• Eduardo
    20.8k
    U povijesti dinama nije mali, ali ni pretjerano velik broj onih koji su, bilo izravno ili posredstvom drugih klubova, završili u redovima najvećih konkurenata – Hajduka, Crvene zvezde ili Partizana.

Svugdje u nogometnom svijetu prelazak igrača iz jednog kluba u redove najvećeg rivala oduvijek izaziva posebne emocije – ljutnju, razočaranje, ali i neizbježne debate. Međutim, u našim krajevima rivalstva nisu samo sportska nego nose i povijesnu i emotivnu težinu, pa takvi transferi izazivaju još snažnije reakcije.

U ovoj temi raspravljamo o "izdajnicima" – od onih koji su prešli izravno do onih koji su u najvećim rivalima završili okolnim putem. Koliko su takvi igrači zaista "izdajnici", a koliko profesionalci koji traže najbolje za sebe? Je li ih na to motivirala želja za novim izazovima, financijska korist ili možda nešto treće? Koliko su igrači svjesni reakcija koje izazivaju i kako to utječe na njihov kasniji odnos s bivšim navijačima?

U sljedećih nekoliko redaka navest ću nekoliko asova koji su krenuli tim putem: Stjepan Deverić, Tomislav Rukavina, Niko Kranjčar i Josip Brekalo u Hajduk, te Rajko Janjanin, Robert Prosinečki, Tomislav Ivković, Boro Cvetković, Milivoj Bračun i Luis Ibáñez u Crvenu zvezdu...

Siguran sam da sam nekog i zaboravio pa slobodno nadopunite i podijelite svoje mišljenje o tome.
  • gledatelj
    622
    Čemu ova tema? To je nešto za tovare baš. Vrijeđanje i kmecanjem.
  • The Undertaker
    5.8k
    Sve što ću reći na ovu temu je da mislim da je promašeno bilo koga tko je, zbog raznoraznih razloga otišao u drugi klub, nazvati izdajničkom dušom Dinama, pogotvo ako znamo koliko igrača iz drugih HNL klubova (i mladih i seniora) dolazi kod nas.
  • Crusades1986
    13.2k
    Pa nisu spomenuti "drugi klubovi HNL-a" nego najveći rivali.
  • NitkoBitan
    18.8k
    Dodao bih Roberta Ljubicica. Nakon svega on ode u AEK...

A mislim ti koji su odrasli u dijaspori mi se i inace cine otcijepljeni od realnosti. Rakitic, Ljubicic... frkne ih nekada da se zapitas jesu li normalni.
  • mali M
    5.6k
    samo ću se na kratko podjeliti svoje mišljenje oko Nike Kranjačara. Od vikanja svinjo debela svaki prolazak preko Dobrog dola do mojih zrelijih godina kad sam počeo uzimati i druge okolnosti u obzir, moj krajnji sud je da nema popusta za njega. Imam ja i empatije za njegovu tadašnju situaciju, ali... Zapravo me najviše sam šokirao ono kad je bio na podcastu i kad je rekao da mu nije žao što je otišao dole. Mogao sam razumjeti kroz zajedničku netrpeljivost prema Mamiću, mogao sam shvatiti i da se radilo o vrućoj glavi tada, ali kad ga vidim kad onako zavaljen kaže da mu nije žao i da bi isto napravio, e onda bracika prihvati sve što ide sa tom izjavom.. Meni je sa time izbrisao svoje ime iz Dinamove knjižice i baš me razočarao...

p.s. - ne vidim problem u ovoj temi i ova patetične krikove čemu ova tema.. Ako temu zadržimo na normalnoj komunikaciji i djeljenjem pojedinačnih mišljenja, može biti baš kvalitetna tema
  • Eduardo
    20.8k
    ime teme podložno je promjeni tako da rado slušam prijedloge.

kakvo vrijeđanje i kakvo kmečanje? O čemu pričaš?
  • Maxova dijagonala
    1.2k
    Mislim da Niki rijetko koji Dinamovac zamjera odlazak u Hajduk.
    Niko je otišao zbog čovjeka koji je i većinu nas udaljio sa tribina...Niko je bio prvi koji se suprostavio tom manijaku a mi tada naivni smo ga vrijeđali misleći da je problem u njemu.
    Po meni Kranjčara nikako ne smijemo stavit u istu rečenicu sa Ivkovićem ili Žutim koji su otišli ljudima koji su ubijali naše djedove i očeve!
  • NitkoBitan
    18.8k
    Zasto onda danas taj Kranjcar ide na utakmice Hajduka kao veliki Dinamovac?
  • gledatelj
    622
    Pa ne vidim kakvi komentari mogu biti prema nekome za koga se smatra izdajnikom nego uvredljivi te isto me vidim zašto bi za ikog to pisao jer ispada da kmecim jer je netko negdje prešao. Bilo pa prošlo, tko ih jebe
  • rioda
    5.2k
    Zasto onda danas taj Kranjcar ide na utakmice Hajduka kao veliki Dinamovac?NitkoBitan

Zbog posla koji trenutno radi?
  • NitkoBitan
    18.8k
    Kaj radi? Nisam upucen.
  • Crusades1986
    13.2k
    Pomoćnik u U-21 reprezentaciji.
  • Davieboy86
    254
    Koji polukreten je otvorio uopce ovu maloumnu temu?
  • Eduardo
    20.8k
    možda ovakvi koji obrazlažu svoje mišljenje kao što su od kolega @mali M i @Maxova dijagonala?
  • Mali dioničar
    16k
    Izdajicama smatram Deverića, Kranjačara, Brekala, Prosinečkog, Ivkovića, Boru Cvetkovića, Bračuna i Ibaneza.

Za Janjanina ne znam okolnosti, a Rukavina nije bio ni u kakvim kombinacijama za Dinamo kad je otišao u Hajduk.

Deverić i Bračun su imali i povratak u Dinamo i to bez učinka, a Prosinečki se donekle iskupio uvodivši Dinamo u Ligu prvaka i demoliranjem Partizana.

Boro Cvetković i Prosinečki otjerani su od strane Ćire, Kranjčar od strane Mamića i nije da su inzistirali na odlasku odnosno da ih se Dinamo nije rješavao, ne bi odlazili. Već je prožvakana tema da, iako te se Dinamo rješava, ne moraš baš ići u Zvezdu tada ni Hajduk sada. Deverićev Hajduk nije rang Kranjčarovog Hajduka, ali se sjećam da je nakon olimpijade u LA gdje su on i Boro Cvetković bili najbolji strijelci baš sam inzistirao na odlasku. I da, slavio je kad je zabio na Maksimiru Dinamu u utakmici 3:3, 1987.

Istinskim smećem na ovom popisu smatram Ivkovića.

Neki dan ga slušam na radiju kod Ogreste. Taj idiot veli: "ma Dinamo je pun stranaca, ti dečki ne kuže zagrebačku spiku, ne znaju kaj je Karaka..."

Kod te izjave imam tri problema.

1. Ivković je toliko "kužio zagrebačku spiku" da je otišao u Zvezdu. Dakle kuženje zagrebačke spike na nivou Ibaneza.

2. Lik je kakti trener, a kati mu je žao di su strara vremena kad se cuglao u karaki. Da, evo modrić bi sigurno igrao u realu danas da je pio ko Tony Adams ili ko Boro Cvetković čija je karijera dobacila do velikog Ascolija.

3. Taj četnik koji je branio za Jugoslaviju nakon pada Vukovara je sveprisutan na televiziji.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.