač bude sam, da nisi barem djelomično ušao u kontakt, da se postavio kako treba, ne bi se to dogodilo.
    Ali kao šestica je bio solidan, trčao je kao manijak, vidi se da mu je stalo, on meni fizički ima konstituciju veznog igrača, i možda i bolje da ga više tu koristimo do kraja zimskog roka.
    Ali Maxu pohvale za trud, primjer je kako se stranac mora odnositi prema svetom dresu.
  • Dinaminjo
    1k
    Mene je odusevio predajom lopte lijevom nogom.

Desnom je majstor, ali ni lijevom nije los. Dapace
  • dbut
    41
    Čisto solidan za igrača od 26 godina je losa ocjena po meni. Ne mogu se otet dojmu da ga Perković pojede u obrani ili Pavić/vrba u vezi... (Ne znam kaj se sa zivkovicem događa ali prošle sezone u lokomotivi je solidne partije imao)
    Kaj nije bolje forsirat klince i trpit njihovu čisto solidnu igru sa kiksevima nego gledati maxija kak se povlači kod kornera i pada na guzicu dok nam ovaj zabija gol?
  • Mali Zeus
    14.5k
    Mene je odusevio predajom lopte lijevom nogom.Dinaminjo

Imao je 3, 4 perfektna dodavanja između linija u obrani i poslije u vezi.
  • Omake
    3.7k
    Svaka čast Maxu. Ima stvari koje radi odlično i segmenata igri koji su loši, ali uvijek šuti i radi. Drvlje i kamenje na njega non stop,što mediji, što navijači ali uvijek daje sve od sebe. Vidim da je i na pripremama stalno pričao s ovim najmlađima. Nije transformativan igrač na terenu, ali je uzor kako se stoički i profesionalno nositi s svim negativnim u nogometu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.