• Daliban
    2.2k
    Čim više imaš prodajnih potencijala u ekipu, te rekosntrukcije su češće jer ti je puno veći volumen dolazaka/odlazaka ali gubi se određena stabilnost ekipe a pri tome se i povećava šansa promašene godine-dvije rezultati čega se danas vide na stanju u Salzburgu i Ajaxu. Samo kaj Dinamo baš nema zaleđe kakvo imaju oni.vjeko1701

Ako ih prodaš sve odjednom, ali nema razloga da to radiš. Više igrača u izlogu, veća fleksibilnost.
  • Zagi
    8.5k
    Ha gle, ostavili su klub u enormnom plusu. Došao je onaj klaun Mislintat , a vijesti o njemu su se čak do tuda probile.
  • Daliban
    2.2k
    Ha gle, ostavili su klub u enormnom plusu. Došao je onaj klaun Mislintat , a vijesti o njemu su se čak do tuda probile.Zagi

Pa Šutalo je valjda jedini normalan igrač kojeg su doveli. Ne da mi se sad ići provjeravati koga su sve doveli u tom roku. Znam da su potrošili preko 100m na svakakav krš, a vodili su se dosta nominalnom reputabilnošću liga pa su preplaćivali igrače iz Championshipa i slično.
  • vjeko1701
    9.4k
    To funcionira u teoriji u kojoj se sve pita klub. Al ne tako davno nam se dogodila situacija gdje su nam tri nositelja igre odlučila da je "vrijeme" a četvrtog se jedva nagovorilo da ostane. Da je otišao i on, pitanje je u kakvoj bi situaciji trenutno bio Dinamo.

Nešto se pita i igrače i čim značajniji postotak ekipe rade igrači koji su tu došli sa naumom stepenice do više razine, teže i kompleksnije postane to balansiranje sa sve većom mogućnošću problematičnih situacija.
  • Daliban
    2.2k
    Razumijem, ali u konačnici treba znati reći ne. Točka, gotovo. Bez previše filozofije.
  • Daliban
    2.2k
    Jako je tanka granica između racionalnog pojačavanja momčadi i pretrpavanja ekipe i budžeta za plaće. I dalje imamo određen višak kojem se mora naći kupac ili isplatiti raskid. Još uvijek nismo dogovorili razvojnu flijalu. Meni bi osobno u ovom trenu bilo puno korisije za dugoročni napredak kluba da se nađe rezervni golman ispod 1M i bek do 3-4. U razgovoru s Bjelicom vidi dal mu je ovaj tucet stopera dovoljan do ljeta i onda preostalih 5M preusmjeriti na čišćenje kadra i pronalazak filijale s kojom bi suradnja krenula na ljeto.vjeko1701

Mladi igrači u pravilu nemaju previsoke plaće. Relativno kvaliteti, iskusnog igrača u najboljim godinama bi vjerojatno u većini slučajeva platio više na godišnjoj bazi.

Kaj se naših potreba tiče, mislim da je to sve već iskomunicirano. Zajec je rekao da tražimo beka, stopera i golmana. Mislim da je to realno. Za filijalu ćemo vidjeti u budućnosti, ali nisam previše ooptimističan oko toga. Mislim da će se prije vratiti druge ekipe nego što mi pronađemo filijalu. Morati ćemo slati naše klince na posudbe i plaćati minute.
  • vjeko1701
    9.4k
    Treba, ali s obzirom na okolnosti oko kluba u zadnjih par desetljeća, ne može se to okrenuti u sezoni-dvije. Pa koliko puta smo čuli o "zaduživanju kluba" ili pritisak sa svih strana "vrijeme je da krene dalje" itd...

Takve promjene su spore a često i bolne. Plus, svaki puta kad kažeš čvrsto ne, oslabljuješ si imidž upravo kod profila igrača kakve ciljaš. Igrači koji dolaze kao preprodajni potencijali.
  • Daliban
    2.2k
    Takve promjene su spore a često i bolne. Plus, svaki puta kad kažeš čvrsto ne, oslabljuješ si imidž upravo kod profila igrača kakve ciljaš. Igrači koji dolaze kao preprodajni potencijali.vjeko1701

Ne ako ostvaruješ rezultate koji bi ih privukli.
  • vjeko1701
    9.4k
    iskusnog igrača u najboljim godinama bi vjerojatno u većini slučajeva platio više na godišnjoj bazi.Daliban

Bi, al je u prosjeku i odšteta znatno manja

S tim da ja ne zagovaram momčad iskusnih igrača već neki stabilni balans. Mislim da je za Dinamo dovoljno imati svake godine 5-6 u širem krugu ekipe (prvih 18 igrača) od kojih su 2-3 u najužem izboru prve ekipe (prvih 13). Ponekad više, ponekad manje, ovisno o uspješnosti akademije.

Ostatak momčadi igrači od 25-29 + pokoji senator.

Ne ako ostvaruješ rezultate koji bi ih privukli.Daliban

Ako igrač dolazi s izričitom namjerom da mu DInamo bude stepenica do više razine, rezultati su mu manje bitni. Puno mu je bitnije da zna da će moći otići dalje kada dobije ponudu koja ga zadovoljava i on smatra da je vrijeme. Barem smo dovoljno puta to i sami doživjeli.
  • Daliban
    2.2k
    Bi, al je u prosjeku i odšteta znatno manjavjeko1701

Ovisi. Za stvarno dobre igrače u najboljim godinama nije manja. Ovisi kakav deal nađeš. Nekada je stvarno bolje dovesti iskusnog igrača, ali osobno mislim da je to generalno i teže i skuplje. Jeftini igrači u najboljim godinama su uglavnom s razlogom jeftini.

Ako igrač dolazi s izričitom namjerom da mu DInamo bude stepenica do više razine, rezultati su mu manje bitni. Puno mu je bitnije da zna da će moći otići dalje kada dobije ponudu koja ga zadovoljava i on smatra da je vrijeme. Barem smo dovoljno puta to i sami doživjeli.vjeko1701

Dolaze tako u razne klubove širom Europe pa svejedno razumiju da prodaja ovisi o klubu. Sigurno da će postojati nekakav usmeni dogovor o tome, ali neće to biti prodaja na prvu ponudu koja im zagolica maštu.
  • Zagi
    8.5k
    Tri problema tog prijelaznog roka (Livi-Šutalo-Ivanušec) koja ne postoje iduće ljeto ako sve (prvenstvo i koeficijenti) prođe kako se nadamo.

1. financije
    Garantirani ulazak u ligu prvaka = nema one ogromne proračunske rupe s kojom se suočavamo svake sezone
    Možeš reći ne. Dinamo te sezone je najviše mogao reći : a mi baš i nebi , u ovom trenutku.
    Ali ako ne uđemo u ligu prvaka, onda može.

2. ista momčad = isti rezultati
    U sezonu smo ušli bez ikakve nove krvi, pojačanja. Sezonu prije smo igrali ligu prvaka i završili zadnji.
    Iz perspektive igrača, nema nikakve logike da će ova biti išta drugačija.
    Zapravo najvjerojatnije će biti lošija jer nije baš tak proći sva ona pretkola. Što se kasnije i pokazalo ispadanjem od AEKa.
    Da ne velim kako igrači sigurno međusobno znaju za ponude i da će tu sezonu otići dva-tri, a možda i četvrti.

Zašto bi onda Ivanušec ostao? (pritom ga nimalo ne opravdavam, pokušavam gledati iz njegove perspektive)
    Jer to vodi u problem broj tri.

3. igračka stagnacija
    Žuri im se van, a svake godine su on i Šutalo sve stariji. Svi znamo priču.
  • Šteco
    777
    Predlažem da se tema preimenuje u "Sportski direktor Daliban".

Odluka da li je najvažnija pozicija na kojoj se trebamo pojačati trenutno golman, lijevi bek, stoper, zadnji vezni ili napadač će biti na treneru i SDu.deda

Nadam se da (ne) čitaju ovu temu, ima tu svega za pročitati.

Uremović i Prpić, Galešić i Radeljić, Ba i Nekić, svi bi oni imali mjesta u ovom Dinamu kada ih se direktno usporedi s našim stoperima. Osobno ne vidim neku posebnu razliku između Bernauera, Mmaeea i recimo nekog Marešića iz Istre. Rekao bih, vjerojatno je taj Marešić i bolji stoper kad se sve zbroji, samo ne nosi Dinamov grb na dresu pa se po nekom defaultu misli da je lošiji.Daliban
  • emilperska
    6.7k
    MMAe je otpisan kod NBa. Ta priča je passe. Koliko god dio ekipe davao ruku u vatru da je on čudo stoper. Taj više ozb minuta neće vidjet, ako ce opće vidjet minuta.

Vraća se Perković, Perić je u treningu. NBu je to do zimskog roka dovoljno. Cak je i Zajec potiho najavio potrebu za novim stoperom na zimu.
  • Jos-Optimus
    2.8k
    Samo Teophile je dovoljan da mislim da nam je obrana vrh HNL-a, druga stvar je što smo bili raštimani
  • Laugreano
    2.6k
    Uvjeren sam da bi Marcel Ratnik iz Olimpije bio dobra investicija.
    https://www.transfermarkt.com/marcel-ratnik/profil/spieler/660544
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.