• mokoxax468
    1.2k
    https://www.index.hr/sport/clanak/bertrand-layec-uvodi-revoluciju-u-hrvatsko-sudjenje-evo-sto-ce-sve-biti-novo-u-shnlu/2586664.aspx?index_ref=naslovnica_sport_ostalo_d_0

Sudačka organizacija uvela je tri važne novosti uoči nove sezone, a prenosimo ih u cijelosti sa službene stranice HNS-a:

1. Sastanak sudaca i trenera prije i nakon utakmice

Kako je dogovoreno na ljetnom seminaru sudaca, glavni treneri obje momčadi imat će mogućnost sastati se sa sudačkom ekipom 75 minuta prije početka utakmice. Taj susret bit će dobra prilika za razgovor o određenim temama. Također, sudac će biti dostupan 20 minuta nakon utakmice (to vrijeme treba biti poštovano) treneru koji želi obrazloženje za određene odluke donesene tijekom utakmice. Ovi susreti moraju proći u atmosferi poštovanja.

2. Stalna komunikacija preko službene web stranice HNS-a i HNL-a

Nakon svakog kola sudački odjel objasnit će neke od ključnih sudačkih odluka te situacije iz Pravila nogometne igre iz odigranih utakmica objavom na web stranicama Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatske nogometne lige. U pravilu, takva priopćenja bit će objavljena tijekom ponedjeljka nakon odigranog kola.

3. Suradnja kapetana i suca

Suci će biti otvoreni za dijalog s kapetanom momčadi kako bi poboljšali fair-play i imidž igre, nakon što je takav koncept uspješno uveden tijekom UEFA Eura 2024. Sudac će kapetanima dati obrazloženje ključnih odluka tijekom utakmice. U tim trenutcima isključivo kapetan može razgovarati sa sucem, pritom ga poštivajući.

Kapetan preuzima odgovornost za svoje suigrače, koji trebaju poštivati suca, zadržati udaljenost te ne okruživati suca. Suigrači koji ignoriraju ulogu kapetana i/ili prilaze sucu s bilo kojim znakom nepoštivanja bit će sankcionirani.

Kada je kapetan momčadi vratar, on treba imenovati jednog igrača u polju koji će predstavljati ekipu u kontaktu sa sucem kada vratar nije blizu.
  • Danko
    2.1k

Wrong.
    Ima mladih i perspektivnih sudaca koji nikako ne mogu doći do 1. lige zbog raznih lobija.
  • mali M
    7.6k
    slažem se Danko, kako je bilo i prespektivne ekipe koja se htjela baciti u kaos u kojem je bio Dinamo i preuzet konce, kao i u svim drugim aspektima života, i među sucima ima sigurno vrhunskih talentata koji ne mogu doć do izražaja.. Po meni se što se tiče sudaca, svi prvi suci preeeeeeeeeviše oslanjaju na VAR zbog straha od pogreške. Doslovno su manje suci griješili dok nije bilo VARa nego sada. I to ne zato što ih sada VAR ispravlja, nego donose doslovno grozne odluke koje nisu donosili dok nije bilo VARA...
  • Danko
    2.1k
    Točno
    Ja se kladim da na zoni ima boljih sudaca od zebeca, lovrića ili jovića.
  • San Lorenzo
    19.4k

Atmosfera poštovanja će trajati dok određenima rezultat ide na ruku.
  • Jurki
    17.3k

Lepore tvrdi da Duvnjak ide iz Istre u Varazdin.
  • NORTE
    16k
    nedjelju najavljuju samo masovni odlazak na ogradu i p**karanje sudaca i zviždanje sudačke komisije, spominje se i žicanje spikera da pročita sve suce da ih mogu zviždatiHnlovac
    To nas nije briga.
    Ona pobjeda 2:3 je bila ČISTA, a "ko gubi ima se pravo ljutit".
    Na koga god hoće.

Mi ćemo osvojit nova tri boda tamo.
    Ne treba ih ni vrijeđat. Gospodski, šampionski i samovjereni gard. Šmekerski.

Edit, pišeš za Šibenik u Osijeku, ja odmah mislim na nas tamo, a ovi imaju prve dvije domaće.
  • NitkoBitan
    27k
    Rijecani misle da imaju sanse potpisat Vipotnika za placu do 200 tisuca eura... i to kao slobodnog igraca. Prednost blizina Slovenije i to kaj je dosta Slovenaca igralo za Rijeku + eventualna miki maus liga.

Nisu ni na Kvarneru lose droge.
  • rioda
    8.6k
    A vjerojatno mu nude i nešto za potpis, na ovih 200 tisuća bi im se vjerojatno samo nasmijao
  • vjeko1701
    15.4k
    Al zanimljivo, od naših se vrti priča da ga ne možemo dobiti ispod 800k-1M, kod južnih kolega da je njihov za 300-400k a na Kvarnetu pričaju o 100-200k.
  • IstinaZaDinamo
    2.2k
    Mi ipak ne nudimo more, trening stadion, dozivotne zalihe jogurta, dresove sa morskim psom...
  • Mr Anderson
    11.8k
    Ako mi želimo Vipotnika, najprije bi došao kod nas. Tovari se valjda još nadaju Džeki, a Riječani se zajebavaju kako će potpisati za 100.000 godišnje jer je blizu slovenska granica, ne znam zašto to ozbiljno spominjete. Možda njegov menadžer pili naopako pa smo ga već kontaktirali. Imam dojam da radimo na špici za kojeg još nitko od novinara nije ništa napisao.
  • blue heart 72
    2.2k
    Možda Miško misli neki model kao sa Pjacom. 200 tisuća ugovor i odšteta pola-pola
  • lucky luciano
    346
    Sretan početak HNL-a svima koji slave :heart:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.