• Daliban
    2.2k
    Ekipa nam je disbalansirana, imamo 8 igrača što igraju na pozicijama 6,8 i 10ke.
    Imamo 0 lijevih bekova. Odnosno imamo Ogiwaru koji je najbliži tome.
    Imamo Špikića desno, Cordoba nije pravo desno krilo
    Za Mbukua fkt ne znam šta je. Desetka ili krilo.
    Uglavnom postoji disbalans veliki..
    emilperska

Zato 442 romb. Petko, Kule, Pjaca, Cordoba napadaći. Uvijek upariti jednog sidruna s jednim koji napada dubinu. Petko i Kule su najbolja kombinacija, Cordoba može Kuletovu rolu, vidjeti koja rola najbolje odgovara Pjaci. Dovesti lijevog beka i gurnut bekove visoko. U sredini onda ima mjesta za Mišića, Sučića, Baturinu, Stojkovića, Kačavendu, Pavića i Ademija. Kombinirati po potrebi. S Pavićem ako nam treba jači beton prema nazad, Stojkovićem ako idemo ofenzivnije, Kačavenda je negdje između. Ademija manje, ali tu je ako zatreba. Jednom kad to uhodamo, uvijek će nam biti i mnogo lakše odmoriti nekoga od glavnog trojca (Miške, Sučić, Bati).

Samo da se dovede još barem jedan stoper koji odmah upada u prvih 11. Dobar defanzivno, a da je i jak na lopti pa da ga se lako može upariti sa svima. Ne mora biti najbrži na svijetu, samo da nije spor i teretan kao većina naših stopera.

Hoxha i Špikić su tu ako zatreba. Uvijek možemo igrati s dva napadača i krilom pa da romb u sredini popunjavamo jednim od bekova. To bi najbolje bilo za utakmice u kojima nam treba više dubine. U suštini identičan sustav.

Imamo kadar za ovo. Najlakše nam je tako ukomponirati kvalitetu s veznih pozicija u momčad.
  • jakov1
    250
    prije Ademija koji samo koči igruKeyser Soze

Koči igru? Pa Ademi je trenutno jedini konstantan izvor okomitosti kojeg imamo u ekipi, žalosno je da se bez njega moramo nadati da će Baturina samostalno probiti liniju. Ademi, Rog i Kačavenda su bili ključne karike u nekim od najboljih, tj. najorganiziranijih napadačkih izvedbi ove sezone (Šibenik, Lokomotiva, Monaco, Salzburg).

Jučer je Pjaca (napokon napadač, a ne branič) bio jako opasan i mislim da je sustav igre jasan dok god neko krilo ne pokaže muda i preuzme inicijativu u nekoj utakmici - veza isključivo romb, a kombinacije krila/wing backovi/2. napadač ovisno o formi i protivniku. Šteta je da raspoloženi veznjaci sjede ne klupi dok se neraspoložena krila rotiraju.

Sad tek vidim komentar. Misliš da s 4 iza i rombom možemo napadati s dovoljno igrača bez da iza bude propuh? Ti kažeš bekovi visoko, ali vidjeli smo previše puta da se RPG jako sporo vraća iz napada, o Ogiwari da ne pričam, mislim da oni ne mogu funkcionirati u 4 iza bez krila.
  • Izet Hajrović
    2.3k
    Da se vratim na situaciju s kadrom prije početka ove sezone. Ja sam osobno priželjkivao 2 kvalitetna stopera koji će biti bolji od Theophilea i Bernauera, kvalitetnog lijevog beka, zadnjeg veznog, lijevo krilo, barem jedno kvalitetno desno krilo te kvalitenog napadača koji će biti bolji od Kulenovića i razina niže od Petkovića. Vjerujem da bi ovakav scenarij potpisalo 90% Zone i svi bi bili zadovoljni.

Što je od toga Marko Marić ispunio?

Na stoperske pozicije doveo je Torrentea i Mmaeea. Torrente je ispao jeftino i kvalitetno pojačanje, iako je bilo opravdane skepse oko njegovog dovođenja, ali ispostavilo se da je dečko upravo ono što smo tražili - pojačanje, igrač koji je bolji od KTC-a na lijevom stoperu i ta pozicija je riješena. Nadalje, Mmaee. Tu Mariću ne zamjeram ništa, dapače. Prvi sam ga predlagao još na zimu, i dalje mislim da je kvalitetan igrač, pa nije Vaha bilo tko da bi sipao bombone iz usta na njegov račun. Ispostavilo se da je stvar glave, ali svakako pozdravljam dovođenje igrača takve kvalitete kao free agent (uz ipak neku odštetu igraču) koji igrom slučaja nije ispunio očekivanja, za sad. Nije niti Mbappe u Realu ispunio očekivanja, za sad.

Lijevi bek nije doveden, ogroman minus za SD-a (Oliverasa neću niti računati).

Za zadnjeg veznog se planirala dati šansa Paviću da povremeno zamijeni Mišića i to je očito bila ogromna greška, možda bi to i bila ok opcija da su sve ostale pozicije bile riješene pa ne bi došlo do ovakvog stanja i Pavić bi imao minutažu, ali ovako je neće imati sigurno do kraja polusezone, a mi smo ostali samo na Mišiću koji niti nije prava šestica, ali je najbliži tome. Minus za SD-a ponovno, ali ne tako veliki kao za lijevog beka.

Lijevo krilo - Pjaca. Logičan transfer, svi smo to očekivali i to pozdravljam. Očekivao sam da će se u standardnoj formaciji rotirati Pjaca i Hoxha na lijevom krilu. Zašto to nije slučaj? Nije se dovelo kvalitetno desno krilo.

Desno krilo - prije prijelaznog roka znali smo da ostajemo samo na Špikiću kojeg bi se većina u tom trenutku riješila i doveli bi 2 desna krila. Što se dogodilo, SD dovodi anonimnog Kolumbijca za 2.1 mil. eura što je i najveći transfer prošlog prijelaznog roka, a dečko je samo potencijal i pitanje je hoće li ga ostavriti, a nama je trebalo pravo pojačanje. Mbuku je kasnije doveden neplanski čisto da se nekoga dovede reda radi, još ga nismo imali prilike vidjeti. Stoga, pozicija desnog krila je - za Marića, trebalo se tu ići na pravo pojačanje.

Za kraj, špica. Nisam imao ništa protiv prodaje Brodića, dapače, želio sam na njegovom mjestu kvalitetniju opciju. Možda je Mierez bio mokri san, ali odbijam vjerovati da se nije moglo dovesti nekoga približno njegove kvalitete. Ogroman minus za poziciju špice!

Otkup Kačavende mi isto nije jasan, ja u tom dečku ništa ne vidim. Dovođenje Filipovića mi je rubno, ali može proći. Uglavnom, stoperi + za dovođenje, lijevo krilo +, golman +, a ostalo sve veliki minus (lijevi bek, špica, zadnji vezni, desno krilo). Po ovome s naknadnom pameću ispada da SD nije riješio niti polovicu problema po pitanju pojačavanja momčadi. Ovo je za ozbiljnu analizu i budno promatranje zimskog prijelaznog roka.
  • Crni86
    4.6k
    ja bi samo nadodao jos jedan minus koji nije usko vezan uz transfere ali je uz razvoj mladih igraca.

Filjala se spominjala od kraja svibnja. Pricalo se da je sve rijeseno i da samo cekamo sluzbenu objavu. Proslo je eto od tada skoro pa 6 mjeseci. Mi i dalje nemamo filjalu. Nema je ni na vidiku. Razumijem da ju je tesko pronaci, ali sam SD je rekao da je filjala jedan od vaznijih ciljeva. Doslovce si za prvu ruku mogo dogovorit suradnju s nekim drugoligasem za dvojne registracije. Pa onda barem da eto taj Pavic igra drugu ligu vikendom, a ne da sjedi na klupi.

O igracima koji su dovedeni necu trosit previse rijeci. Spominje se da je torrente pojacanje, ajmo stat rade na loptu. Decko je odigrao zadnjih mjesec dana. Pricali smo mi i o Pjaci i MMA isto tako prije dva mjeseca, pa eto di smo sad. Nitko od igraca koji su dovedeni za sad nije pokazao da je klasa i upgrade u odnosu na ono sta smo imali prosle godine u kadru.
  • Orc123
    8.7k
    trenurno i oni koji su tu, a nosioci su kvalitete nisu upgrade...
  • ElDorado
    335
    Marić je pričajući o igračima koji su tijekom mercata došli u Dinamo kazao, otprilike, da su Marko Pjaca i Samy Mmaee u startu dovedeni kao igrači za prvih 11, dok su svi ostali došli kao perspektiva, igrači, za koje se smatra da bi Dinamo od njih mogao imati koristi u budućnosti! Drugim riječima, Juan Cordoba, Nathanaël Mbuku, Jan Oliveras, Raul Torrente i Lukas Kačavenda dovedeni su više za budućnost nego za sadašnjost? Znači, Dinamo se za sezonu u kojoj napada novi naslov prvaka i prolazak u Ligi prvaka ciljano pojačao s tek dvojicom igrača? Od kojih se trenutno nijedan, niti Mmaee niti Pjaca, ne mogu smatrati standardnim prvotimcima, nezamjenjivima u prvih 11. Eto, ispalo je da je kod Bjelice u najbolje statusu - Torrente.

Znači od Zajecove najave "Pojačavamo se za LP" do priznanja Marića da je dovodio perspektivu?! Ovo je meni nevjerojatno.
  • Captain America
    18k
    Znači od Zajecove najave "Pojačavamo se za LP" do priznanja Marića da je dovodio perspektivu?!ElDorado

Nećemo nigdje žuriti, dovodit ćemo samo prava pojačanja.

Ovako je zborio M.M. 8.7.2024. :blush:
  • ElDorado
    335
    Vrhunac je kae reko da su doveli Mbukua jer je bio povoljan?! Mislim uopće nemam ništa protiv njega ali ovo mi se stvarno čini kao neki potpuni amaterizam.
  • Zg123
    486
    A sto ocekivati od covjeka kojemu je CV pomocni trener Dinama, pomocni trener Kuvajta i pomocni trener Shangai Porta.
  • emilperska
    6.7k
    Doveo je 7 igrača od kojih je u prvih 11 samo 1.
    A taj 1 ocito nije neki karakter jer NB ne trpi pizdarije nit se da ucjenjivat kao Jakir.

Puna podrška generalu Nenadu Bjelici u čiščenju svlačionice!
  • Maxova dijagonala
    1.3k
    Nekome će past glava zbog Pierra i Cordobe...sad je li to Marić ili Bjelica saznat ćemo uskoro
  • emilperska
    6.7k

Zasto bi Bjelici išta palo? Da li ih je on dovodio?
    Kaj bi trebao dopustit nered i sranja u svlačionici?

Neka ga smjene ako toliko vole dugokosu prevaru, bolje onda nismo ni zaslužili..
  • rioda
    5.3k
    Cordoba će danas igrati, uvjeren sam u to.
  • Maxova dijagonala
    1.3k
    dajem apsolutnu podršku Bjelici u svemu ovome,treba mu dat svu slobodu kao Gatusu u Hajduku da tjera koga hoće(Bio to Rpg,Cordoba ili Perišić u njihovom slučaju). Igrači su profesionalci koji žive od nogometa i moraju to shvatit kao mi "obični smrtnici" svoj posao.
    Šta će se desit ako ja ili ti ne dođemo ili zakasnimo na posao? Dobit ćemo nekakvu sankciju ili otkaz! Ne shvaćam kako netko može stat na stranu Piera ili Cordobe,njihov je posao doći na trening,poštovat trenera,plan treninga i prehrane itd...ako to ne možes ispunit letiš i to je to!
  • Orc123
    8.7k
    Jel vi bas uzivate ili sta? Koji je vas cilj? Da odjebete Marica? Kaj onda i Zeko mora otici jer je on ravnopravno sudjelovao u dovođenju igraca? Da nisu mozda peoblem neki drugi igraci koji si uzeli za pravo da glume SD i da su nedodirljivi? Neka, brzo ce se svlacionica podijeliti, razdijeliti....to nam treba, lakse cemo osvojiti naslov.....umjesto da zbijemo redove stalno se trazi neki razdor, peoblem.....kao svi ste se borili za otvorenost u Dinamu, da svatko ima odgovornost i da na kraju odgovara za rad.....znaci u klubu rade idioti koji jos nisu shvatili da je Maric glavni problem i da ga treba maknuti? Znaci sad ni ovinsta su u klubu ne valjaju? Ne valja Simic, ne valja Maric, Biscana sposrali na veliko...znaci svi koji su pravi Dinamovci oni ne valjaju? Tko realan bi Maricev prijelazni rok ocjenjivao nakon 11 kola hnl, nakon kaj u LP plovimo odlicno!
    Maric iznosi svoj rad Upravi i nadzornom odboru i odgovarat ce za njega, sigurno na kraju sezone!

Da kadar ne valja nebi bili konkurentni u LP! Jbt do pred koju godinu smo slabili kad smo zabili gol u LP a sad ne valja nista? Kad smo sluzili ko praonica para, kad du igraci odlazili ko djeca..... Sad ne valja?

U hnl je prosto stvar pristupa, a to sto nam treneri izmisljaju toplu vodu, sto se slabo rotira, nije kriv Maric! Jel bi Maric i Zeko trebali pripremati momcad da izgledaju zeljni nogometa a ne da izgledaju ko pregazene macke!? Zasto u LP tako ne izgledaju......

Pretjerujete, i to se ponavlja iz kola u kolo....
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.