• Droljo
    8.7k
    Ajmo stručljaci.
    Koje vježbe bi trebao raditi da se zaštitim od bruha (kile)? Imam osjećaj, kad nešto teže dižem na poslu, da bi mogao imati problema. Za sada ništa nemam ali htio bi ojačati taj dio da me ne jebe. Hvala.
  • Oluja
    4.5k
    Imam osjećaj, kad nešto teže dižem na poslu, da bi mogao imati problemaDroljo

ovaj osjećaj nas jako puno ima na poslu ali magično nestane kad dođemo doma :smile:
  • Probirštift
    509
    Najviše trbušne mišiće jer želiš da ti jezgra bude snažna da može držati kralježnicu na mjestu da se ne pomiče, (naravno trebaš ju i znati aktivirati pravilno da drži pritisak)
    Nakon toga leđa i loža
  • Droljo
    8.7k

Znači rokam trbušnjake!
  • Paggini
    25.2k
    Radi s girjom (ruskim zvonom) swingove, pressove, snatcheve, turkish getup- super za core cijeli (trbusnjake, donji dio leđa), a s girjom moš radit doma bez problema i to trening od pola sata, pa se ne moraš jebati ni s gymom.

A što se tiče dizanja, neće ti nikakvo ojačavanje corea pomoći kod bruha, samo tehnika dizanja jbg...
  • Droljo
    8.7k

Nije problem u teretu. Ne dižem pre teško. Nego neki glupi osjećaj da sam kilav dole (iznad pimpaća). I kad nešto vučem i tak. Vatam se vježbanja sad pa bumo videli. Hvala svima
  • kibic
    1.1k
    Ak imaš bolove kod dizanja teških predmeta, prvo doktoru na pregled.

Ak je sve ok, mrtvo dizanje. Raznih varijacija, sa raznim utezima, može i girija. Kao kaj su neki napisali, aktivacija jezgre i trbušnog zida.
  • NKDZ86
    2k
    naravno ojačat mišiće, al prije svega kolega droljo trebate se pravilno držati prije nego nekaj teško dižete - znači u čučanj, ravna leđa (ne pogrbljena) i dizat iz nogu i guzice, ne iz leđa, kuiš
    teret.jpg
  • serbus
    4.3k

Kako je išao video na whats up " Kad alkohol počne da pati zbog posla mjenjaj posao" :lol:
  • Droljo
    8.7k
    Ma nije stvar u dizanju. Nemam ja neki teret. Povučem nešto, pridržim, spustim, popnem se na 70 metara itd. tu osjetim ko da bi mi moglo raditi problem.
    Jebote izjadam se malo i odmah me se sprda.. nije ok
  • Dino
    2.8k

Meni se isto slicna stvar desavala u zadnje vrijeme, bas to kaj velis iznad prepona i pimpaca, a redovito trenkam sve misice koji su potrebni za dizat neki malo jaci teret. Mislim da je prvenstveno do tehnike dizanja i kontrole disanja, tipa da izdahnes pri kontrakciji da ne bude prevelki pritisak u trbusnom dijelu.

A kaj se tice treninga za trbuh, trbusnjaci su ti los izbor jer nisu preefikasni za ojacanje kompletnog trupa. Ciljaj neke vjezbe kaj ne pogadaju samo ravne trbusne misice neg primarno kose.
  • The Undertaker
    5.8k
    A da je otići kod liječnika umjesto slušati savjete na portalu?
  • Droljo
    8.7k
    I da mu kažem kako mi nije ništ?
  • Probirštift
    509
    popnem se na 70 metaraDroljo

Droljo kaj moraš delat na 70m visine
1678910Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.