• Infinity
    16.6k
    Ako se klub procijeni na XX vrijednost i onda se ta vrijednost podijeli na recimo 10.000 dionica. Svaka dionica u pocetku ima jednaku YY vrijednost. Kasnije to raste ili pada. U sustini bi tih 10.000 dionica bilo 10.000 glasova pa ako ti imas jednu onda imas jedan glas, ako ja imam pet onda imam pet glasova, ako deda ima deset dionica onda on ima deset glasova itd. Svi ti sitni se obicno okupe i zajedno pokusavaju nesto.
  • Mr Blue
    4k
    Ne bih htio da se ovo pretvori u natjecanje čiji je duži, ali da, član sam i pretplatnik, vjerovatno duže od tebe.The Undertaker

Sve u redu, nije mi to ni bila namjera.

Nisam član DTSM. Osobno imam neke promjedbe na način kako DTSM radi iako im je osnovna ideja dobra.The Undertaker

OK, ali je li ti jasno da neka druga organizirana "ideja" o tome kako bi Dinamo trebao funkcionirati ne postoji? Navjerojatnije niti neće s obzirom da je jedina grupa ljudi koja se brine o ovom pitanju organizirana unutar DTSM-a. Stvarno mi nije jasno što to točno ti čekaš i ne znam je li kužiš da je jedina alternativa DTSM-u u ovom trenutku trenutna uprava u klubu na čelu s braćom Mamić? Moje mišljenje je da se tu nema što puno nećkat i čekat... vrlo je jasno tko su bad guys a tko su good guys u ovoj priči, kao što je vrlo jasno da se ni moja ni tvoja vizija Dinama neće ostvariti dok DTSM ne prisili aktualnu upravu na raspisivanje izbora. Ili smatraš da trenutna uprava ima legitimitet provesti privatizaciju i kupiti Dinamo novcem kojeg su opljačkali iz kluba?
  • The Undertaker
    5.9k

Vjeruj mi , dobro sam upućen. U praksi je to isto, samo su mehanizmi i organi drugačiji. Š.D.D. ima skupštinu i udruga ima skupštinu. Obje skupštine biraju rukovodstvo kluba. Skupština Š.D.D. bira NO (ili upravni odbor), skupština udruge bira obično predsjednika. Dalje oni odlučuju o ostalim pozicijama u klubu i klubovi dalje funkcioniraju na isti način. Prije je bilo razlike u računovodstvu i poreznom tretiranju, sada je i to manje, više isto.
    NH je spomenut samo u kontekstu sličnosti (prednosti i mana) sa jednom od mogućih opcija za Dinamo.
  • Građanski1911
    329
    Tako je, Dinamo je već sada privatan klub, samo što su njegovi vlasnici čalanovi, a većinski vlasnik Hajduka je Grad Split.

No, u svijetu ima jako puno uspješnih i neuspješnih klubova koji funkcioniraju kao dionička društva, te uspješnih i neuspješnih udruga građana (klubova u vlasništvu članova).

Ne znam zašto se uzima Hajduk kao referentna točka....
  • The Undertaker
    5.9k

Dakle, prilično sam siguran da trenutna garnitura nije dobra za klub i da su promjene nužne. Ono što još nisam siguran da je DTSM prava alternativa. To što je jedina ne znači da je i prava, ako razumiješ o čemu govorim. Postoji još mogućih opcija, manje ili više realnih. Jedna je i recimo prava i poštena privatizacija. U principu, biti će onako kako se Bandić i HDZ dogovore. Što god bilo, ja sam relativno spreman.
  • BluePhone67
    4.1k
    DTSM prava alternativaThe Undertaker

Dtsm nije nikakva alternativa jer ona nece voditi klub, ona se samo zalaze za postenje u klubu i demokratske izbore
  • Kwedi
    3.9k
    alo bre!

kakva alternativa?

pa DTSM koliko mi je poznato, zagovara izbore. i to je to.

ne zagovaraju emila tedeschog ili zlatka canjugu za predsjednika, ne navijaju za zvonka zubaka ili pripuza...

volio bih znati kako netko iskonstruira nešto na temelju ničeg, a na temelju nečeg ne vidi da je modrić kriminalac?
  • The Undertaker
    5.9k
    ''Dtsm nije nikakva alternativa jer ona nece voditi klub, ona se samo zalaze za postenje u klubu i demokratske izbore ''

Kad budem u to siguran, imati će moj glas ili što već treba.
  • BluePhone67
    4.1k
    Kad budem u to siguran, imati će moj glas ili što već treba.The Undertaker

Ne znam koliko si svjestan ali postoji mogucnost da nitko osim garniture Mamicevih psica u nekom obliku izadju na biranje. Sami samcati sto je legitimno, pa i Suker je sam samcat bio na predproslim izborima. Daj Boze da DTSM ima kandidata ili netko peti ili treca opcija budu kandidati za biranje.
  • Mr Blue
    4k

Razumijem što želiš reć. Ajde mi onda objasni na koji način smatraš da u ovoj trenutnoj situaciji može doći do "prave i poštene" privatizacije?

Trenutna garnitura u klubu ti je neće dozvoliti bez da se njih pita i da oni u njenoj provedbi budu glavni. Što je, nadam se kako ćeš se složit, najgora moguća opcija po naš klub jer ćemo kao privatne vlasnike kluba dobit ljude koji su taj klub kupili novcem kojeg su opljačkali, a to što ti u tom trenutku posjeduješ 10, 20 ili 100 dionica ne znači ništa. Hvala Bogu, ekipa iz DTSM je to uspjela zaustaviti.

Ne znam isto tako je li kužiš da se "prava i poštena" privatizacija može ostvariti jedino uz pomoć DTSM-a koji bi pritisnuli klub na izbore za novu upravu, koja bi tad imala legitimitet provesti "pravu i poštenu" privatizaciju. Jer nisam nigdje pročitao da je DTSM zatvoren za ideju privatizacije ukoliko je to većinska volja članova kluba, bez obzira što DTSM smatra da je članski model najbolji u ovoj trenutnoj situaciji

Spomenuo si onda i mogućnost političkog dogovora, OK, a ja te pitam kad je to politika nešto dobro donijela Dinamu? Je li shvaćaš da se upravo DTSM bori i za to da se politiku u potpunosti izbaci iz Dinama kako bi se klub mogao posvetiti onome zbog čega i postoji - sportu?

Vrlo je jednostavno. Provedbom DTSM-ove ideje o raspisivanju izbora u klubu za legitimnom upravom stvorit će se prostor za provedbu onog modela funkcioniranja koji će biti po volji većine članove. Pa dok neki na tome rade, neki se nećkaju...
  • Mr Blue
    4k
    Kad budem u to siguran, imati će moj glas ili što već treba.The Undertaker

Ha! U tom grmu leži zec. Bojim se da dečki iz DTSM mogu milijun puta ponoviti, kao dosad, da ih pozicije u Dinamu ne interesiraju, već samo izbori, ali bojim se da kolegi Undertakeru to neće biti dovoljno.
  • BluePhone67
    4.1k
    Ne znam isto tako je li kužiš da se "prava i poštena" privatizacija može ostvariti jedino uz pomoć DTSM-a koji bi pritisnuli klub na izbore za novu upravu, koja bi tad imala legitimitet provesti "pravu i poštenu" privatizaciju. Jer nisam nigdje pročitao da je DTSM zatvoren za ideju privatizacije ukoliko je to većinska volja članova kluba, bez obzira što DTSM smatra da je članski model najbolji u ovoj trenutnoj situacijiMr Blue

Ako nadjem tekst budem stavio, ali uglavnom kako si ti rekao takva je i komunikacija
  • Papastrumf
    12.9k

Mislim da se kolega Klenx ne bi s time složio :mask:
  • Kwedi
    3.9k
    hahahahahahahaha
  • Zambatine škude
    2.8k

Zašto maliciozno guraš priču da je DTSM nekakva alternativa i gdje si to čuo?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.