• Keyser Soze
    10.4k
    Samo bi Dinamo u slučaju naslova išao direktno ako se poklopi još dosta toga u Europi zbog klupskog koeficijenta, da Hajduk osvoji kretali bi od 1. pretkola
  • IstinaZaDinamo
    2.2k

tvoj hajduk LP nece vidit u svakom slucaju
  • Simpatizer
    323
    Ajde barem nešto
  • Ivanmtk
    1.1k
    Hajduk ima nerealno dobru sezonu rezultatski, igrački to je oke, ali ne tako sjajno. Kiksat će sigurno vrlo brzo, možda čak i u Varaždinu, možda nakon toga i u Osijeku, ali mene brine Dinamo. Oćemo li mi biti tu iza njih, iskoristit neki kiks i puhat im za vrat. Možemo li sad, dok igramo LP, pobjeđivati u seriji u HNLu. Sve ovisi o nama. Kako smo ih porazom u derbiju vratili u igru, kako im dajemo vjetar u leđa ovim izvedbama tako će ovisiti i koliko će dugo bit na vrhu. Prvo sljedeće je Šibenik. Uvijek teško gostovanje, motivirani suparnik, bez Mišića, jedinog kreatora, igrača oko kojeg se vrti sva naša ofenzivna igra.
  • NitkoBitan
    18.6k
    Hajduk ima nerealno dobru sezonu rezultatski, igrački to je oke, ali ne tako sjajno. Kiksat će sigurno vrlo brzoIvanmtk

Upast ce i oni kad tad u crnu rupu, islo ih je i prosle sezone pa su dozivjeli slobodan pad. Njihov problem i nedostatak u odnosu na Dinamo je i taj sto se na zimu ne mogu pojacat, cak su im na prodaju Pukstas i Sigur jer trebaju nekako popunit rupu u budzetu. Ne treba zaboravit ni nedavnu Kalinicevu presicu u kojoj je spominjao probleme sa isplatama placa.

Ako oni prezive i zimu bez ikakvih prodaja uz tu i tamo koju kupnju pocet cu sumnjat u prljave rabote. Jbt pa oni na ljeto za kiflu nisu imali, placu Rakitica im pokriva sponzor.
  • Dzoni
    747

Zar nije od 2.pretkola da naš prvak počima u LP
  • Ivanmtk
    1.1k
    ma to je definitivno. Ali rezultat sve trpi. Ko više spominje Kalinića i press? Ali imam osjećaj da se ove sezone neće raspat. Gubit će sigurno, možda i u serijama, ali neće doć do kolapsa. Gattuso to drži, on nije top trener ali očito zna držati svlačionicu, to im je falilo. Ali opet kažem, mene brine Dinamo. Ne Hajduk.
  • Dudu 9
    302
    Sljedeća dva kola igramo protiv 2 najslabije ekipi lige.
    Tu se mora uzeti 6 bodova, bez ikakvih izgovora.
  • Omake
    3.1k
    xG tablica nakon 11. kola

8VYcc98.png
  • emilperska
    6.4k

Mi smo svoj xG natukli u prva 4 kola dok nas nije ubio ritam od 2 tekme tjedno za što nemamo kadar.

A i da nam je xG vrhunski na neku foru, ja se slazem da napad funkcionira. Funkcionirao je i jucer. Zabili smo 2 gola, bilo je jos poluprilika.
    Ali obrana nam je najgora ikad. Od 2005. i lige za bedaka nismo toliko primili. Kad god se protivnik približi 16m, mi smo u opasnosti. Najskuplje plaćeni branič nam bjezi od Jakupovića kao da je Ronaldo u primeu..
  • Omake
    3.1k

kfmwMVJ.png

Osim utakmice s Rijekom napad nam je između dobrog i odličnog. Osim u prva dva kola obrana nije imala extra utakmice. Jedini apsolutni raspad je bio onaj protiv Belupa, ostale utakmice su više nesreća i vrhunska realizacija protivnika. Rijeka i Belupo su jedine dvije utakmice u kojima smo imali lošiji xG, ali to naravno nije cijela priča. U dosta utakmica je to li la dok ne zaseremo i onda tek krenemo punim tempom. Za usporedbu, Rijeka nema ni jednu utakmicu gdje joj protivnik napravi preko 1 xG. Mi i Hajduk imamo 4, Varaždin 3.
  • Eduardo
    20.6k
    Jasno je da smo na suprotnim stranama, ali Tonči Gabrić ikona je onog starog i romantičnog HNL-a. Počivao u miru.
  • Blueshadow86
    1.8k
    Naš trenutno najveći protivnik u HNL-u je - naša Europa. Pripremamo se, cijedimo i putujemo non stop. Sve to igra veliku ulogu. Kada ispadnemo iz Europe, HNL će ići više-manje glatko, a hoće li to biti dovoljno ili prekasno...vidjet ćemo na kraju.
    Velika stvar je i stvar pristupa u HNL-u. Bi li se Baturina kod 1:0 onako zezao i sprdao protiv Bayerna ili Monaca, a kasnije i protiv Borussije ili Milana...ne bi, a i neće. Igramo s Osijekom i već vodimo 1:0 pa ću se ja malo zajebavati i smijati...da je dao za 2:0, uvjeren sam da bi završilo 5:0, a ovako pušiona 2:4.
  • Simpatizer
    323
    Ako gledamo bodovni učinak, Dinamo zadnje 3 sezone (od 21/22 do danas) uopće nije uvjerljiv.

Sezona 21/22: 79 bodova
    Sezona 22/23: 81 bod
    Sezona 23/24: 82 boda

HNL se igra 36 kola po sezoni.

Ako usporedimo taj bodovni učinak s ligama petice, on za jednog prvaka uopće nije toliko dobar.

Premijer liga (2 utakmice po sezoni više):

Sezona 21/22: City 93
    Sezona 22/23: City 89
    Sezona 23/24: City 91

Serie A:

Sezona 21/22: Milan 86
    Sezona 22/23: Napoli 90
    Sezona 23/24: Inter 94

La liga:

Sezona 21/22: Real 86
    Sezona 22/23: Barca 88
    Sezona 23/24: Real 95

Dakle unatoč 2 utakmice više, vidljivo je da Dinamo s ovim bodovnim učinkom većinu sezona ne bi bio prvak tih država.

Zašto je onda Dinamo svejedno bio prvak? Pa bio je prvak zato što nije imao pravu konkurenciju.

Dakle niti hajduk niti rijeka u zadnje 3 godine nisu bili na razini da ozbiljno ugroze Dinamo, nego je njihov bodovni učinak zapravo bio bliži nekom timu lige petice koji se bori za top 4/6, a ne naslov prvaka.

To nije dobar znak za Dinamo.

Ako se ovaj trend nastavi, (a zasad se čini da se nastavlja još barem jednu sezonu), to znači da je samo pitanje vremena kad će neki tim jedne sezone imati odličan skor i prestići Dinamo.

Zasad nam hajduk bježi nevjerojatnih 7, a Rijeka 1 bod.

Bez obzira na krajnji ishod ove sezone, Dinamo definitivno mora proraditi na HNL učinku.

Čak i zadnje sezone, koja je bodovno najuspješnija u zadnje tri, nam je pokazala koliko se Dinamo muči, pogotovo u gostovanjima.

Skoro svaka utakmica je bila teška, i pobjeda bi došla "na mišiće" ili individualnu kvalitetu pojedinaca.

Za klub koji ima dvostruko veći budžet od drugog najbogatijeg kluba lige, ovakvi rezultati u domaćem prvenstvu su po meni neuspjeh
  • NKDZ86
    1.9k
    fritulaši sanjaju naslov točno nakon 20.g. čekanja. vidjet ćemo ,ako ga osvoje, bit će zasluženo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.