• rupke
    102
    Da li je klubovima u LP uračunato 6 bonus bodova?
  • Klenx
    5.9k
    Da li je klubovima u LP uračunato 6 bonus bodova?rupke

Uračunato je da.
    Na listi koeficijenata napokon smo se riješili Salzburga kao jednog od direktnih konkurenata, što je za nas iznimno važno u ovom trenu. Možda u teoriji nismo, ali u praksi jesmo. Njihov izuzetno težak raspored u nastavku Lige prvaka (Feyenoord, Leverkusen, Real, PSG i Atletico) otežat će im jako šansu da nam se približe.

PAOK, Zvezda, Young Boysi i Maccabi nam nisu konkurenti, predaleko su.
    Kopenhagen je loše krenuo u Konferencijsku ligu, što je iznenađenje s obzirom na njihov prošlogodišnji nastup u LP. Danas imaju teško gostovanje kod Betisa, gdje bi bilo dobro da ne osvoje ništa.

Mislim da će nam glavni konkurenti biti Šahtar i Olympiacos. Rangersi su ispred nas, ali iz kola u kolo sve više kasne za Celticom u domaćem prvenstvu.
    Olympiacos je opasnost jer imaju solidan raspored u grupi EL gdje će realno uć u 24 te i tamo dobiti neke bonus bodove za prolaz.
    Šahtar u LP ima doma Young Boyse, Bayern i Brest, a gostuje kod PSV-a i Dortmunda. Realno je za očekivati da će neke bodove piknuti, nadamo se čim manje.

Moje mišljenje je da nakon jučerašnje pobjede situacija za direktnu LP izgleda nikad ljepše.
    Ako uspijemo uzet minimalno 4 boda (znači pobjeda i remi, 3 za koeficijent) do kraja, a i nekim slučajem se ugurati u 24 dogodine ćemo direktno igrati Ligu Prvaka.
    Osim ako nas tovari ne sjebu. Ili Rangersi kroz njihovo prvenstvo.

Ako se ne varam, ulaz u poziciju 9-24 nudi dodatna 2 bonus boda za koeficijent, a u prvih 8 4 boda.
    U EL je ista situacija, dok je u konferencijskoj prvi slučaj 1 bod, a drugi 2 boda.

Može se! Može se! Može se!
  • rupke
    102

24. mjesto donosi dodatnih 0,250, te svako iduće dodatnih 0,250
  • Klenx
    5.9k
    24. mjesto donosi dodatnih 0,250, te svako iduće dodatnih 0,250rupke

Odlično, ovo nam više ide na ruku, tj. našim konkurentima u drugim natjecanjima (EL, ECL) otežava posao.
  • rupke
    102

Nažalost, ista distribucija je u EL, dok je u UCL upola manje, odnosno 0,125 za svako mjesto iznad 24.
  • dinon7
    1.1k
    Ja ne vidim da će Salzburg uzeti i bod do kraja sezone u LP.
    Real, Atletico, PSG, Feyenoord, Leverkusen.
    Isto tako i sto se tiče Shaktara. Young Boysi i Brest “doma”.
    Ostalo jako teški protivnici.
    Mislim da sto se tiče samog rasporeda, mi još i najbolje stojimo od ove 3 ekipe. I Slovan i Celtic su po mjeri, Borussia koja je moćna ali je isto tako i kiks momčad. Milan koji igra jako lošu sezonu. Sve to izgleda jako jako jako lijepo.
    Naježim se na pomisao da na godinu možemo direkt u LP.
  • NitkoBitan
    19.1k
    Gdje se tu na tablici "izgubila" Slavia Prag? Koliko sam vidio na nekoj internet stranici dosta dobro stoje sa koeficijentom na oko 50 000.
  • Keyser Soze
    10.6k
    Česi, ako se ne varam imaju direktnog predstavnika iduće sezone.
  • Krizy
    46.5k
    Tako je. Češka je trenutno 10. liga po koeficijentu.
  • Mikina lijeva kopačka
    46
    https://www.index.hr/sport/clanak/fantasticne-vijesti-za-dinamo-blizu-je-direktnog-plasmana-u-ligu-prvaka-iduce-sezone/2609723.aspx?index_ref=naslovnica_sport_prva_d

I zanimljivost jedna:wink:

Inače, prvak Hrvatske je ove sezone već zaradio devet bodova za klupski koeficijent nakon samo pet europskih utakmica. Prošle sezone je osvojio isti broj bodova, ali u čak 16 susreta u sva tri UEFA-ina međunarodna natjecanja.
  • Dino
    2.9k
    Za kog mi onda danas, s obzirom na koeficijent, navijamo?
  • Pavinho
    84
    neka svi izgube :lol:
  • Peškaman
    4.8k

Malmo FF protiv Oly-a
    Viktoria Plzen protiv PAOKa
    Betis protiv Copenhagena
    Real Sociadad protiv Maccabi tel Aviva
  • DrawTube
    5.4k
    Za plzen, Ajax, United, Malmo, Lyon, APOEL i Celje. Bar ja
  • Dzoni
    773

Viktoria za sad 2 0 vodi protiv Paoka, real sociedad vodi 1 0 protiv maccabija
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.