• The Undertaker
    5.9k

I kad smo već kod toga...znam da ćeš se izmotavati, ali što po tebi nije ispravno u tome što DTSM želi?

Ako sam dobro upoznat sa programom DTSM, osnovni cilj je da se skupština kluba ustroji prema statutu kluba, a to je moguće, prema njima, jedino ako se provedu izbori u kojim bi članovi izabrali novu skupštinu a ona, dalje, sve druge organe kluba. Načelno, nemam ništa protiv toga. Dok je Dinamo udruga članova, treba i zakonski funkcionirati kao udruga.
  • xavier
    12.1k

Znači i ti smatraš da bi trebalo provesti izbore i zakonski kazniti sve ljude koji su oštetili klub? Pa u čemu je onda problem?
  • The Undertaker
    5.9k

Ono što ja mislim je da postojeću garnituru i postojeći model upravljanja klubom treba promijeniti (zna se u kojim segmentima). Ako su izbori jedini put, onda da. Ali izbore vidim samo kao jednu fazu do prave privatizacije kluba.
  • deda
    34.1k
    Na kraju dana si ti puno bliži svima iz ove rasprave nego što sam mislio. Čini mi se da je jedina bitna razlika stav prema Luki Modriću.
  • xavier
    12.1k
    Ono što ja mislim je da postojeću garnituru i postojeći model upravljanja klubom treba promijeniti (zna se u kojim segmentima). Ako su izbori jedini put, onda da. Ali izbore vidim samo kao jednu fazu do prave privatizacije kluba.The Undertaker

Pa dobar dio ljudi ovdje nema ništa protiv eventualne privatizacije. Poanta je samo da privatizaciju ne smije odraditi Mamić i ekipa oko njega. Klub je u ovom trenutku udruga i treba provesti izbore, a nakon toga što članovi odluče. I nema drugog puta. To je jedna stvar.

Druga je kažnjavanje svih ljudi koji su oštetili klub.
  • Mr Blue
    4k
    Kad govoriš o širokoj fronti sjeti se samo koliko DTSM ima članova.The Undertaker
    S obzirom na tvoje stavove izrečene nakon ovog komentara, možeš li odgovoriti jesi li poslao svoje članske podatke u DTSM da taj broj bude veći, ili samo komentiraš iz daljine kako DTSM ne okuplja dovoljan broj članova? Jednostavno je pitanje, a odgovor bitan da znamo pričaš li s pokrićem ili pričaš bezveze...
  • Mali dioničar
    16.1k
    Sad smo se vratili na ustroj kluba, a za to imamo temu.
    Još ću jednom ovdje ponoviti - ovaj povratak u klub Zorana Mamića je za mene klinička smrt kluba. Znači, klub je opet za reanimaciju. Prava smrt bi bila da se provede privatizacija i zacementira stanje gdje sadašnja ekipa od uzurpatora organa upravljanja udruge postane većinski vlasnik kluba kroz dionice.
    Jedan od mojih glavnih argumenata za d.d. je upravo vjera da bi vlasnička struktura bila takva da se ne dopusti uzurpacija kluba nikome i nikada, a koja je na snazi u vrijeme dok klub funkcionira kao udruga.
    Ali, kao što rekoh, imamo temu za to i ovo nije ta tema.
  • Mali dioničar
    16.1k
    Ne možemo uopće pričati o ustroju kluba u situaciji koja je neprihvatljiva. Ova situacija trenutno je apsolutno neprihvatljiva.
  • BluePhone67
    4.1k
    Detaljno sam pratio kako se razvijala situacija sa NH i Hajdukom od samog početka jer je to jedna od alternativa kojom bi mogao krenuti i Dinamo. Druga je, naravno, privatizacija.
    U jednom trenutku je ono što je bilo opći pokret i konzenzus većine navijača pruzela manja grupa i počela oblikovati projekt prema svojim potrebama. Pomalo su svi koji su imali ozbiljna pitanja i primjedbe postali neprijatelji kluba, pojavile su se parole ili si sa nama ili protiv, grupa i projekt su postali važniji od kluba, svi koji su bili u klubu do tada su postali sudionici u pljački, sve je trebalo počisiti, legende kluba nisu više bile legende već pjančine itd... Za to vrijeme klub je stajao u mjestu.
    Daleko smo mi još od toga ali nešto od ovoga gore se danas jasno može nazrijeti. Pročitaj samo zadnjih par stranica ovog foruma.
    The Undertaker

Stavit cu samo jedan pasus iz DTSM-a apropo na NH, ne stignem vas pratit koliko pisete.

‘Borimo se da ne postanemo Hajduk’

Je li vam na neki način vodilja ono što radi udruga “Naš Hajduk”?

- Mi se borimo protiv toga da postanemo ono što je Hajduk. Hajduk je morao u privatizaciju po sili zakona, Dinamo ne mora. Moglo bi mu se dogoditi što i Hajduku. Želimo da Dinamo da šansu članskom modelu, da se restrukturiraju dugovi. U Hajduku je sve suprotno, Udruga vodi klub za većinskog vlasnika. Mi članovi smo većinski vlasnici i tražimo da biramo manjinu koja će ga voditi. “Naš Hajduk” radi vjerojatno jedino što je sada moguće. Preoblikovan klub je opet propao pa su ga preuzeli. Rade “socios” priču koja je hibridni model između privatnog vlasništva Grada i Udruge članova. Mi tražimo čisti članski model, da se klub ustroji po Zakonu, otvori članovima. “Zajedno za Dinamo” su naši korijeni. Ovo je priča svih dinamovaca, nije samo BBB-a. Ja sam BBB, neki drugi osnivači nisu, to su ekonomisti, pravnici. Svi su dobrodošli.

Razmjenjujete li iskustva s “Našim Hajdukom” koji je prolazio nešto slično?

- Nismo dosad imali kontakata, možda će ih biti u budućnosti kada ljudi općenito sve to počnu bolje razumijeti, pa i cijela Hrvatska bude imala nekakav navijački pokret kao u Engleskoj “Supporters Direct”. Ovo je ipak naša specifična priča.
  • The Undertaker
    5.9k

Ne bih htio da se ovo pretvori u natjecanje čiji je duži, primjedbe na način kako DTSM radi iako im je osnovna ideja dobra. S obzirom da je projekt tek u početnoj fazi, ne uzimam im to za neko zlo ali ću sigurno još pričekati da vidim kako će se to razvijati. A glasati ću, ako do toga dođe, po svojoj savjesti. Ako dođe do privatizacije, imam i neku lovu za dionice. Kakogod se stvari razvile, ja ću biti relativno spreman. S obzirom na broj članova kluba, to ne bih mogao reći za većinu navijača.
  • deda
    34.1k
    Nažalost slažem se Undertaker. Deda skuplja polako, jer jedan dan, prije ili kasnije do privatizacije će doći.
  • Kwedi
    3.9k
    do privatizacije teško da će doći.

naime, grad zagreb (onaj cirkus prošlogodišnji u skupštini) je donio odluku da nema privatizacije dok se dinamo ne demokratizira.

s obzirom da jedinica lokalne samouprave tu ima veliku ulogu(daje koncesiju za stadion, daje milijun kuna po potrebi i mora amenovat elaborat na temelju kojeg se može krenuti u proces preoblikovanja), a na temelju prošlogodišnjeg glasovanja (na stranu petokolonaško ponašanje hassanovih gnjida koji su se pokazali večim četnicima od četnika), protiv preoblikovanja glasovali su:

krajnja ljevica, krajnja desnica, desni centar, lijevi centar i liberali.

jedino bandićevi klošari bili za preoblikovanje.

tako da, preoblikovanje ne bu išlo kako god okrenuli prije nego se govna proluftaju iz kluba, a onda članovi - ako žele većinski šdd, odlično. volja naroda, demokracija na djelu, provođenje procedura sukladno zakonima RH.

kao što bi divno bilo da se i po zakonima RH ono govno štakorsko kaznilo, makar i uvjetno.
  • BluePhone67
    4.1k
    Nažalost slažem se Undertaker. Deda skuplja polako, jer jedan dan, prije ili kasnije do privatizacije će doći.deda

Kako se vode te dionice po vaznosti ? Jel ima razlika ako ja uzmem 1, a ti 10 ili 30 ? Gdje je granica malog i velikog dionicara ?
  • The Undertaker
    5.9k
    Na kraju dana si ti puno bliži svima iz ove rasprave nego što sam mislio. Čini mi se da je jedina bitna razlika stav prema Luki Modriću.

Deda, o tome zapravo i pišem. Ako želite sa DTSM napraviti široki front onda trebate ciljati i na navijače koji ne misle uvijek isto kao i vi ali imaju zajedničku želju da klub izađe iz ove agonije. Stav o Luki Modriću ili Dejanu Lovrenu, Dilaveru, pa čak i bjeguncu iz Međugorja je relativno nebitan. Stanje je kakvo jest, idemo vidjeti što je najbolje za napraviti da klub krene nabolje. Ako su to izbori, ok. Budete li se konstantno okretali u prošlost, tražili ''mamićevce'' i gdje ih ima i gdje ih nema, zazivali čistke iako to nije posao navijača, nećete odamknuti dalje od ZZD. Ne tvrdim da je to službena politika DTSM ali neke natruhe tog ponašanja imamo priliku svjedočiti i ovdje na portalu.
  • Građanski1911
    329

Hajduk je športsko dioničko društvo, Dinamo udruga građana. Način na koji funkcionira Hajduk i na koji bi trebao funkcionirati Dinamo su prilično različiti.

Nisi upućen koliko misliš da jesi.

Osim toga, mislim da rasprava o Hajduku, NH-u i njihovoj borbi ne bi trebala imati mjesto u raspravi o situaciji u našem klubu...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.