• Keyser Soze
    14.8k
    A Orc kaže da nema transfera...
  • Boogieman
    330
    Ponukan jednom tipičnom kafanskom raspravom ("ali" ekipa), a budući da znam da ovdje ima nepogrešivih statističara, htio bih provjerti :D

Prema Transfermarktu ovo su svi Dinamovi izlazni transferi vrijedniji od 10 milijuna EUR:

Marko Pjaca 29,4 Juventus
    Dani Olmo 29 RB Leipzig
    Luka Modrić 22,5 Tottenham
    Joško Gvardiol 18,8 RB Leipzig
    Filip Benković 14,5 Leicester
    Marko Rog 13,5 Napoli
    Eduardo 13,5 Arsenal
    Vedran Ćorluka 13 Manchester City
    Lovro Majer 12 Rennes
    Mateo Kovačić 11 Inter

Jesu li točni iznosi?
    Ima li još koji izostavljeni transfer?
    Dakle, ukupno 4 transfera vrijednija od 15 milijuna EUR?

Ako se nekom da, thanks unaprijed :victory:
  • Dammir10
    266
    U to vrijeme je Modrićevih 22,5 milijuna bilo kao danas 50 milijuna. Isto vrijedi i za transfere Eduarda i Ćorluke. Tad je novac više vrijedio, inflacija ga je pojela.
  • deda
    38.6k
    Čini mi se da su iznosi dobri. Jedino što veli Dammir da bi se brojke mogle uspoređivat trebale bi se svesti na neku baznu godinu eliminiraći inflatorne učinke. Možda jednom nađem vremena pa to napravim.

Edit: sad sam bacio pogled na podatke zavoda za statistiku. Inflacija u Hrvatskoj je od travnja 2008. godine do prosinca 2022. godine iznosila ukupno 36,5% koliko god vam se to činilo čudno. To znači da bi Modrićev transfer od 22,5 m danas vrijedio 30,7 m.
  • Boogieman
    330
    Odlično, hvala. Nisam baš pratio brojke, ali ne sjećam se puno transfera iznad 15 milijuna EUR, pa išao baciti oko. Dojam u "narodu" je da Dinamo zahvaljujući "endemskom menadžeru" godinama nikog ne prodaje ispod te cifre, pa gledam jesam li ja lud ili kaj...
  • Patak
    3.5k
    Trebalo bi transfere usporediti sa prosječnim transferima liga petice npr., a ne sa inflacijom. Posebno je to tržište...
  • Boogieman
    330
    Apsolutno, pogotovo s klubovima koji su u našem rangu ili onima kakvi želimo postati, ali nisam htio to delegirati drugima, a ja nisam imao vremena :D
  • Armagedon13
    959
    Omeragić opet ozljeđen,zamijenjen par minuta prije kraja
  • SAS1987
    17.9k
    nisam htio to delegirati drugima, a ja nisam imao vremenaBoogieman

U životu ili delegiraš ili nemaš vremena :grin:
  • Mlađi referent
    13.4k
    Frigan svakako veliki plus, ali tek na ljeto (nemam problem da se dogovori pa nek ostane u Ri još par mjeseci) .

Tek je počeo razvijat se kao igrač i sad mu mijenjat okolinu i uskratit ga za potpunu minutažu mi nema nekako smisla.
  • Zagi
    10.7k
    Bilo bi zanimljivo imati brzog i borbenog napadača. To nam otvara jedan potpuno drugačiji tip nogometa.
    Ima nešto Mandže u njemu.
  • LovroZG
    1.3k
    Ima nešto Mandže u njemu.Zagi

Ima puno Mandže u njemu. Sad je malo bolje krenuo raspolagat energijom koju ima pa je u stanju odradit kvalitetnih 90min u komadu. Svakako ga vrijedi pratit.
  • Zagi
    10.7k
    S druge strane Barišiću je otvoren prostor u Domžalama.
    Ako i on eksplodira, treba se odlučiti u kojem smjeru ići.
    Sva sreća imamo dobrog SD, ne brinem se :cool:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.