• NORTE
    12.2k
    Tipografski ispravnije je da ovaj donji dio trbuha ide malo ispod linije, jer sva slova koja imaju te "okrugle" dijelove ti "okrugli" dijelovi uvijek idu malo izvan linija.Crle
    Ok, ali to bi bila riječ o zaista minimalnom overshootu, jedva oku vidljivom, kao što je i "preporučeno", a ne totalno pretjeranom kao kod sadašnjeg stanja.
  • Crle
    544
    Da, definitivno manja intervencija, puno manja nego sada. Čak je i moguće da bi možda trebale biti dvije verzije tog malog "d". Jedna sa manje izraženim sa situacije dok stoji samostalno i druga dok je recimo natpis "dinamo". Jer je moguće da se malo "d" ne bi vizualno ponašalo isto kada je samostalno i kada je okruženo drugim slovima.

Mislim da je čak u ovom primjeru starog grba to najbolje riješeno.

temp-Image-HYi-PE6.jpg

Koliko vidim (s obzirom da je pixelizirana slika) postoji mala neprimjetna razlika koja daje dojam da je u ravnini a zapravo nije.

dinamo-grb-linija.jpg
  • Eduardo
    20.9k
    Nepopularno mišljenje:

Što će Dinamu zvjezdice iznad grba?
    Mali dioničar

Izgleda da se prate trendovi - svaka zvijezda predstavlja komplet od deset naslova prvaka. To je počelo još tamo 2010. s grbom koji je napravljen u čast 100 godina kluba.

Ono što me zbunjuje u vezi tog grba je zašto se grafički koristi samo u europskim tekmama? Da bude jasno, meni je grb bez zvjezdica "pravi" grb, ali kad se već koristi i ova verzija zanima me zašto se koristi samo u Europi? To mi baš i nema smisla. @Pop corn
  • Mali dioničar
    16.1k

Ma jasno mi je što predstavljaju. Ali danas bi baš ljudima koji se bave grafikom trebao biti cilj minimalizam zbog korištenja grba na mobilnim aplikacijama.

A vezano za veličinu kluba zbog broja naslova, eto igraju Bayern i Dinamo, Dinamo ima zvjezdice, a Bayern nema.

Koja je poruka? Dinamo je veći klub od Bayerna?
  • Eduardo
    20.9k
    Ma jasno mi je što predstavljaju.Mali dioničar

Znam da ti znaš. Napisao sam to čisto informativno i preventivnosti radi.

Imao ih je i Bayern.
    A vezano za veličinu kluba zbog broja naslova, eto igraju Bayern i Dinamo i Dinamo ima zvjezdice, a Bayern nema.Mali dioničar

Koja je poruka? Dinamo je veći klub od Bayerna?Mali dioničar

"Peta zvjezdica na našim domaćim dresovima je nagrada za 30 ligaških naslova od osnutka Bundeslige 1963. godine", rekao je izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge .

"Ovo su zaslužile mnoge generacije igrača i dokaz je desetljeća dosljednosti FC Bayerna na najvišoj razini - navijači FC Bayerna mogu biti ponosni na to."

RDZ7Tas.jpeg

DFL je 2004. godine uveo pravilo prema kojem klubovi koji su osvojili Bundesligu mogu isticati zvijezde iznad grba na svojim dresovima i hlačicama.

Međutim, prva zvjezdica se osvaja tek kada je tim tri puta osvojio ligu. Dodatne zvjezdice tada dolaze nakon određenih prekretnica.

• 1 zvjezdica: tri naslova Bundeslige
    • 2 zvjezdice: pet naslova Bundeslige
    • 3 zvjezdice: 10 naslova Bundeslige
    • 4 zvjezdice: 20 naslova Bundeslige
    • 5 zvjezdica: 30 naslova Bundeslige
123Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.