• Kwedi
    3.9k
    isto će se odnositi. ima još zemalja di su igrači tretirani kao obrtnici.
  • xavier
    12.1k

Mislim da ugovori kod nas nisu bitno različiti od ugovora u drugim državama. Profesionalni sportski ugovori svugdje su drugačiji od "ugovora o radu".
  • NORTE
    27.9k
    Žilina objavila bankrot i likvidaciju kluba jer se nisu dogovorili s igračima oko smanjenja plaća.
  • deda
    48.5k
    Igrači Barcelone prihvatili smanjenje plaće od 70% za vrijeme trajanje epidemije
  • Crusades
    26.1k
    I tamo je to smanjenje plaća "teskom mukom" dogovoreno zbog losih odnosa izmedu igraca, ponajprije Messija i sportskog direktora Erica Abidala. Isto je bilo jednostranih poteza i nerazumijevanja, prepirki.
  • Bosna86
    13k
    Šokirao sam se kad sam pročitao da Barceloni 80% budgeta otpada na plaće igrača....
  • Neki tip
    21.4k
    zašto? Koliko kod Dinama otpada na to?
  • Bosna86
    13k
    Realu je npr 50%, nisam siguran za Dinamo
  • Neki tip
    21.4k
    Evo taman na Indexu pročitao za Real. :) Hvala u svakom slucaju
  • Infinity
    21.7k
    Koliko kod Dinama otpada na to? — Neki tip sa Zapada

59% s tim da su tu ukljucene provizije prema menadzerima. Igraci su obrtnici, pa im se place vode kao 'rashodi na usluge', a klub pored usluga igraca ima i usluge drugih djelatnika poput menadzera. U svakom slucaju je to onda ispod 59%.
  • Crusades
    26.1k
    A sta nam je sa mlađom sestricom sa Kajzerice? Jel ima tamo smanjivanja plaća po uzoru na starijeg brata ili su puni ko brod? :razz: :lol:
  • NORTE
    27.9k
    A sta nam je sa mlađom sestricom sa Kajzerice? Jel ima tamo smanjivanja plaća po uzoru na starijeg brata ili su puni ko brod? — Crusades1986

Dobar dio plaća igrača ide iz Dinamove blagajne. Ostali igrači koji su na njihovoj sisi će morat pristat na bitno manje plaće.
  • NORTE
    27.9k
    Koronavirus je sigurno zaustavio ovako jaki Dinamo i njegov daljnji rast koji je trebao uslijedit nakon Eura i u novoj sezoni. Smanjit će se razlike između Dinama i konkurenata a igrači će redom bit iz omladinske škole.
  • xavier
    12.1k
    Koronavirus je sigurno zaustavio ovako jaki Dinamo i njegov daljnji rast koji je trebao uslijedit nakon Eura i u novoj sezoni. Smanjit će se razlike između Dinama i konkurenata a igrači će redom bit iz omladinske škole. — NORTE

Zanimljiv stav, a ja mislim baš suprotno. Da je sve bilo normalno, nema šanse da bi Livaković, Petković, a možda ni Oršić dočekali iduću sezonu u klubu. Ovako mislim da šanse za tim itekako rastu.
  • Kwedi
    3.9k
    Jel mi može netko nabrojati pet igrača iz cijelog HNL-a da mogu biti ne u prvih 11 već na klupi Dinama?

(Nemojte Loksine navoditi, to je sve GNK)

Toliko o tome da bu se liga izjednačila između Dinama i ostatka škvadre.

Njihove škole štancaju ko šašave talente :roll:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube