• jedan u nizu
    9.2k
    Znaci stave stare slike sa samo istokom i zapadom.

A ovaj clanak prije stavi malo slika od jedne projekcije, koja ima sve 4 tribine, a onda malo od druge, koja ima samo 2 tribine.

Danas valjda novinare biraju sa sto manjim IQ-em pa da se bore tko ce gluplji clanak staviti. Strasno.
  • dumitrumitu
    1.3k
    gledam jel stari članak i ne mogu vjerovati da su to danas objavili.
  • miro
    4.7k
    Sad mi fakat nije jasno, pa neće valjda bit samo dvije tribine za navijače?
  • NitkoBitan
    19.1k
    Ne znaju ni oni sami kako ce stadion izgledat ni koliki ce kapacitet bit, ali bitno da se znaju troskovi i rok gradnje.
  • barbax
    192
    Ovaj val članaka sa starim idejnim skicama Kranjčevićeve je plaćen od strane nekoga da od ljudi rade budale. Nema drugog objašnjenja. A ljudi komentiraju nebuloze i niti sami ne kuže da gledaju nešto što su već davno vidjeli.

Nisam vidio da je jedan novinar ili komentator postavio pitanje što su to arhitekti u Sirrah-u radili zadnjih 9 mjeseci da se ne smije vidjeti niti znati, nego se recikliraju stare skice iz Sketchupa. Smijurija.
  • db-izbjeglica
    15.9k
    Mislis da grad preda tom istom gradu papire za trazenje dozvole, pa onda u tom istom gradu ti papiri stoje u ladici i premjestaju s i ureda u ured dok se netko ne sjeti da treba jos jedan pecat pa se onda proteze po ladicama ali na drugom katu?jedan u nizu

Izdavanje građevinske dozvole je upravni postupak i ima svoje rokove u kojima se pojedine podstavke moraju obaviti. Npr kad dobiješ građevinsku dozvolu, postoji period koji mora proći da bi ona mogla postala pravomoćna, u kojem se zainteresirane strane mogu žaliti. Primjerice, da u ponedjeljak izdaju građevinsku dozvolu, ona tek nakon 15 dana može postati pravomoćna. Nakon toga, mora se obaviti prijava početka građenja, najkasnije 8 dana prije početka samog postupka gradnje.
  • Ali
    2.2k
    Bliže se izbori i obecanja vladajućih rastu exponencijalno.

A sad malo matematike. U našem gradu je u tijeku obnova jednog nadvoznjaka.
    "Zbog radova na održavanju, nadvožnjakom na Slavonskoj aveniji iznad Ulice grada Gospića od srijede od 4:00 sata te u narednih pet mjeseci bit će otežano prometovanje." 07.08.24.

E sad svi koji gmizu u kolonama na jednoj od glavnih zg prometnica su sigurni da 07.01.25. gotovo sigurno radovi neće biti gotovi.

Vratimo se matematici. Ako za postojeći nadvoznjak u duzini 140 m nemoze aktualna vlast irganizirati radove da budu gotovi unutar pola godine, pa kako ce prvo srusiti pa izgraditi cetiri nove tribine za 24 mjeseca ??. Nema sanse !

Sinoc sam gledao naruceni PR kvazi provokativno pripitkivanje u orovjerenom TT...
    Pa frajer ostavlja dojam da je dijete u cetvrtom razredu osnovne. Kad krene da je on sve napravi oali su mijenjali pravila pa mu je falio jedan papir i propao natjecaj... pa su mu krivi ministri... dijete koje je dobilo jedinicu iz gramatike pa se pravda roditeljima...
  • Plavi-9
    587
    To su sve stare slike. Zadnje rješenje je potpuno drugačije. Cjelokupan projekt bi VALJDA trebao biti gotov vrlo brzo.
  • R13S61
    220

Mislim da kolega cilja na dužinu samog perioda za izdavanje građevinske (od predaje zahtjeva do izdavanja dozvole). Naravno da na zakonski propisane rokove (za pravomoćnost, natječaje, itd...) ne možeš utjecati, ali na rok za izdavanje same dozvole itekako možeš.
    I u pravu je da građevinska za stadion neće ići "redovnom" procedurom kao za privatne stranke.
    Osobno sam bio uključen u projekt za vrtić (dakle isto grad sam sebi izdaje dozvolu) i građevinska je bila izdana 7 dana nakon predaje zahtjeva. Naravno, uvjet za to je i kvalitetno napravljen glavni projekt.
    Inače Zagreb je užasno spor što se tiče izdavanja građevinskih i nitko od nas kao privatna stranka NIKADA ne bi dobio građevinsku dozvolu za 7 dana.

S obzirom da je ovdje od predaje zahtjeva već prošlo više vremena nego što sam osobno očekivao pretpostavljam da:
    - ili je projekt vraćen na korekciju (osobno mi je ovo vrlo realno, jer referenti koji rade na izdavanjima dozvole traže takve gluposti da je to za ne povjerovati, a mogu misliti šta traže za stadion kada prvi put u životu vide takav projekt),
    - ili se čeka politički pravi trenutak za izdati dozvolu i sazvati presicu s potpunim predstavljanjem projekta...

Uglavnom ovo i period od izdavanja građevinske do raspisivanja natječaja su dijelovi na kojima mogu razvlačiti ili požuriti. Ostalo će sve više manje biti propisano rokovima pa će nam svima biti lakše za pratiti..
  • masacusec
    3.9k
    od predaje zahtjeva do izdavanja dozvoleR13S61

Od same predaje zahtjeva za GD do finalnog ishođenja akta pravomoćnosti građevinske dozvole može proći podosta vremena. Naime, nakon predaje zahtjeva, javnopravna tijela najprije moraju ishoditi potvrde glavnog projekta kojim se utvrđuje sukladnost gl. projekta s posebnim uvjetima i uvjetima priključenja. Uglavnom, riječ je o 6-7 javnopravnih tijela kao što su ViO, HEP Elektra, GPZ, itd. Uglavnom, česte su korekcije glavnog projekta (koje nalaže spomenuta javnopravna tijela) koje inhibiraju ishođenje upravnih akata.
  • R13S61
    220

Izmjene ne da su česte, nego su gotovo uvijek potrebne... Zato sam i napisao u prvoj natuknici da mi se to čini najrealnije...

Žalosno da je tako, ali to je neka druga tema :wink:
  • IceMan
    2.2k
    https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/nogomet-medjunarodni/kako-je-nastala-ljepotica-u-becu-stadion-se-rotira-za-90-stupnjeva-a-zavrsen-je-nevjerojatno-brzo-15146005

Znam da nije isto, i ovime uopće ne pokušavam stati na stranu Tomaševića, al ak su u Austriji uspjeli sa rušenjem za 17 mjeseci napraviti novi stadion, onda je itekako moguće i stadion u Maksimiru u ovom roku koji je on rekao napraviti.

Sve zajedno je tada koštalo 53 miljuna eura, znam, pričamo o 2012.-2014. godini, al da je imalo se volje i htjelo se odavna se moglo to napraviti, pa čak i sam Dinamo.

Sve su ovo klasične političke priče - povuci potegni, i veliko je pitanje kad će to zaista biti gotovo.

Ovakav stadion bi bio idealan za nas.
  • dinamo u srcu
    1.7k

Nije problem u nemogućnosti da se napravi, nego u volji i želji vladajućih i odgovornih da to naprave. Drago mi je da se pomaklo sa mrtve točke i da smo vrlo blizu da se zaista krene u stvarnu gradnju stadiona, pa makar i Kranjčevićeve. Puno se intenzivnije i konkretnjje priča o gradnji i mediji su osjetili da bi se trebalo stvarno krenut u gradnju pa i oni sa te strane stvaraju pritisak pa makar i sa ovim lažnim i neistinitim člancima. A ako izgrade Kranjčevićevu i to je pomak u odnosu da ostane ovako kako je danas.

Vidjet ćemo, prosinac 2024., siječanj i proljeće 2025. je pred vratima, a to su najčešći rokovi koji se spominju kao početak gradnje.
  • IceMan
    2.2k

Al nije ovo neistinit članak.

Početak gradnje je počeo 2014. tj početak rušenja i završio 2016.

Prva tekma je bila s Chelseom na otvorenju 2016.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.