• Eduardo
    21k
    isti problem imam. Poslao sam im i mail ali nema odgovora.
  • rioda
    5.3k

Sad mi je sve još jasnije :lol: Možda nekom neutralnom neće biti jasno kod čitanja, ali svatko tko je bio imalo uključen u priču će se ispovraćati kad pročita da je za sve zapravo on zaslužan
  • Gradjanski Dinamo
    383

Daj nam malo detalja. Malo mesa. Daj neku detaljniju recenziju napiši.
  • badjibadara
    3.8k
    Klasični memoari uvrijeđene frajle. Ima nešto sitno pikanterija za koje nisam znao (Bruno, nisi se naspavao), ali u konačnici je sve to premalo i iz perspektive samo jedne persone.
  • Gradjanski Dinamo
    383

Ok. Dakle može se zaključiti da je knjiga Antolićeva žalopojka?
  • rioda
    5.3k

Nisam neki recenzent, ali evo ukratko. Knjiga kronološki dobro prati Mamićevu agenciju i način na koji se to isprepletalo s klubom kroz godine, ali taj dio ne nudi neke posebno nove detalje, uglavnom sve već manje ili više poznato. Više nekih nepoznatih detalja saznajemo za period u kojem je Antolić u klubu i očito je da je autor od njega dobio puno informacija, a zauzvrat ga časti raznim epitetima i zaključuje da bi Boysi i dalje uzaludno urlali na sjeveru protiv Mamića da nema njega, nešto u tom stilu. Ponuđeno je i nešto sitno novih detalja uoči samih izbora koji pokazuju koliko je Barišićeva strana bila nesposobna.

Sve u svemu zaključak je da su ovo zapravo Antolićevi memoari, samo što ih nije pisao sam. Na momente ispada kao neki heroj koji se usamljen suprotstavlja Mamiću. S obzirom da je netko gore zalijepio da se pojavio na predstavljanju knjige i uzeo veći broj primjeraka, što sam tek naknadno vidio, očito sam sve dobro detektirao.

Sama po sebi je knjiga vrlo 'pitka', pisana je jednostavnim stilom i pročitao sam je u komadu s obzirom da mi je tematika zanimljiva i poznata, no ostao sam razočaran pristranošću i premalo novih detalja, što za nekog čitatelja koji nije toliko pratio situaciju vjerojatno neće biti slučaj.
  • Sajla
    5.9k
    Na momente ispada kao neki heroj koji se usamljen suprotstavlja Mamiću.rioda

Antolić kod Stankovića prošle godine prije izbora:
    Dražen Krušelj se u prilogu osvrnuo na Antolića.
    - Dražen i ja se donedavno nismo poznavali, a znao je biti vrlo ironičan britak na spomen mojeg imena. Drago mi je da je spomenuo da sam prvi stao protiv Mamića. Bez skromnosti, žrtvovao sam se za Dinamo. Sad moram na tržište rada.

Mislim da je jasno tko je diktirao, a tko pisao.
  • desno
    23
    Citirano iz knjige Imamo dinamo
    Poglavlje 5.
    ...
    "Jesi li ti sada završio sve što se tiče mojeg slučaja»
    raspitivao se Mamić.
    "Jesam", potvrdio je Antolić.
    "Onda više nisam u prekršaju ako ti pošaljem jednu torbu s Dinamovim majicama, dresovima i suveniri-ma".
    "Nemojte to činiti, jer ja tu torbu neću primiti".
    "Onda barem dođi kod mene na kavu".
    ....
    "Popili su kavu i sutradan je na stol svojeg ureda istovario sadržaj pune sportske torbe. Po-licajci u smjeni začas su razgrabili Dinamove majice i
    suvenire."
    Toliko o plemenitosti..
  • Gradjanski Dinamo
    383

A Krušelj je ovo saznao od Mamića? :lol:
  • desno
    23

normalno da ne, mislim da je dobar dio prepričao antolić želeći ispasti u većinskom dijelu knjige moralna vertikala ali evo istaknuo sam dio teksta di se sam sebi popišao u oči
  • Gradjanski Dinamo
    383

Ma sarkastičan sam. :smile:

Slažem se sa svime kaj si rekao.
  • Dr Hofmann
    1.7k
    Bez skromnosti, žrtvovao sam se za Dinamo. Sad moram na tržište rada.

O jebem te živote...A ništa, hvala ti Krešimire, evo barem se nadam da si se radi zdravstvenog javio na vrijeme na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ako nisi morao si se u roku od trideset danas javiti na HZZO, nadam se da si to riješio
  • badjibadara
    3.8k
    Dakle može se zaključiti da je knjiga Antolićeva žalopojka?Gradjanski Dinamo

Najbolje je da svatko prosudi za sebe. Iz ovoga što je naveo kolega @desno da se puno toga izvući.
    Fali tu dubine, fali zapleta, fali mesa, ne donosi ništa novo što puki promatrač nije ranije vidio/pročitao.
    Ali kao što rekoh, to je samo moje mišljenje.
  • Porculanka
    51
    Evo - pročitala.
    Većinu toga smo znali, svejedno sam se živcirala kao da čujem prvi put.
    Antolić nikad neće biti good guy, ma koliko se on prao i glumio murjačkog isuseka. Ne bu išlo!
    Treba pročitati, kronika jednog vremena. Dinamologija.
    I na kraju, ipak - velika i ponosna pobjeda! :strong:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.