• brile86
    36
    https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/hajduk/uskoro-krece-velika-obnova-poljuda-evo-koliko-ce-kostati-i-koja-se-tribina-prva-zatvara-15512418

SN pišu da na proljeće kreće temeljita obnova Poljuda vrijedna 25 milijuna eura. Raditi će se u više etapa zatvaranjem dijelova stadiona. U pitanju je temeljita konstrukcijska obnova betonske strukture i krovišta.
  • Bosskovitz
    12.4k
    Bit će to zanimljiva gostovanja u Splitu ako oni stave skele i zatvore jugozapad te južni dio zapada. Smanjit će se kapacitet stadiona, neće nas moći staviti ni na sredinu ni na sjeverni dio zapada nego negdje drugdje. Jugoistok?
  • BBB Sibenik
    4.5k
    "Vlada je učinila sve u svojoj nadležnosti kako bi počela gradnja odnosno obnova stadiona Maksimir i Poljud, od svih potrebnih zakonskih preduvjeta, proglašenja Maksimira i Poljuda sportskim građevinama od nacionalnog značaja, rješavanja imovinsko-pravnih odnosa kad je
    u pitanju maksimirski stadion, pa do osiguravanja 13,7 milijuna eura kao prvi korak financijske potpore već za ovu godinu, a isto toliko i za sljedeće dvije. Slijedom svega, raspisali smo i Pozivni natječaj kako bi Gradovi Split i Zagreb, koji su stvarni vlasnici stadiona, mogli iskoristiti osigurana sredstva za tu namjenu u Državnom proračunu", rekao je Glavina.

"Na natječaj se javio Grad Split, kojem smo dodijelili gotovo 600 tisuća eura, za potrebnu dokumentaciju za početak obnove Poljuda, odnosno za ono za što su oni jedino u ovom trenutku bili spremni. Uz potreban angažman gradova, nadam se da će u sljedećim godinama ta sredstva biti iskorištena, jer je prioritet ove Vlade osigurati da naša nogometna reprezentacija igra na stadionima kakve su svojim igrama i zaslužili te da naši građani u utakmicama mogu uživati na sigurnim i modernim stadionima”, istaknuo je ministar Tonči Glavina, naglasivši kako je Vlada i ovime potvrdila epitet “sportske Vlade”.
  • NitkoBitan
    18.6k
    25 milijuna eura za kaj... krov i nesto betona?

Po meni bi trebali spojit juzni dio po uzoru na sjeverni i stavit potpuno novi krov koji bi natrkivao cijeli stadion i to bi vise manje bilo to.
  • DrawTube
    5.2k
    Po meni je 25 milki i premalo za cjelokupnu obnovu. Nije to samo malo betona, krov poljuda je za hr prilike izrazito komplicirana konstrukcija, kao i sam stadion koji je neka elipsa

Također zato se i ne može produžiti krov jer je drukčija krovulja krova i tribina te ne može zatvoriti konstrukciju. Mogu se nalijepiti oni aneksi krova od par metara ali to bi ruzno izgledalo

Nakon obnove očekujem max 6 mjeseci dok ne krenu slike vlage i curenja
  • SjevernaStrana
    1.9k
    Ovo je Matthew Steenvoorden
  • brile86
    36
    Mislim da se ne smije mijenjati koncepcija stadiona jer je zaštićen kao kulturno dobro.
  • Iskrenjak
    150
    Mata (steenvoorden) im se vraća. Uzbekistan i malezija (ili nešta slično) nisu privlačni ko Gorica.
  • Izet Hajrović
    2.2k
    Ajde neka mi netko objasni ima li Steenvoorden sada pravo nastupa ako je ugovor raskinuo nakon kraja prijelaznog roka u Hrvatskoj? 25.9. je igrao utakmicu u Maleziji.
  • Pavinho
    62
    Mislim da se moze registrirat tokom cijele godine ako dolazi kao slobodan igrac
  • NitkoBitan
    18.6k
    Mislim da se ne smije mijenjati koncepcija stadiona jer je zaštićen kao kulturno dobro.brile86

Meni je na kvartu raspadnuta tvornica/pogon zasticena kao kulturno dobro pa nitko ne smije to ruglo rusit koje sluzi za skupljanje stakora i raznih zivina.

A mislim... ako je Poljud kulturno dobro zasto isto nije Maksimir ili recimo Gradski vrt? Koji su kriteriji?
  • immerwieder
    1.4k
    stadion je bil zaštićeno kulturno dobro do 1998.,
    onda je ukinuta zaštita da bi se moglo napraviti kak sad zgleda
  • Paggini
    23.9k
    Koji su kriteriji?NitkoBitan

Pa ako je gledati ovu tvoju tvornicu u kvartu i poljud, imaju isti kriterij:

sluzi za skupljanje stakora i raznih zivina.NitkoBitan

HEHE!!
  • javolimtebejako
    1.6k
    namjestio ti ju kolega na volej
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.