• Jaro
    7.6k
    aj napokon konkretan odg. Nazalost, mislim da jos nismo u poziciji gdje ce se za ovakve davati 2-3 milje. S tim da tesko mozes reci da bi bio bolji od KTCa odmah i dovoljan za LP. Baa me zanima koliki ce na kraju transfer i kamo napraviti. Po statsima to izgkeda ok ovako povrsno... Al ponavljam, Dinamo mislim jos nije u poziciji ici na ovakva ulaganja u potencijal. A i dodatni upitnik je koji "Bara" je vlasnik ovog (i takvih) igraca - svaka agencija ima po Africi kampove, a u Europi ove "prijateljske" Kustosije za izlog klinaca... Ne velim da sam protiv agencija, vec bi izlazna cijena mogla biti malo paprenija, a ciljani klub u nekoj jacoj ligi...
  • Daliban
    1.9k
    Mislim da bez problema ulazi umjesto KTC-a. Jači je u zraku, mnogo bolje igra nogom, fizički ništa slabiji. Razumijem što govoriš o našoj poziciji na tržištu, ali ne slažem se. Mislim da kroz LP imamo riješena sredstva za odraditi par ovakvih transfera. Svi se nadamo da ćemo upisati još par pobjeda, možda uloviti i koji sretan remi protiv velikih i prezimiti. Ukoliko uspijemo, to nam samo po sebi daje dovoljno da odriješimo kesu na zimu. Pogotovo ako nas potrefi i prolazna stepenica u PO-u, pravo prezimljavanje i povijesni ulazak u osminu bi nam donio dodatnih 11m. Znam da trčim pred rudo, ali trenutno stvari izgledaju pozitivno i svi smo optimistični. U svakom slučaju, imat ćemo riješenu tu situaciju do prijelaznog roka i potencijalnog PO-a, tako da ćemo znati na čemu smo.

Ja znam što je idealan zimski rok za mene. Osuji, Dahl na posudbu od godinu dana uz opciju otkupa za cca. 3m (nije upisao nijedan nastup za Romu otkako je ljetos došao, sigurno bi nam bio dostupan i to nam je također izvanredna prilika koju ovaj put ne smijemo propustiti) + vratar. Tri pozicije koje je Zajec istaknuo, tri pojačanja za PO LP-a da zacementiramo zadnju liniju. S Dahlom je pozitivno što bismo putem posudbe mogli i odgoditi transfer do efektivno 2026-e.
  • scooniepenn
    3.4k

Torrente je nedavno napunio 23 i tek sada izlazi iz kategorije mladih igrača. Uz Sučića i Baturinu to je po meni i više nego dovoljno za ekipu koja želi biti konkurentna u Ligi prvaka. Najbolji pokazatelj koliko je važno iskustvo su dvoboji Dinama i Sparte s RBL-om gdje su bikovi deklasirani u obje utakmice. S velikim dečkima prevelik broj djece u ekipi nema što tražiti. RBL-u nedostaju jedan Teo, Miš i Risto da bi bili konkurentniji, to je jednostavno tako.
  • Daliban
    1.9k
    Torrente je nedavno napunio 23 i tek sada izlazi iz kategorije mladih igrača. Uz Sučića i Baturinu to je po meni i više nego dovoljno za ekipu koja želi biti konkurentna u Ligi prvaka. Najbolji pokazatelj koliko je važno iskustvo su dvoboji Dinama i Sparte s RBL-om gdje su bikovi deklasirani u obje utakmice. S velikim dečkima prevelik broj djece u ekipi nema što tražiti. RBL-u nedostaju jedan Teo, Miš i Risto da bi bili konkurentniji, to je jednostavno tako.scooniepenn

Nije to jednostavno tako nego ti koristiš jednu običnu korelaciju kao argument za nešto konkretno, a takav argument ni formalno logički ne stoji. Može neki klinac imati i 16 godina, ako je bolji od tvojih starijih i iskusnijih stopera tada njegova dob jednostavno nema nikakav značaj - jer je bolji. Generalno su iskusniji igrači kvalitetniji, ali to je baš jako gruba generalizacija koja nam ne govori ništa o tome je li KTC bolji od ovog ili onog stopera, Pjaca od ovog ili onog krila, Rile od ovog ili onog beka. To su konkretna, a ne generalna pitanja te kao takva imaju i konkretne odgovore.

Deklasirala je i Barca Bayerna, koja je ekipa u tom dvoboju bila iskusnija? To su bezvezni primjeri koji nam ništa ne govore. Uostalom, nije da je Salzburg iz tvog primjera zamijenio prekaljene iskusnjare na rubu penzije neiskusnim igračima nego je prodao kvalitetne klince i nije ih zamijenio jednako kvalitetnima. Tako da ni taj primjer koji si sam dao ne pije vodu.

Mi imamo dva mlada igrača u udarnih 11, a ta dvojica su punopravni hrvatski reprezentativci. Dakle, ne pričamo o nekom Stojkoviću ili, ne znam, Leonu Jakiroviću kao udarnim iglama. Pričamo o hrvatskim seniorskim reprezentativcima. Poput onog reprezentativca Sučića kojeg je Salzburg prodao pa sada nema te ekstra klase u sredini terena. Dinamo bi mnogo lakše prebolio izostanak KTC-a i Rileta nego Baturine i Sučića, a samim time pozivanje na njihova imena kao na neku neiskusnu mladost koju mi kao momčad u LP na muke trpimo da i dalje budemo konkurentni te ih stoga moramo orkužiti s 30+ igračima je u startu bespredmetno.

Ajde, sada Torrentea možemo uzeti kao relativno mladog, ali mislim da je i to debelo pretjerivanje. Kao što i sam kažeš, ima 23 godine. Ajmo se ne praviti da to nisu već ozbiljne nogometne godine i da 23-godišnjaci trebaju petoricu igrača u tridesetima oko sebe da ne bi slučajno platili danak neiskustvu.

Igrač je ili kvalitetan ili nije, a i u kontekstu tih tvojih generalizacija, ako bismo se uopće vodili njima iako ih ne smatram smislenima, mi imamo itekako dovoljno prostora za nekoliko mlađih igrača. Štoviše, bolji se argument može složiti da nam nasušno trebaju. Gledajući pak s tržišne strane, mnogo nam više smisla ima investirati u mlade talente nego u nove iskusnjare. Mladi talent je investicija koju možeš višestruko oploditi, pogotovo s kvalitetnom selekcijom, a iskusnjare su u najboljem slučaju potrošna roba jako ograničene kvalitete.
  • don
    6.7k
    što prije na teren Rile, što prije.

kao i KTC.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.