znaci ako se u 18.toj godini Petru Pericu ponudi dvogodisnji ili trogodisnji ugovor. Time igrac ako zeli i ima ambiciju ostati dio Dinama kroz posudbe stjece iskustvo i do 21. godine zivota ili uspije ili nije za Dinamo. Ako igrac u 21. godini zivota nije za npr Belupo onda za Dinamo nikad nece biti. — Jurki
Komplicirate. To se puno jednostavnije radi. Imaš A, B i C rang. A rang potpisuje na 5 godina , B rang na 2, c rang je slobodan uz pravo prvokupa. I naravno inicijalno manji ugovori s bonusima. — deda
Josip Šutalo bi prema ovome bio slobodan igrač prije svog odlaska u Istru. — Banana 2
Zar mislis da se svake godine nebi radila evaluacija igraca koji imaju godinu dana do isteka ugovora? Ako neki igrac dobije ugovor na 2 godine, to nije sveto pismo. Ako pokazuje znakove napretka i da mozda nekaj bu od njega pa normalno da se takvog igraca ne pusti na free transfer.
Uostalom da Šutalo nije pokazival svoj potencijal u Dinamo II, mislis da bi ga Istra uzela na posudbu? — Jurki
Bas sam te zelio pitati po cemu je tebi Branko Pavic igrac kojeg oznacavas kao jednog od najpotentnijih? Solidan mlad igrac koji bas nicim ne odskace od generacije. Gledao par puta uzivo i ja ne mogu shvatiti tvoj hayp prema njemu? Npr. Sunta je puno veci talent i to ne velim samo ja vec struka a mlađi je pola godine od njega. Ima jos par u toj generaciji ali da bas netko odskace i ne nesto. Cisto da pitam jel nesto subjektivno ili je nesto drugo po stvari? — Orc123
Kad kupiš klub onda ti je investicija osigurana i ne moraš ovisiti o dobroj volji lokalnog gazde ili lokalne politike. Svi bi danas živili od prodaje igrača i ne vidim zašto bi nekome bio interes da promovira Dinamove igrače, pogotovo sistemski i masovno. Ima li neki primjer u okolici da je nekakva takva suradnja bila dugoročna i uspješna? — The Undertaker
Točno tak sam i ja razmišljao do neki dan. Reko, di je baš Pavića izdvojio? Kaj ja ne vidim?Bas sam te zelio pitati po cemu je tebi Branko Pavic igrac kojeg oznacavas kao jednog od najpotentnijih? Solidan mlad igrac koji bas nicim ne odskace od generacije. Gledao par puta uzivo i ja ne mogu shvatiti tvoj hayp prema njemu? — Orc123
nemre ti pobeci ako on u 18. ili 19. godini zivota moze igrati npr 2.hnl ili 1.snl . Davanje ugovora na 2-3 godine je optimum, 5 je previse kak god okrenes.
Sam Maric je rekel da bi juniori igrali u feeder clubu, kadeti u juniorskoj ligi, pioniri u kadetskoj. — Jurki
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.