Meni je smiješno da si ti od svega kaj sam napisao se politički predvidljivo uhvatio za onu najmanju stavku oko H-Altera. Takvih H-Altera je masa i zajedno se ne radi o 7000 eura radi se o milijunima gradskog novca, našeg novca kojeg tim aktivističkim udrugama dodjeljuje povjerenstvo koje čine ti isti aktivisti. Sve te udruge su premrežene sa gradskom vlasti i to je kriminal. — Sljeme
Ja zbilja nemrem vjerovati da je neko ekšuli zadovoljan vođenjem grada. — mali M
Fokus je dobar, jako cijenim Klasića iz HSLS-a kojeg znam i koji je čovjek predobar za politiku, ima i u zagrebačkom Mostu nekih kvalitetnih ljudi... ali oni, nažalost, nemaju politički kapital da bi mogli upravljati Zagrebom. — Bosskovitz
A ja ti govorim da se novac udrugama dodijeljivao i ranije i još nisam ni od koga čuo da je ozbiljno problematiziran i jedan od tih natječaj putem kojih su im dodijeljena sredstva. — Bosskovitz
eto vidiš da si u krivu, vidiš da se apsolutno slažemo politički i tko je mogao bit zaokružen na izborima. :grin: — mali M
Možemo je kao mala nova stranka aktivista imao politički kapital upravljanja Zagrebom? — mali M
ali za realno se ne možemo dogovoriti je li generalno pozitivno ili generalno negativno :D — Bosskovitz
Jel tebi ne zvuči problematično samo ovaj primjer oko Yammata koji smo analizirali? — Sljeme
Za plin je Vidović Krišto podigla kaznenu prijavu, između ostalih i protiv Tomaševića. — Sljeme
Zrinjevac je bez natječaja dobio sadnju 8000 stabala ukupne vrijednosti 4 milijuna eura, oko 500 eura po sadnici. Npr. u rasadniku u Belgiji koji slovi kao najkvalitetniji i ujedno je i najveći u Europi cijena sadnice košta 185 eura — Sljeme
Ajmo prestati koristiti ovu floskulu kao argument za apsolutno svaku stvar u gradu. Nitko još nije podastro ni jednu usporedbu prema kojoj se udrugama daje značajnije više novca nego prije, a i generalno se radi o iznosima koji nemaju gotovo nikakav utjecaj sliku javnih financija Grada Zagreba, za razliku od mjere koja je sisala ridikuloznih 70 milijuna eura godišnje i taj je trošak rastao iz godine u godinu, a imala je poražavajuće društvene rezultate jer je maknula s tržišta rada nekoliko stotina žena i generalno gotovo nikakav pozitivan utjecaj: porast rođene treće djece uz pad rođene prve djece, uz eksternalije u obilku neulaganja tog novca u vrtiće jer povoljni i dostupni vrtići su su glavna i primarna pronatalitetna mjera koja postoji uz sigurnost radnog mjesta. Kada žena i ja vodimo taj razgovor, ništa nam nije toliko bitno kao jamstvo da će dijete imati mjesto u vrtiću - a mi fala bogu možemo živjeti i samo na mojoj ili samo na njezinoj plaći. Mnogi, dapače - vjerujem - većina parova naših godina, ne mogu živjeti s bebom na samo jednoj plaći uz rizik gubitka posla. — Bosskovitz
Poanta je da to što je mjera pomogla nekolicini ne opravdava trošenje ogromne količine novca za tu manjinu kad se taj novac može iskoristiti puno bolje — Sad opet
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.