• badjibadara
    3.5k
    - U Varšavi opet do izražaja došao najveći problem Hrvatske, glupost Livakovića - piše SportSport.ba.

Shit of the Day nema kapacitete za navedeno.
  • Mali Zeus
    14.1k
    Pogledaj druge 'članke' i vijesti i bit će ti jasno o kakvom se portalu radi.
  • jakov1
    231

Hernandez i VAR sudac, a i Kolaric je podrzao odluku.

Bruno Maric je iskljucio mogucnost crvenog, a ostalo sucu na procjenu.

Drugi neimenovani izvor iz clanka ne spori faul i barem zuti.

Ovo nije velika utakmica pa nije ne znam kako popraceno, ali sjeti se ruke Cucurell gdje su svake novine pitale svog suca, a misljenja su bila sve samo ne uskladena.
  • Mr Anderson
    8.6k
    Skomina je sve lijepo objasnio u svojoj izjavi za Livija. Od toga koliko je Livi prije na lopti do toga da je u ovom konatktu puno i do Lewa. Ne samo da nije crveni,nego tehnički nije ni faul. Al jebi ga, uvijek se nađe antitalenata koji to gledaju u usporenoj snimci i dođu do briljantnog zaključka kako je čisti crveni.
  • rioda
    5.1k
    Realno, da je do kontakta došlo u bilo kakvom drugom obliku, bio bi faul na Livakoviću i žuti za Lewandowskog.
  • Ivo86
    64
    da, nije prekršaj.

Ako moj protivnik ide pucat po golu, i ja probavam blokirat šut, ali to ne uspijem, i on mene u šutu odnosno nakon toga udari po nozi, to nije faul na meni. Igro sam jedno 200 utakmica u seniorskom nogometu, i nikad za to nisam ja dobio faul, niti ću ga ikad dobit.
  • NitkoBitan
    18.6k
    Realno, da je do kontakta došlo u bilo kakvom drugom obliku, bio bi faul na Livakoviću i žuti za Lewandowskog.rioda

Sto vise gledam snimku to vise ovo mislim. I inace se Livakovica nemre nazvat najinteligentnijim prilikom izlazaka, on je linijski golman.

Mogao je unutarnjom ispucat u aut ili nakon ciscenja okrenut sebe tijelom te se tako zabit u Lewandowskog i u tom slucaju bi bio faul na golmanu. Jednostavno moras bit svjestan da napadac ide direkt na loptu/tebe i nemres ti tu izvodit neke imaginacije otvorenim dzonom. On je s tim otvorenim dzonom isao dosta prema naprijed u nadi da ce se zaustavit i odmah trcat prema svom golu, nepotrebno s obzirom na to da je vec ispucao loptu.
  • Alkmar1312
    37
    a koji je nas golman ikada bio dobar u izlazenju na lopte? Nevistic mi u Dinamu nocne more stvara kad se pomakne s crte
  • Crni86
    4.4k
    Suspenzijom livog na dve tekme radi crvenog kartona, otvara se mjesto za poziv nevisticu u repku barem za dvije tekme pa mozda onda da uspije i ugrabit stalnu poziciju 2./3. golmana.
  • Maksim Maksimirski
    6k
    Ovaj crveni karton Livakoviću samo govori koliko nogomet ide u krivom smjeru što se tiče suđenja. Prvo su skoro svako igranje rukom u šesnaestercu počeli kažnjavati penalom pa zbog toga obrambeni igrači trče sa rukama iza leđa i zauzimaju stav penzionera koji sa rukama iza leđa šeću parkom. Ko prati nogomet duže od 10 godina zna koliko je to tragikomična i nekad nezamisliva situacija.

Onda su počeli svaki faulčić u 16 metara svirati kao penal. Događaju se apsurdne situacije da se u 16 metara sviraju fauli koji se ne bi svirali na centru jer je sada VAR soba dužna gledati svaku pizdariju pa onda u onom remplanju u 16 uvijek mogu pronaći nekakav kontakt i suditi ga kao penal.

Sada imamo i poplavu bezveznih crvenih kartona. Svaki kontakt đona i protivnika je postao crveni karton. Najgluplji argument kojeg često možemo čuti u takvim situacijama je ''pa moglo je doći do ozljede (npr. Lewandowskog), zato je opravdan crveni''. Pa da, u nogometu dolazi do ozljeda. Ozljede su normalna stvar i ne treba svaki put igrač koji je bio u kontaktu sa ozlijeđenim igračem dobiti crveni karton.

Evo primjer: Stoperi skaču da bi glavom izbili loptu. Što da sada recimo napadač (dok je stoper u skoku i dok je u zraku) stavi svoju nogu ispod i da stoper doskoči na nju? Je li to penal i crveni karton ''jer ga je mogao ozlijediti''? Treba li Petković u Puli čekati da stoper Istre skoči, da u tom trenutku postavi koljeno ispod njega i da stoper Istre đonovima doskoči na njegovo koljeno? Hoće li odsad napadači tako iznuđivati penale i crvene kartone? Hoće li dovesti nogomet do potpunog apsurda?

Ionako je već nogomet doveden do apsurda u zadnjih 10-ak godina, u svim ligama su izvođači penala najbolji strijelci liga jer pucaju po 15-20 penala u sezoni. Mnogi ljudi uopće ne kuže poantu nogometa i misle da je to normalno, da je normalno mikroskopom tražiti penal kod svakog povlačenja kod kornera i kod svakog kontakta noge stopera i noge napadača. Penali bi trebali biti iznimke i incidenti na utakmicama a mi smo se doveli u situaciju da su penali poput slobodnih udaraca, nešto normalno i svakodnevno. Vjerojatno i klubovi kad kupuju skautiraju napadače koji dobro pucaju penale jer znaju da će biti sto penala u sezoni i da je jako važno imati dobrog izvođača.
  • Ludovic IX
    7.4k
    Novinari nemaju previše muda otvoreno reći da je perisicu mjesto na klupi ili tribini. Dalic mu titra jajca a on sam je toliki egoist da nikad neće sam reći da nije spreman.
  • BBB Sibenik
    4.5k
    Čak na stranu je li odluka dobra ili ne, kako je moguće da 5 sudaca ima 5 različitih mišljenja? Koja je uopće poanta pravila ako ih se interpretira po prilici?jakov1

Prekrsaj nije ni bia na kraju ispada. Al je problem u tom sta prekrsaj ne mora bit samo kad se namjerno radi nego i nesmotreno. A ovaj sudac je ocito tako to tretira. Problem je najveci u tom sta nakon i usporenog snimka sudac ne uoci mozda gresku nego cak i jos gore to dozivi. Al nije mi jasna jedna stvar, di je onaj osjecaj za igru nesta? Ipak ti sudci sude fizicki te utakmice.
  • don
    6.7k
    Al nije mi jasna jedna stvar, di je onaj osjecaj za igru nesta?BBB Sibenik

nigdi, (ne)razumijevanje igre.
  • IstinaZaDinamo
    2.2k
    90% sudaca pusta sve sumnjive situacije jer zna da VAR gleda pa ce mu javit ako je pogrijesio i da ce moci "ispraviti" gresku.
    Ono malo sto se usude suditi VAR pogleda, ali rijetko kad ih se zove da isprave potencijalnu gresku osim ukoliko nije bas ocita.

VAR bi trebao biti aktivan po cijelom terenu i u bilo kojoj situaciji, a ne u 4 trenutne (Goal/no goal, Penalty/no penalty, Direct red card, Mistaken identity)
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.