• Navijač Dinama
    8.6k
    Vlaović na Plavoj noći i sad na slikama u objavi za Ćiru, jel ima neki konkretan razlog, odnosno jel Vlaović nešto u klubu(upravi), a da sam možda propustio?
  • NitkoBitan
    19.1k
    Mislim i da je naš model prodaje s postocima na izdisaju. Ima smisla ako si mali klub pa prodaješ nekome za kikiriki, ali ako kao DInamo prodaješ nekome za iole ozbiljan novac, nećeš vidjeti puno od tih postotaka u budućnosti.Daliban

Slazem se, mislim da smo tako izgubili recimo na Sutalu koji nece otic za neki nerealan iznos iz Ajaxa.

Evo recimo primjera... Baturinu prodamo za 25 milijuna fiksno (+bonusi). Dat cu dvije opcije: 20% od profita oduce prodaje ili 10% fiksno obzira na profit. 20% od profita je bolja opcija od 10% fiksno jedino u situaciji kada je iduca prodaja barem duplo veca od 25 milijuna eura. Jednostavna racunica; 51-25= 26*0,2= 5,2 > 51*0.1=5,1

Znaci taj 10% fiksno ti jamci neki prihod i u slucaju da se igrac ne snade u iducem klubu, ozljedi ili ostane prakticki do zadnje godine ugovora i ode za neki kikiriki. Mislim da stvarno postoji neki trend opreznosti sa novcem i da klubovi preprodavaci igraju sve manju ulogu i mi se tome trebamo prilagodit sa bonusima/postotcima.
  • Haza
    5.6k
    Dvije će stavke presuditi u cijeni koju možemo dobiti za Baturinu. Prva je hoće li nastaviti gdje je stao, a to je visoka razina kvalitete u utakmicama koje najviše dižu vrijednost, a to su LP i reprezentacija.
    Druga je liga u koju će biti prodan, jer visoke cijene za takvog tipa igrača (koji dolazi iz nominalno slabije lige), mogu dati samo Englezi.
    Dojma sam da Baturina neće ići u tom smjeru, već će pokušati loviti njemačku ili španjolsku ligu (talijansku nikad ne bi gledao na njegovom mjestu), tu dolazimo do problema jer Baturina nije razina Reala i Bayerna, a nisam siguran da Sociedad, Leipzig i Leverkusen imaju mogućnosti dati više od 20-25 milja eura plus bonuse za Baturinu.
    Tradicija Dinama je da ne maltretira igrače kod odabira kluba, općepoznato je da je Gvardiol odbio Leeds, iako su oni nudili 24 mil eura odmah, i 20 posto od idućeg transfera, i isforsirao je transfer u Leipzig, koji je ponudio 18 mil eura plus plaćanje posudbe i bonuse. Na kraju je Dinamu ispala bolja opcija s Leipzigom.
    Da bi Baturina došao do razine da ga kupi Bayern ili neki engleski velikan, morao bi podići igru u oba pravca, i nastaviti ovim tempom. Isto tako cijenu najviše diže licitacija, kad se dva tri kluba međusobno natječu za igrača, a Baturina još nije u toj situaciji, tko zna, možda i bude;)
    Drugo ova Uprava je dokazala da ne leti na prvu ponudu, ali isto tako, Baturinu nema smisla zadržavati dulje od ljeta, za njegov razvoj je najbolje da nakon ove sezone ode u jaču ligu.
    Pokušavam zamisliti scenarij, prođemo skupinu LP, osvojimo naslov i imamo direktni ulazak u LP iduće sezone, i zatim prodamo Baturinu za 30 plus milja eura, stvarno bi onda bili puni ko brod;)
  • Pop corn
    8.7k
    Vlaović na Plavoj noći i sad na slikama u objavi za Ćiru, jel ima neki konkretan razlog, odnosno jel Vlaović nešto u klubu(upravi), a da sam možda propustio?Navijač Dinama

Evidentno je... :lol: Šala mala....

Nije ništa u upravi, niti u klubu. Odazvao se na nekoliko zadnjih poziva iz kluba, sviđa mu otvaranje kluba i rado pomogne kaj može

Tu je velika uloga Silvia Marića kao ambasadora kluba koji zove bivše igrače na utakmice, događanja i slično. Realno, tko može odbiti Maru?:smile:
  • masacusec
    3.9k
    tko može odbiti Maru?Pop corn

Možda lana banely :lol:
  • Daliban
    2.2k
    Cijenu od 70 milja je poprilično teško ponoviti, ali ostaje za vidjeti za koliko će na kraju otići. Ako ode za cifru između 40 i 50 to će i dalje biti potvrda sve onoga o čemu sam ranije danas pisao.scooniepenn

Slažem se s tobom, ne treba prodavati čisto da se proda. Samo ne vjerujem da će Šahtar postići toliku cijenu. Mislim da je Sudakov jako dobar igrač, ali klubovi više nisu toliko napaljeni slati im tolike pare samo zato što su Ukrajinci. Kod Mudryka je bilo mnogo takvih faktora, npr. borba Arsenala i Chelseaja (friško pod Boehlyem) kao dva nadobudna kluba s viškom para i to vjerojatno u samom zenitu potrošnje na transfere.

Ne, nije win-win situacija. Baturina je jedan od najvećih europskih talenata i za 30ak milijuna ga možeš prodati do idućeg ljeta, nakon toga mu cijena samo pada kakav god on igrač bio. Također Baturina sigurno nema želju ostati još par godina u Dinamu i igrati u Koprivnici, Puli, i Gorici koje je prerastao odavno, on je igrač za najveće europske klubove. Win-Win situacija je da ga se pokuša zadržati do kraja sezone u Dinamu i onda napraviti transfer.Keyser Soze

Mislim da je win-win ako do tada bude igrač za Real i slične klubove.

Ne slažem se nikako s onim tezama o prerastanju lige. Naprotiv, mislim da je mix LP, HNL derbija i lakših HNL utakmica odličan za napredovanje kako u segmentima u kojima je dobar (tranzicija, napadanje otvorenih prostora, itd.), tako i u segmentima u kojima još treba napredovati (igra na blok, kreiranje igre i diktiranje tempa, kvalitetno carinjenje).

Imo, Baturina ima i više nego dovoljno individualnog vica i osjećaja za kombinatoriku da se snađe u gužvi. To mu je sljedeća faza razvoja i lakše će taj dio svoje igre razviti kroz našu raznovrsnost utakmica nego u top klubu gdje će odmah morati ubrzati igru i gdje će imati manje prostora za pogrešku. Vani se lakše može negdje izgubiti iako je vanserijski talent, kod nas može strpljivo nastaviti graditi elemente igre koji mu zasad malo štekaju. Ima odlične temelje, samo je pitanje adekvatnog konteksta i razvojnog programa da te temelje oplemeni dodatnim razvijanjem svoje igre.

Nikad ne znaš u kojem smjeru bi njegov razvoj krenuo odlaskom van. Osobno mislim da Bati svoj plafon može postići ako će ga se razvijati u smjeru Zidanea. Mislim da je to ugrubo njegov profil. U posjedu, kada se nađe na lopti duboko, treba njegovati njegovu pimplersku i kombinatornu stranu. Carinjenje lopte može prerasti u njegovu vrlinu ako nauči kvalitetno cariniti. Kod nas ima mnogo više prostora za to nego vani.

Trenutno se dobro razvija, a ne mislim da bi se Dinamo trebao stavljati u podređenu poziciju u odnosu na osrednje klubove top liga ili u odnosu na nekakve Ajaxe i slične. Volio bih da se Bati u segmentu dodavanja ugleda malo na Sučića i bolje maskira pas. Mislim da mu općenito treba taj element obmane u igri za sljedeći kvantni skok. Mora slobodnije lagati.
  • Keyser Soze
    10.6k
    Sve to ima svoje uporište, ali sad je vrijeme kad se ide van, sigurno ne kao Ivanušec s 24-25 pa ti se dogodi da ga uvališ za puno manje nego što zapravo vrijedi. Ostanak Baturine pa i još jednu polusezonu nakon trenutne sezone je potpuno nerealno, a kamo li još koju godinu.
  • Droljo
    9k
    Ako u lp bati odigra kako treba i po meni je zima vrijeme za prodaju. I to samo ako se neki od bogataških klubova upeca za ogromnu lovu (25 mil +). Ak ne nek ostane. Dobili sad 17 mil ili za godinu dana 11 je isti k.
  • Zagi
    8.5k
    Ako u lp bati odigra kako treba i po meni je zima vrijeme za prodaju.Droljo

Već si upisao osvajanje naslova?
  • Nolifer
    8.6k
    Ja ne bih nikad upisivao ništa unaprijed...
  • Droljo
    9k
    Već si upisao osvajanje naslova?Zagi

S pol snage...
  • Zagi
    8.5k
    Eh, ne bih ja baš tak. Nije Bjelica čudotvorac.
    Pitanje koliko bi nam njegov prvi mandat ostao u tako dobrom sjećanju da nije bilo Olma.
  • don
    7.2k
    Pitanje koliko bi nam njegov prvi mandat ostao u tako dobrom sjećanju da nije bilo Olma.Zagi

zašto Olma? u početku njegovog mandata Olmo nije bio ni u top 3 najvažnijih igrača, i dok je bio, nije sam nosio Dinamo, pogotovo ne u hnlu.
  • Mali Zeus
    14.2k
    S pol snage...Droljo

Bez Baturine?
  • Zagi
    8.5k
    Substituiraj Olma za bilo kojeg drugog igrača za kojeg smatraš da je bio među dva najinstrumentalnija.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.