• NORTE
    27.4k
    Tipografski ispravnije je da ovaj donji dio trbuha ide malo ispod linije, jer sva slova koja imaju te "okrugle" dijelove ti "okrugli" dijelovi uvijek idu malo izvan linija. — Crle
    Ok, ali to bi bila riječ o zaista minimalnom overshootu, jedva oku vidljivom, kao što je i "preporučeno", a ne totalno pretjeranom kao kod sadašnjeg stanja.
  • Crle
    1.4k
    Da, definitivno manja intervencija, puno manja nego sada. Čak je i moguće da bi možda trebale biti dvije verzije tog malog "d". Jedna sa manje izraženim sa situacije dok stoji samostalno i druga dok je recimo natpis "dinamo". Jer je moguće da se malo "d" ne bi vizualno ponašalo isto kada je samostalno i kada je okruženo drugim slovima.

Mislim da je čak u ovom primjeru starog grba to najbolje riješeno.

temp-Image-HYi-PE6.jpg

Koliko vidim (s obzirom da je pixelizirana slika) postoji mala neprimjetna razlika koja daje dojam da je u ravnini a zapravo nije.

dinamo-grb-linija.jpg
  • Eduardo
    30.8k
    Nepopularno mišljenje:

Što će Dinamu zvjezdice iznad grba?
    — Mali dioničar

Izgleda da se prate trendovi - svaka zvijezda predstavlja komplet od deset naslova prvaka. To je počelo još tamo 2010. s grbom koji je napravljen u čast 100 godina kluba.

Ono što me zbunjuje u vezi tog grba je zašto se grafički koristi samo u europskim tekmama? Da bude jasno, meni je grb bez zvjezdica "pravi" grb, ali kad se već koristi i ova verzija zanima me zašto se koristi samo u Europi? To mi baš i nema smisla. @Pop corn
  • Mali dioničar
    20.6k

Ma jasno mi je što predstavljaju. Ali danas bi baš ljudima koji se bave grafikom trebao biti cilj minimalizam zbog korištenja grba na mobilnim aplikacijama.

A vezano za veličinu kluba zbog broja naslova, eto igraju Bayern i Dinamo, Dinamo ima zvjezdice, a Bayern nema.

Koja je poruka? Dinamo je veći klub od Bayerna?
  • Eduardo
    30.8k
    Ma jasno mi je što predstavljaju. — Mali dioničar

Znam da ti znaš. Napisao sam to čisto informativno i preventivnosti radi.

Imao ih je i Bayern.
    A vezano za veličinu kluba zbog broja naslova, eto igraju Bayern i Dinamo i Dinamo ima zvjezdice, a Bayern nema. — Mali dioničar

Koja je poruka? Dinamo je veći klub od Bayerna? — Mali dioničar

"Peta zvjezdica na našim domaćim dresovima je nagrada za 30 ligaških naslova od osnutka Bundeslige 1963. godine", rekao je izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge .

"Ovo su zaslužile mnoge generacije igrača i dokaz je desetljeća dosljednosti FC Bayerna na najvišoj razini - navijači FC Bayerna mogu biti ponosni na to."

RDZ7Tas.jpeg

DFL je 2004. godine uveo pravilo prema kojem klubovi koji su osvojili Bundesligu mogu isticati zvijezde iznad grba na svojim dresovima i hlačicama.

Međutim, prva zvjezdica se osvaja tek kada je tim tri puta osvojio ligu. Dodatne zvjezdice tada dolaze nakon određenih prekretnica.

• 1 zvjezdica: tri naslova Bundeslige
    • 2 zvjezdice: pet naslova Bundeslige
    • 3 zvjezdice: 10 naslova Bundeslige
    • 4 zvjezdice: 20 naslova Bundeslige
    • 5 zvjezdica: 30 naslova Bundeslige
  • gaTeDZG
    3k
    Na današnji dan 7.3.1971 prvi put je osvanuo novi grb na dresovima plavih na utakmici protiv Željezničara u Maksimiru!

Izgled novog grba kluba prihvaćen je u jeku Hrvatskog proljeća, 12. prosinca 1970. u dvorani tadašnjega Radničkog sveučilišta u Vukovarskoj ulici gdje je u devet sati ujutro održana Skupština kluba, a u 17 sati i svečana akademija. U večernjim je satima uslijedio prijem u smaragdnoj dvorani hotela Esplanade. Svečanost je vodio tadašnji predsjednik kluba Dragutin Božić, a održana je uz taktove himne Lijepa naša.

Kružni oblik simbolizira loptu, plava je boja grada Zagreba, kvadratići jasan hrvatski predznak, dok mali „d“ predstavlja simbolički i stilistički odmak od ostalih unificiranih heraldičkih rješenja s velikim „D“ kakve su imali mahom policijski istočnoeuropski klubovi imena Dinamo. Našla se tu i mala crvena petokraka „stidljivo“ smještena između slova „d“ i hrvatskih crveno-bijelih kvadratića.

Kasnije, slijedeći ideju Hrvatstva koje je Dinamov znak nosio, krvlju su ovaj grb natopili mnogi, mahom još dječaci, koji su uzeli oružje u ruke i krenuli braniti svoju domovinu. Neki od njih s ovim grbom na vojnoj odori dali su ono najveće što su i mogli dati od sebe - svoje živote.
123Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube