• ElDorado
    337
    Naš poveći problem je otvaranje iz naše polovice i gomila povratnih lopti. A to je problem vezne linije kaj ne? Ali Mišić igra 100% tekmi kod svih trenera. Ne znam ali gledajući u živo tekme pa svi treneri već su to davno shvatili. Osim naših.
  • ElDorado
    337
    Jučer je uveo Ademija. Lik je izgledao kao da jedva hoda. U stvari skoro da nije ni potrčao uglavnom je hodao. Kad otvaramo Mišić šeće i skriva se na centru. Sučić se digne visoko i čeka. Ma tragedija.
  • Keyser Soze
    10.6k
    Vjerovao sam u Marića, poteze mu smatrao dobrima, ali sad se vidi da s free agentima dobiješ ovo, nikakav upgrade u ekipi nego gomilanje prosječnih igrača kakvih smo se htjeli rješiti.
    Prošle sezone smo za trećeg napadača imali Brodića, ove sezone nemamo nikoga, na krilu smo imali Vidovića koji je zabio neke jako važne golove, sadašnja krilna pojačanja niti ne igraju (Cordoba, Mbuku) dok neki ne isporučuju ono što se očekivalo (Pjaca), Bulata bi bez razmišljanja uzeo prije Ademija koji samo koči igru. SD je uspio od lošeg kadra prošle sezone napraviti još lošiji kadar, a to je nešto što se treba znati napraviti, svima je jasno da je neiskusan + štednja na transferima prve ekipe su nas doveli do ovog. Ritam srijeda-nedjelja će nas ubiti, Kulenović je prva špica nakon ozljeđenog Petkovića, Mišić će opet bit izrauban svaku utakmicu, lijevog beka nemamo. Jebeni Hajduk je s 2 pojačanja ovo ljeto bolje balansirana momčad od naše momčadi koja je dovela nekoliko free agenta kao da smo Mlada Boleslav, dno dna.
  • ElDorado
    337
    Vidović je imao daaaaleko bolju statistiku nego Pjaca u Rijeci.
  • IstinaZaDinamo
    2.2k
    Ja samo ne razumijem sto je tocno SD kriv u scemu ovome. Je li on bira tko ce igrati? Mmaee je bio dobar prvih par utakmica, tako da je kvaliteta tu. Torrente je pokazao koliko vrijedi od dolaska Bjelice na klupu. Cordoba je pokazao da zna kad je igrao, momak ima 2-3 asistencije i jedan gol po meni sasvim dobro za nekoga tko je tek dosao u europu. Mbuku je jedini koji nije dobio konkretnu sansu od novih igraca. Oliverasa ce se vjerojatno poslati Romi nazad na zimu jer ocito da od njega nema nista.

I nama ne treba 3. napadac, jucer je Pjaca pokazao da on to moze odigrati, isto kao protiv Bayerna. Cordoba moze posluziti tu takodjer, pa cak i Hoxha u nekim kombinacijama.
  • ElDorado
    337
    Po meni uopće ne treba 3. napadač. To nemaju niti veliki klubovi. Nama treba najviše defenzivno. Prije svega šestica.
  • ElDorado
    337
    Nažalost Mmaee je veliki promašaj za sada se to tako čini. Pogledaj njegovu karijeru. Nije baš obečavajuće. A izgleda da lik i karakterno se teško uklapa.
  • hardek
    3.1k
    Ono što se ponavlja već par sezona je to da dovodimo puno igrača koji postenu priliku čekaju jako dugo i onda ni sami ne znamo šta imamo. Moje mišljenje je da mi trenutno imamo puno ofenzivaca sličnih kapaciteta a nitko ne igra standardno pa samim tim nitko ne može ući u formu i nezadovoljan je minutažom. A svaki od njih bi bio u top 5 igrača u bilo kojem klubu u HNLu.

Mbuku nije dobio jedno poluvrijeme od kad je došao, Cordoba krene 2 pa ga nema 3 utakmice, Hoxha igra svaku 2. ili 3. utakmicu, Pjaca isto tako. Uz svu tu količinu krila mi još i Stojkovića i Kačavendu guramo tamo di smo brojčano najjači. Rotiraj njih dvoje i Roga u sredini češće i daj krilima neki kontinuitet da vidimo gdje smo.

Ono što je ogroman minus a to se slažem je da se nije dovelo 3. napadača. Imaš utakmicu svaka 3 dana, nek ti padne jedan napadač i onda moraš izmišljat toplu vodu sa formacijama. Do zime nek Pjaca bude 3. napadač
  • Paggini
    26.1k
    krilu smo imali Vidovića koji je zabio neke jako važne goloveKeyser Soze

A tko kaže da i Cordoba neće zabiti važne golove? Već je zabio jedan za pobjedu, uz tri asistencije, a nije spor i teretan kao Vidović na krilu, a i ne košta 3.5 milijuna eura.

I uz to, igrao je jako jebeno malo.

neki ne isporučuju ono što se očekivalo (Pjaca)Keyser Soze

Pa isporučio je itekako dosta s obzirom da je igrao možda JEDNU utakmicu na svojoj prirodnoj poziciji lijevog krila.

Bulata bi bez razmišljanja uzeo prije Ademija koji samo koči igruKeyser Soze

Slažem se s ovim, u ovom trenutku. Dobro bi nam Bulatinho došao, da.

Jebeni Hajduk je s 2 pojačanja ovo ljeto bolje balansirana momčad od naše momčadi koja je dovela nekoliko free agenta kao da smo Mlada Boleslav, dno dna.Keyser Soze

Dobro, ne budi sad smiješan, nitko od njih ne igra dvije utakmice tjedno niti izgledaju atomski, pobjeđuju na guzove, mi se debiliziramo. Koje oni zamjene imaju za svoje igrače? Imaju kurac. Raubaju oni svoje igrače isto kao i mi, samo što njihovo raubanje nije dvaput tjedno.

Ljuti smo što nemamo dvije ekipa - za HNL i za Europu KAO NEKADA. E pa treba i priznati da Rijeka, tovari i Eszek ne igraju toliko grozomorno kao nekada, a bogami mi igramo preko one stvari protiv ovih klubića koje smo inače dobivali. To nema veze s ekipom jer ova ekipa je još uvijek apsolutni svemirski brod za svakog u HNLu po kvaliteti, ali glave, pristupi itekako nisu.
  • emilperska
    6.7k
    Pa isporučio je itekako dosta s obzirom da je igrao možda JEDNU utakmicu na svojoj prirodnoj poziciji lijevog krila.Paggini

Pjaca je najbolje partije ove sezone dao izvan lijevog krila. Motoriku i energiju za biti top krilo više nema, ne trebamo se lagat. Ali može biti višestruko koristan ovakvom Dinamu jer se vidi da su snaga, potez i taktička disciplina i dalje tu..

A tko kaže da i Cordoba neće zabiti važne golove? Već je zabio jedan za pobjedu, uz tri asistencije, a nije spor i teretan kao Vidović na krilu, a i ne košta 3.5 milijuna eura.Paggini

Očito dečko ima neku Sammirovsku crtu u sebi koja ga stalno gura u neku kaznu kod NB-a. Slažem se da tu ima prostora dosta i da bi trebao biti itekako koristan, ali jbg..
    Ne pomaže ni to što igra HNL uglavnom, a tamo svi igraju bunker protiv nas. Njemu više odgovara brza tranzicija, a do šanse u LP očito neće tako skoro..

Ljuti smo što nemamo dvije ekipa - za HNL i za Europu KAO NEKADA. E pa treba i priznati da Rijeka, tovari i Eszek ne igraju toliko grozomorno kao nekada, a bogami mi igramo preko one stvari protiv ovih klubića koje smo inače dobivali. To nema veze s ekipom jer ova ekipa je još uvijek apsolutni svemirski brod za svakog u HNLu po kvaliteti, ali glave, pristupi itekako nisu.Paggini

Ekipa nam je disbalansirana, imamo 8 igrača što igraju na pozicijama 6,8 i 10ke.
    Imamo 0 lijevih bekova. Odnosno imamo Ogiwaru koji je najbliži tome.
    Imamo Špikića desno, Cordoba nije pravo desno krilo
    Za Mbukua fkt ne znam šta je. Desetka ili krilo.
    Uglavnom postoji disbalans veliki..

E i da, kad ova dva ozdrave. Imamo 3 lijevonoga stopera i 3 desna beka
  • Facke
    4k
    3 napadac je trebal biti Kulenovic. Trebal se je dovesti jeden kvaliteten napadac. Petkovic nije na sto posto i sad sme ostali same na Kulenovicu. Uz to treba nam sestica i posteni levi bek. Ali da su ti igraci dobre kvalitete.
    Mogli sme za male novce uzeti Petrusenka , za HNL. Da se Misica odmori. Nisme. Kad sam prije par dani napisal da novi igraci osim Torrentea i tu i tam Pjace nisu nis pune pokazali onda me se kritizerale. Osim Torrentea i na momente Pjaca , ni jeden od novih igraca nas nije poboljsal vu ovem momentu. To kaj su pokazali je pre male, ak uopce igraju. Ima Bjelica pune posla, a bogme i Maric. Zemite peneze v ruku i treba se postene na zimu pojacati. Bar sesticu i levuga beka.
  • Keyser Soze
    10.6k
    Već je zabio jedan za pobjedu, uz tri asistencije,Paggini

Cordoba ovo što je igrao je dosta zujao, mi sad nemamo vremena za istrpiti njegovu ili bilo čiju drugu prilagodbu jer smo se doveli u ovu situaciju, tu ide minus Jakiru jer nije definirao početnih 11 pa je sad to sve sklepano z brda z dola.

JEDNU utakmicu na svojoj prirodnoj poziciji lijevog krila.Paggini

Pa po meni Pjaca više ni nije igrač za krilo, strašno je spor, boji se duela, ne ide jedan na jedan. Plus kod jučerašnje tekme je što je dao 2 gola i što smo vidjeli da je opasniji iz te pozicije koja mu je neprirodna.

svemirski brod za svakog u HNLu po kvalitetiPaggini

Onda neka to počnu i pokazivati, dosta bi bilo sramoćenja i prosipanja ugleda. Prioriteti su nam trebali biti lijevi bek, šestica i desno krilo, nakrcali smo se krila koji iz nekog razloga ne igraju, doveli juniora iz Rome s 0 minuta seniorskog nogometa, a zamjene za Mišića nema. Možda ti igrači imaju kvalitetu, ali trenutno to ne pokazuju i na -7 su u prvenstvu, a ne sluti na to da će biti bolje, ja stvarno ne znam s kojim ćemo mi igračima izvući onaj tjedan gdje igramo 2 derbija i imamo BVB.
  • Paggini
    26.1k
    Cordoba ovo što je igrao je dosta zujao, mi sad nemamo vremena za istrpiti njegovu ili bilo čiju drugu prilagodbu jer smo se doveli u ovu situaciju, tu ide minus Jakiru jer nije definirao početnih 11 pa je sad to sve sklepano z brda z dola.Keyser Soze

A jebiga, slažem se ja s tobom, ali govoriti da je krivo što smo ga doveli jer smo se doveli u ovu guzicu od situacije. Mislim da će fkt biti jako dobar igrač.

Pjaca više ni nije igrač za krilo, strašno je spor, boji se duela, ne ide jedan na jedan.Keyser Soze

A sličnu stvar mogu reći o Vidoviću. Zabio je važne golove, ali zabio je i Kaneko, samo što je Kaneko bio brz i prodoran, a Vidović spor, bez igranja obrane i sjećam se da je samo jedan jedini sprint opalio cijele sezone - protiv Varaždina na dan izbora, onu srijedu i to je izgledalo kriminalno loše.

Prioriteti su nam trebali biti lijevi bek, šestica i desno kriloKeyser Soze

Problem je što na papiru kao imamo lijeve bekove - Ogiwara je trebao proći pripreme, biti spreman, Perković kao backup i Oliveras kao razvojni. Na papiru je taj plan dobar. A dobili smo Ogiwaru koji je bipolaran nogometaš, Perković koji bi ovih mjesec i po dušu dao za lijevog beka i Oliveras koji se eto razvija. Valjda.

Kažem, problem je što je na papiru to izgledalo KOREKTNO, ali je u praksi ispalo kurac i ove zime se mora dovesti spreman igrač na LB. Jel se može Dahla iskopati na posudbu iz Rome? Ljudi su se ovdje kunili u njega.

Šestica je još popunjenija od LB, ali se također slažem da nam treba netko igračkog profila Selahi/mladi Ademi.
  • Mathiasovi Chageri
    3k
    Kod nas se u momčad jako teško ulazi, ali se zato bome vrlo lako ispada. Pjaca, na stranu njegovi golovi jučer i Qarabagu, ali je jako malo pokazao, uz to još konstantno igra desno, kao da nemamo niti jednog igrača tamo. Desno smo doveli Cordobu za kojeg smo platili milijunsku odštetu, pa je igrao, pa onda nije igrao, pa je onda zakasnio na doručak/trening, natočio Bjelici prevruć čaj, namazao prvo pekmez pa tek onda margarin na kruh ili što god je napravio da je zaslužio kaznu, pa je on isto nestao s lica zemlje. Špikića nije bilo niti na mapi, služio je prvi dio sezone valjda da nosi torbe do autobusa, a onda je jučer usksnuo na početku drugog poluvremena. Mbukua su više vidjeli kako igra u Kinshasi nego u Zagrebu u ovo malo vremena što je tu. Mmaee je bio standardan u prvim utakmicama sezone da bi ispao iz kadra i vratio se u formi u kojoj se ne bi posramili prvotimci Dinama, ali onog iz Odranskog Obreža. Oliveiras je pak mitološko biće, svi smo čuli za njega, kolaju legende da je viđen par puta na terenu, ali ga zapravo nitko nije vidio kako igra.

Generalni dojam je da je okosnica momčad sve starija i starija, da se dovodilo igrače koji su trebali biti pojačanja, a pokazalo se da smo ih vidjeli više na slikama s treninga sa društvenih mreža nego na terenu. Da smo tanki kad je kadar u pitanju i da već pola desetljeća nismo u stanju adresirati neke goruće pozicije kao što je lijevi bek. Kad se podvuče crta nedovoljno dobro za klub kvalitete Dinama.

Marić ima još zimski transfer rok da popravi stvari, inače bi mogao neslavno završiti njegov mandat.
  • IstinaZaDinamo
    2.2k

Cordoba je doslovno propustio 2 utakmice od dolaska Bjelice, Istru i jucer (LP ne racunam jer tamo se ne igra sa krilima).
    Spikic je igrao i u Munchenu i protiv Qarabaga a bome je upisao i dosta minuta u hnl-u prije Bjelice.
    Mmaee je bio ozlijeđen mjesec dana i po meni nije trebao igrati jucer.
    Mbuku bi morao dobiti priliku jer ono malo sto je igrao se meni svidilo, a kao sto sam vec pisao Oliveras ocito nije taj.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.