• Dr Hofmann
    1.6k
    Ući iz sfere aktivizma pa oporbe u upravljanje jednim velikim sustavom je nemoguće. To su ljudi s jako malo operativnog iskustva, uglavnom iz nekih Mickey Mouse NGO šprehi. Zagrebu je nakon Bandića trebao npr Project Manager s 20+ godina iskustva u ozbiljnim firmama koji će dovesti prave ljude i pročistiti grad, a ne ovi LGBT/volim migrante/Jugoslavija debosi kojima je najveći uspjeh u životu to što su ušli u Gradsku skupštinu/Sabor. Ja se nadam da se stvari neće pogoršati, Zagreb je moj grad, pa ne želim da se raspada, ali baš nemam previše optimizma
  • mali M
    5.5k
    A lepi naš Zagreb, kaj ti delaju.. jedino kaj se slažem sa ovim ljevičarima i ljevičarima pokrivenih sa liberalnom dekicom je u dvije stvari. U Zagrebu je dovoljno ovaca da opet izglasaju ove iste i druga stvar, da nitko drugi još nije izbacio barem iole ozbiljnog kandidata i vrlo je malo vjerojatno da budu.. Više će to biti "borba" MOŽEMO i HDZ-a ko će drugoga jače lupiti po prdici šarenom zastavom...
  • emilperska
    6.4k
    Moje mišljenje je da vodeća stranka ima neki deal s zelenim jebivjetrima kao što je vjerojatno imala i s pokojnim krimosom, a to je da ne izbacuje jakog kandidata za Zagreb od valjda 95'.
    Kao da im nije cilj preuzet i upravljanje ZGom nego uvijek idu s nekim alibi kandidatima i time idu na ruku TTu i pokojnom ex.gradonačelniku.
    HDZ je za mene dns promigrantska, centristička, lijevo liberalna stranka koja nema pretjerana veze s pokretom iz 90' i pokojnim Tuđmanom. Usprkos tome, mislim da kada bi izbacili jakog kandidata, dobili bi sigurno ZG. Ali to se ne događa već skoro 30 godina..
  • db-izbjeglica
    15.7k
    Nema nikakvog dogovora, stvar je vrlo jednostavna. Vodstvu HDZ-a, koje je uglavnom i vodstvo države, jednostavno ne odgovara imati vlast u zagrebu i to je vrlo pragmatična stvar.

Gradonačelnik grada zagreba je ogromna funkcija i sa sobom nosi veliki politički kapital i medijsku prisutnost. Takva osoba vrlo lako može postati prijetnja vrhu stranke za stranačko vodstvo, a samim time i državno vodstvo, a to nitko ne želi izgubiti.

Drugim riječima, kada bi HDZ išao ozbiljno na zagrebačku političku scenu, andrej plenković bi sam stvorio čekić kojim bi ga netko vrlo brzo mogao udarati po glavi, a on je svakakav, ali ne i glup.
  • puxigadjurdja
    1.8k
    pa ne želim da se raspada, ali baš nemam previše optimizmaDr Hofmann

ako se ne pojavi neki jaaaako dobar protukandidat ovaj gutač slogova i nesposobnjaković nastavlja jahati i sljedeće 4 godine.
  • Kreten
    137
    Ja sam skidao sa zidova one prošle plakate sa Marxom, al budem i ove
  • Bruh
    979
    klošari stavili papirnatu naljepnicu ne plakat... valjda naučili od onog marša za palestinu kaj sam im u prolazu skidal
  • Crusades1986
    13.1k
    Mislav Herman je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika... očekivano kako je i objašnjeno danas da oni jednostavno nemaju istinsku želju imat gradonačelnika Zagreba.
  • NitkoBitan
    18.6k
    Sansa da desnica zavlada Zagrebom je gotovo pa nikakva. Tu se ne daje prilika ni liberalnim opcijama poput recimo Fokusa koji radi dobar posao u okolici.

Jedino kada je HDZ napravio dobar rezultat je bilo cini mi se na izvanrednim izborima na pocetku pandemije.
  • Mali dioničar
    15.9k
    Zagreb je grad (salonske) ljevice i to je to.

Konkretno;

Izbori za gradsku skupštinu;

HDZ

2021 36.232
    2017 36.684
    2013 42.905

Bandić

2021 28.996
    2017 74.467
    2013 70.988

SDP

2021 28.456
    2017 67.189
    2013 73.569

Možemo

2021 130.850
    2017 24.706

Dakle, ne pričam sad gdje su stranke nego gdje su birači. Birači HDZ-a ne glasaju za Možemo. Broj im je stabilan i nema govora o rastu jer ih grickaju Most 17 i 21, Bruna Esih 17, DP 21.

Birači Možema su očigledno odbjegli glasači SDP-a i Bandića. Ma koliko nekome teško bilo priznati da je dobar dio Bandićevih glasača ( kojih je 2017 bilo 74k, a 2021 29k) glasalo za Možemo, Možemo nikad ne bi skupilo 130k glasova bez glasova Bandićevaca

SDP je od 17. do 21. izgubio 40k glasača.

Znači MBovih izgubljenih 46k i SDPovih izgubljenih 40k daju zbroj 86k glasača.

Zamisli, Možemo je u te 4 godine narasao za 106k glasača. Znači apsolutno nemoguće bez glasača Bandića, SDP-a i normalnih liberala tipa HSLS i plus dodatak ljevičarskih ekstremista.

HDZ je jednostavno realan, da stave na listu ne znam koga ne mogu dobiti izbore i nema tu teorije zavjere nego Zagrepčani, htjeli to ljudi priznati ili ne, dišu kao što vele brojke.
  • Dino
    2.8k
    Zakaj bas moj grad moraju vodit nesposobni ljevicari…
  • jedan u nizu
    8.7k
    Uvijek se javljaš u obranu tetejca, ali baš uvijek.Patak

uvijek se javljam u obranu zdravog razuma, ne uvijek za tetejca. To sto si ti i ostali tebi slicni, stekli takav dojam je zato sto bilo koga ko kaze ista iole normalno ili pozitivno za neki gradski ptez unazad 3 godine, etiketirate sa epitetima senfovac, mozemos, komunjara, woker i slicno.

Ali ti si taj koji uvijek, ali bas uvijek negativno govori za bilo sto vezano uz grad. Doslovno nemas niti jednu pozitivnu stvar koju si rekao a da je vezano uz grad, iskljucivo jer ideoloski ne volis vladajucu stranku. Grad, gradska uprava ili gradonacelnik (sta god hoces) je napravio hrpu stvari, sto dobrih, sto losih. I to je realna cinjenica. Ti niti jednu stvar nisi napisao a da nije bilo seruckanje. Ja se najcesce javim na nebuloze kada se tu napisu, ili kada je nesto licemjerno u pitanju, ali izgleda da je tebi homepage stranica gradske uprave pa svako jutro pocnes sa proucavanjem kako su danas ispali debili.

Vezano uz saam novac od drzave za projekte.
    Maksimir je vec dobio 13mil eura od drzave, dok je Poljud dobio eto, 600k za projekte.
    Sljedece godine smo sigurni da nema rada na stadionu, a nema niti one iza.
    Da li se moze povuci novac za izradu projekta? Moze, i nigdje ne pise da nece, samo su novinska naklapanja.
    A na kraju krajeva, Maksimir je daleko veci projekt od projekta obnove poljuda koje je zapravo sminkanje i dovodenje u red. Maksimir ce graditi (vjerovatno) privatni investitor i bit ce tu gomila posla, i za investitora, i za grad i za drzavu. Dok se projekt zavrsi, nebi se cudio da drzava vise novaca potrosi na projekt Maksimir nego za projekt Poljud. Do tada su i dalje to samo nagadanja.

Uostalom, tu se pise kako je gradu zapravo mali iznos dati 150mil eura za jedan stadion, i da bi grad to trebao napraviti (s cime se i slazem), a onda se proziva zasto se navodno sljedece godine necemo prijaviti za 600k eura za nekakav projekt.
    Ako je gradu 150mil eura iznos koji nece ni osjetiti, sta je onda tek 600k eura?

S ovime se povlacim iz ove rasprave jer nema smisla dalje raspravljati, tako cemo ici u nedogled, sto se nebrojeno puta vec dogodilo na ovoj i slicnim temama. A ja vise ne zelim poticati politicku ili ideolosku raspravu, koja je ionako maltene banirana u zadnje vrijeme na forumu.
    Ti slobodno napisi odgovor kakav zelis, prozovi me za ne znam sta, citiraj mi ne znam sta, opet me nazovi da sam mozemovac, komunjara ili sta god vec, sirokih ruku ti prepustam da tvoja bude zadnja.
    Ja cu se truditi izbjegavati bilo kakve politicke rasprave. I dalje cu se javiti na neku raspravu vezanu uz grad koja nema politicku konotaciju, makar mi iskustvo govori da ce svaka rasprava u ovoj temi na kraju zavrsiti upravo tako.
  • jedan u nizu
    8.7k
    Da se malo maknemo od muljaža vlastodržaca, izašao je trailer za Canary Black, snimano dosta toga po centru, a vidio sam ih i na Maksimiru.badjibadara

cak sam i mislio pogledati film, cisto da vidim te scene snimane u Zagrebu, ali nakon ovog trailera me iskreno ne zanima previse :sweat:
    vec vidim tko je glavni 'villain' i sa tom spoznajom mi se izvrtio cijeli film kroz taj mali trailer.

Tko zna, mozda ga jednom pogledam bas, mozda u buducnosti bude zanimljivo gledati grad, kao sto je sada zanimljivo gledati Bozji oklop i vratiti se u neka druga vremena Zagreba :grin:
  • Nolifer
    8.3k
    uvijek se javljam u obranu zdravog razuma,jedan u nizu

Dalje sam prestal čitat.... :yikes:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.