• Nevo7
    799
    Problem je što na papiru kao imamo lijeve bekove - Ogiwara je trebao proći pripreme, biti spreman, Perković kao backup i Oliveras kao razvojni. Na papiru je taj plan dobar. A dobili smo Ogiwaru koji je bipolaran nogometaš, Perković koji bi ovih mjesec i po dušu dao za lijevog beka i Oliveras koji se eto razvija. Valjda.Paggini

Ali, ali, ali, Perković nije lijevi bek i Perković, da se nije ozlijedio, dijelio bi sudbinu Šutala i Bulata, budući da nosi stigmu igrača bivše uprave.
  • cibona
    3.4k
    Perković je bio na transfer listi, a kada sam govorio da ga ne bismo smjeli puštati ispod 5 milijuna eura, pojedinci su se sprdali i govorili da ne vrijedi niti 2. Mi tek sada vidimo koliko nam je on značio.

I ne, Perković nije lijevi bek niti će ikada biti. On je stoper i uvjeren sam da bi ove sezone bio standardni prvotimac (na svojoj prirodnoj poziciji) da se nije ozljedio. Pravo pitanje je zašto smo ga se uopće planirali riješiti i to za iznos koji nije niti upola od onoga koliko on zaista vrijedi.
  • ElDorado
    336
    Perković je lijevak i lijevi stoper. On i Torrente trebaju biti alternative.
  • Zagi
    8.5k
    dijelio bi sudbinu Šutala i Bulata, budući da nosi stigmu igrača bivše uprave.Nevo7

Dobro kakva je to stigma?
    Koji to igrači (osim ovih par najnovijih) nisu igrači "bivše uprave" ?
    Ako se radi sječa glava, ima na katovima puno boljih kandidata.

Više mi ništa nije jasno.
  • Paggini
    26.1k
    Pravo pitanje je zašto smo ga se uopće planirali riješiti i to za iznos koji nije niti upola od onoga koliko on zaista vrijedi.cibona

Pa jel jesmo se planirali riješiti? Jel to znamo pouzdano? Mislim, ako se i dogodilo to, meni se čini da je to situacija kao i kod Bulata gdje je Jakir rekao da ga neće koristiti (i nije koristio i prije ozljede) i ekipa je rekla u klubu - ok, neka ide.

Ali opet, to su samo nagađanja i potpuno je suludo dečka gurat iz kluba sa dvije utakmice u dvije sezone na svojoj prirodnoj poziciji.
  • ElDorado
    336
    Ma to bivša uprava nema veze. Radi se o plaćama. Šutalo je sigurno imao jako visoku plaću jer je poput ostalih plaćao rikverc. Zato se s njima i raskrstilo. Ne znam u kojoj je kombinaciji Perković ali 2 milje za njega iz Istre je zicer bio neki rikverc.
  • Mathiasovi Chageri
    3k
    Spikic je igrao i u Munchenu i protiv Qarabaga a bome je upisao i dosta minuta u hnl-u prije Bjelice.IstinaZaDinamo

Igrao je ravno 10 minuta u Munchenu kad smo već primili tucet golova i igrao je u Bakuu nakon što im dali 5 golova u dvije utakmice. Kad je došao Bjelica igrao je nešto sitno protiv Lokomotive, onda je ulazio u Varaždinu i jučer, nakon što ga nije bilo ni na mapi protiv Monaca i Salzburga. Dečko očigledno nije prvi izbor, ali nominalno nije niti drugi, jer ne bi se dovodio Cordoba onda, ali opet igra prije njega u situacijama kad se lovi rezultat.

S druge strane taj isti Cordoba nije niti minute dobio u Ligi prvaka, startao je prve dvije utakmice Bjelice u HNL-u, da bi onda bio zacementiran za klupu zbog nekakve kazne jer je navodno negdje zakasnio. Ako je kažnjen nek se to interno riješi, koliko ćemo se igrati strogoće i autoriteta? Jel jedna utakmica dosta? Jesu sad ove dvije koje je odradio dosta? Hoće morati stajati u kutu zapadne tribine umjesto na klupi prije ulaska u teren? Ako igrač ima problema s karakterom onda je to opet minus što se dovodio takav igrač.

Mmaee je bio ozlijeđen mjesec dana i po meni nije trebao igrati jucer.IstinaZaDinamo

Kod njega nije stvar u ozljedi ili spremnosti, nego u tome kako izgleda na terenu. Protiv Hajduka je napravio grešku, protiv Slavena je bio grozan, jučer je bio tragično loš. Stav i gard mu je isto poražavajuć.

Ja nisam tip koji radi radikalne poteze i reagira na prvu i traži glavu Marića, nisam to tražio ni prije godinu dana ni prije pola godine, ni prije 3 mjeseca, ali ne mogu se oteti dojmu da se moglo bolje ovaj prijelazni rok i da igrači koji su dovedeni nisu pojačanja već u najbolju ruku prinove, a da se na kraju zbog situacije u prvenstvu, pritiska koji imamo zbog -7 u prvenstvu i ritma srijeda-subota bez šanse za kiks neki od njih neće ni dobiti puno šanse da pokažu da su pojačanja. U tom slučaju će ti masa već uzeti vile u ruke i tražiti nečije glave, a on će biti prvi na tapeti.
  • Keyser Soze
    10.6k
    ali ne mogu se oteti dojmu da se moglo bolje ovaj prijelazni rok i da igrači koji su dovedeni nisu pojačanja već u najbolju ruku prinove, a da se na kraju zbog situacije u prvenstvu, pritiska koji imamo zbog -7 u prvenstvu i ritma srijeda-subota bez šanse za kiks neki od njih neće ni dobiti puno šanse da pokažu da su pojačanja. U tom slučaju će ti masa već uzeti vile u ruke i tražiti nečije glave, a on će biti prvi na tapeti.Mathiasovi Chageri

Ovo si savršeno opisao, možda oni i jesu pojačanja, ali mi to nećemo saznati jer nemamo komotnu situaciju u prvenstvu.
  • Zagi
    8.5k
    koliko ćemo se igrati strogoće i autoriteta?Mathiasovi Chageri
    A ono, koliko trener misli da je potrebno.

Ako se Bjelicu zasluženo hvali da je Petka doveo u red, onda je valjda fer dopustiti mu da dovede i Cordobu.
  • emilperska
    6.7k

Ovo sezona će se čupati kako ju čupao i Jakir. Uzdaj se u osovinu iz 2018. i 2021 i deri, osim što u Europi nećemo bit klaunovi..

S tim da se Jakiru na kraju polusezone i na početku drugog dijela ukazao Kaneko koji je sam čupao neke utakmice pa onda nestao. Bjelici bi sad sjelo kao budali šamar da Mbuku ili Cordoba uskrsnu do siječnja i onda nestanu ako je to suđeno. Bjelica treba malo te jakirovske sreće da iz očaja napravi zamjenu na 0:1 i da onda taj otpisani igrač okrene sve i pogura te u naredna 2-3mj dok se ne stabiliziraš (ispadneš iz Europe).
  • Mali dioničar
    16.1k
    Ne znam čemu sad toliki gnjev prema Mariću kad su mu krajem osmog mjeseca pisani hvalospjevi.

Da, sada je vidljivo da Dinamu nedostaje špica, a i vidljivo je da Nevistić nije fit, a da se Čavlinu (koji po meni nije vratar za Dinamo, ali ajde dobro) poslalo na posudbu.

Dolaskom Bjelice Marić je detroniziran i on već jest kažnjen za ovaj prijelazni rok pa ne znam kakvu bi dodatnu kaznu ekipa sada htjela. Dolaskom Zajeca u klub, jasno je postavljena sportska hijerarhija Zajec/Marić pa onda Jakirović. Trener je bio tu da trenira ekipu koju će slagati Marić uz Zajecov blagoslov.

Dolaskom Bjelice sve to pada u vodu i jasno je ko dan da je Bjelica jači od Marića i da će sada igra biti da će trener reći "želim tog i toga igrača", a ne da će sportski direktor slagati roster i što verbalno što neverbalno govoriti treneru kakav bi trebao biti stil igre.

Marić ima i te kakvog posla oko pronalaženja filijale i daljnjeg ustroja škole nogometa. I sam je rekao da bi Dinamovi KADETI ponekad trebali dobiti seniorske minute, a to je u direktnoj koliziji sa dovođenjem 25-27godišnjaka izvana koji tim kadetima i naravno juniorima zauzimaju mjesta i minute.

Za vas koji se zauzimate za smjenu Marića, koga bi to doveli?

Jer doveden je Bjelica i svima je poznato da je njega nakon izvrsne epizode u Dinamu ponijelo u smislu da zbilja želi biti sportski direktor i trener kakav je recimo bio Wenger u Arsenalu ili Ferguson u Utdu i danas Dinamo jednostavno ne može dovesti sportskog direktora koji bi bilo što nametao Bjelici jer Bjelica ima Ugovor, dano mu je povjerenje i na njemu je da to povjerenje opravda.

Cijelu situaciju olakšava injekcija od sudjelovanja u Ligi prvaka i nekakva je svemirska pravda da mommčad u Ligi prvaka vodi upravo Bjelica jer su kvalifikacije bile nikad lakše upravo zahvaljujući dobrim dijelom Bjelici i njegovim rezultatima u Europi u prvom mandatu.

Po meni, nema baš nikakvog smisla čačkati po Mariću jer meni ovako izvana to izgleda baš kako sam i rekao - sad će se Marić malo više brinuti o školi nogometa, filijali i skautingu. Skauting je posebno bitan jer su nam najbolji igrači i došli kroz skauting, malo je pitomaca Hitrec Kaciana koji su tu bili od pionira.
  • Zagi
    8.5k
    Jer doveden je Bjelica i svima je poznato da je njega nakon izvrsne epizode u Dinamu ponijelo u smislu da zbilja želi biti sportski direktor i trener kakav je recimo bio Wenger u Arsenalu ili Ferguson u Utdu i danas Dinamo jednostavno ne može dovesti sportskog direktora koji bi bilo što nametao Bjelici jer Bjelica ima Ugovor, dano mu je povjerenje i na njemu je da to povjerenje opravda.Mali dioničar

Nigdje nije navedeno da će Bjelica imati ikakve veće ovlasti nego je imao Jakir.
    Impliciraš da se to podrazumijeva, zašto?
  • Mali dioničar
    16.1k
    Nigdje nije navedeno da će Bjelica imati ikakve veće ovlasti nego je imao Jakir.
    Impliciraš da se to podrazumijeva, zašto?
    Zagi

Jer je Bjelica takav lik i jer ima status uspješnog Dinamovog trenera.

Dalo bi se usporediti sa situacijom u Hajduku. Hajduk ima sportskog direktora, ali mislim da se taj ne smije Gatussu obratiti osim sa "dobar dan."
  • Zagi
    8.5k
    jer ima status uspješnog Dinamovog trenera.Mali dioničar

Trenera, ne i SDa.

Nadam se da nisi u pravu. Mislim da to dugoročno ne vodi u dobrom smjeru.
    A gašenja požara mi je pun kufer.
  • tp1997
    611
    Ja se tog tjedna sa dva derbija i Borussijom bojim kao vrag tamjana.

Već sad kaskamo, a tad će igrači biti značajno izraubaniji i umorniji, a još ako budemo u igri za prolaz u LP, što ćemo itekako biti ako pobijedimo Slovan, realno ne možeš žrtvovati Ligu prvaka jer je svima jasno što bi prolazak skupine značio za renome i koeficijent kluba, a i za financije s obzirom na daljnje UEFA-ine nagrade.

Možda sam samo pesimističan jer sam i dalje pod dojmom katastrofe jučer, ali ja ne vidim kako mi izvlačimo taj tjedan bez bar jednog kiksa, ili protiv Rijeke ili ne daj Bože protiv tovara, koji nam dolaze u kalendaru nakon fizičkog i emocionalnog pražnjenja s Borussijom, i dočekuju nas na svom terenu i naravno na nož
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.