• Bosskovitz
    12.7k
    I naš Građanski nije bio jediniGradjanski Dinamo

Iako smo bili najpoznatiji, uz Gradjanski je jednu sezonu u prvoj ligi odigrao i Građanski (iz Niša, današnji Radnički), a dvije Gragjanski (iz Skopja). Oba su osnovana nakon nas.
  • Pop corn
    8.7k
    ad pretplatnici mogu očekivati svoj primjerak na vratima?Eduardo

Idući tjedan
  • Lihtmašinac
    252

Moja skromna istraživanja "po okolo" i "u hodu" dala bi sljedeći popis znamenitog pridjeva u nazivima klubova (inače, nazive sam nalazio pisane i s "dj" i s "đ" - dakle i kao "Gradjanski" i kao "Građanski", bez neke jasne strategije iza toga):

Prvi hrvatski gradjanski/građanski športski klub:
    1911. - Zagreb (spominjan kao „1. HŠK Građanski - Zagreb“)

Hrvatski gradjanski/građanski športski klub:
    1918. - Osijek (spominjan kao „HŠK Građanski - Osijek“)
    1919.(?) - Đakovo (spominjan kao „HŠK Građanski - Đakovo“)
    1939.(?) - Zemun (spominjan kao „HŠK Građanski - Zemun“)
    1940. - Šibenik (spominjan kao „HŠK Građanski - Šibenik“)

Hrvatski gradjanski/građanski željezničarski klub:
    1919. - Vinkovci (spominjan kao „HGŽK Cibalia - Vinkovci“)

Sportski klub Gradjanski/Građanski:
    1919. - Karlovac (spominjan kao „SK Građanski - Karlovac“)
    1922. - Skoplje (spominjan kao "SK Građanski - Skopje"/"SK Gragjanski - Skopje")
    1923. - Požega (spominjan kao „SK Građanski - Požega“)
    1923.(?) - Sarajevo (spominjan kao „SK Građanski - Sarajevo“)
    1929. - Niš (spominjan kao "SK Građanski - Niš")

Športski klub Gradjanski/Građanski:
    1923. - Dubrovnik (spominjan kao „ŠK Građanski - Dubrovnik“)
    1931. - Donji Miholjac (spominjan kao „ŠK Građanski - Donji Miholjac“)

Nogometni klub Građansk/Gradjanski:
    1930.(?) - Zenica (spominjan kao „NK Građanski - Zenica“)

Hrvatsko fiskulturno društvo Građanski:
    1945. - Subotica (klub spominjan kao „HFD Građanski - Subotica“)

Tu gdje su upitnici nisam pronašao podatak za koji bih rekao da je arhivarski točan nego sam zaključio na temelju teksta ili događaja. Navedeni klub s upitnikom možda je osnovan koju godinu ranije ili kasnije, jel. Neki su klubovi dragi pridjev nosili dulje, neki kraće, ali te si podatke nisam bilježio. Popis vjerojatno nije potpun, ali možda može biti dobar orijentir za daljnja istraživanja i zaključke.

Edit: Naknadno upisao klubove koje je gore spomenuo Bosskovitz.
  • Majki2111
    3.4k
    Pitanje.

U intervjuu Bjelice piše da je čitao

"25 načina kako priodobiti ljude za sebe"

Ne prolanazim na googlu.

Kako se zove pisac? Ili jezik na koje je to pisano?
  • Brusa
    1.7k
    25 Ways to Win with People: How to Make Others Feel Like a Million Bucks

John C. Maxwell

Ja bi ti rekao da je to to, a ti guglaj još malo
  • Majki2111
    3.4k
    Nemam pojma. Samo naslov na hrvatskom piše u časopisu. Ti bolje znaš.
  • Gradjanski Dinamo
    359
    Pretplatio sam se na reviju. Prošlo je skoro dva tjedna od pojave trećeg broja u fan shopu. A mojeg primjerka još uvijek nema. Putuje valjda. Ako je uopće poslan.

Što se događa? Koji je smisao pretplate ako ću kao pretplatnik izdanje dobivati dva ili više tjedana nakon objave (taman kad ga krenem čitati, evo novog broja)? Mogu li očekivati nekakve pomake po tom pitanju?

Malo je to frustrirajuće. Ispada da mi je bolje otići do shopa i kupiti reviju tamo. Ne pretplatiti se uopće.
  • Eduardo
    20.9k
    meni uredno stigla početkom tjedna.
  • rioda
    5.3k
    Mislim da je to slučaj samo s ovim prvim pretplatničkim brojem. Od idućeg će se vjerojatno pretplatnicima slati ranije... Bar mi je to logično
  • Pop corn
    8.7k
    Pretplatio sam se na reviju. Prošlo je skoro dva tjedna od pojave trećeg broja u fan shopu. A mojeg primjerka još uvijek nema. Putuje valjda. Ako je uopće poslan.

Što se događa? Koji je smisao pretplate ako ću kao pretplatnik izdanje dobivati dva ili više tjedana nakon objave (taman kad ga krenem čitati, evo novog broja)? Mogu li očekivati nekakve pomake po tom pitanju?

Malo je to frustrirajuće. Ispada da mi je bolje otići do shopa i kupiti reviju tamo. Ne pretplatiti se uopće.
    Gradjanski Dinamo

Uredno svima se dostavlja. Javi se na mail revije s podacima da se provjeri sutra
  • Gradjanski Dinamo
    359
    Evo stigao mi danas moj primjerak revije.

Apelirao bih da to od sljedećeg mjeseca bude ipak malo brže. Dva tjedna je ipak previše za dostavu 30km od Zagreba.

Također, ne znam kaj su poštari radili s revijom al su je izmasakrirali. Nije strašno, al opet... Jadna je svakaj prošla da bi došla do mog poštanskog sandučića. :lol:
  • blubach
    499
    Jedan stariji gospodin me upitao par pitanja vezano za pretplatu pa da proslijedim i zamolim za odgovore:
    Vrijedi li još to da se može pretplatiti u ovom trenutku?
    I ako da, hoće li dobiti 3. broj ili ga treba naručiti posebno?
    I zadnje pitanje, je li dovoljno uplatiti novce na onaj zadani račun i poslati email na ?
    Zahvaljujemo.
  • Gradjanski Dinamo
    359

Možeš se pretplatiti u svakom trenutku. Ako gospodin hoće pretplatu od 3. broja, neka to zamoli u mailu. Vjerujem da će mu to uzeti u obzir. Pretplata vrijedi za 12 brojeva, tj. u vašem slučaju od 3. - 15. broja.
  • Lihtmašinac
    252
    Hm, vidim da imaš mail adresu revije. Zašto onda ta pitanja o reviji vezana za pretplatu na reviju ne pošalješ na mail adresu revije?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.