• Ali
    2.2k
    Kad se danas LP spominje, gledah maloprije sazetak villareal vs bayern, bayern jos dobro i prosao sa 1:0 porazom, stativa morena i udarac sa 60m u nebranjenu mrezu, mali offside za ponistenje 2;0...i jos par manjih izglednih, bavarci bez ozbiljne sanse...
    Tek sad vidim koliko smo kao klub napredovali, pa mi smo sa tom istom zutom podmornicom bili u egalu i nisu nas razbili. A evo dobili bayern, izbacili juve, osvojili EL preko manua...
  • Krizy
    46.5k
    Benfica i Villarreal u 1/4 LP, Sevilla odlična u ligi i svake godine u završnicama europskih natjecanja. EL im domaće natjecanje. Svi su nas jedva izbacili.
    Velik je Dinamo, još kad bi napredovali na drugim područjima, gdje bi nam bio kraj.
  • Tom Hanks
    3.2k
    Samo 1 iz penala
    ap5yqk16rfx1ug0b.jpg
  • SAS1987
    15k
    Globan zagovara belgijski sustav da se na pola lige prepolove bodovi u ligi za prvaka i bedakaNino Bule

Prije godinu, dvije, tri je u jednom podcastu kazao da bi playoff možda bio dobra ideja.

Nisam baš siguran da će tako dobit neizvjesnost.LovroZG
    Neizvjestnost po pitanju tko će biti prvak. Slažem se da će prvih 32 kola biti manje važno.
  • deda
    34.1k
    Ne kužim, zašto ljudi žele imati dva kupa.
  • Jaro
    7.7k
    debilana totalna... znaci cijelu sezonu gazis, skupis 20 bodova prednostii onda ti se 2 bitna igraca ozljede, proglase ih covid pozitivnima, bilo kaj i popusis cjelogodisnji trud i rad...
    Da ne velim, sustav stvoren za tankiranje tokom cijelw godinw i hrpu nezanimljivih i nebitnih tekmi... ko nba regularna sezona.
  • Mali dioničar
    16.1k
    Deda je to sažeo u jednoj rečenici - pa postoji kup i postoji prvenstvo.

Kad smo kod toga, kod nas bi Kup trebalo učiniti zanimljivijim na način da svi klubovi igraju od početka i da nema "nositelja" pa nek igraju Dinamo-Hajduk odmah u startu ako ih kuglice izvuku.
  • Infinity
    16.6k
    Svicarski sistem je vjerojatno najgluplji sistem koji postoji. Neki klub koji igra Europu i zna da ne moze biti prvak ce igrati ligu s B ekipom i cuvati se za Europu, a u ligi je dovoljno izboriti opstanak. Ako upadnes medju 6 to ti je premija cak. Glupost kakvu nisam ocekivao od jedne Svicarske.

Misljenja sam da ce mnogi ici u slicnom smjeru. Nogomet je biznis, TV prava svi zele prodati i svi su medjusobno konkurencija. Svi ce raditi na dizanju napetosti kako bi dobili veci kes.

Ne znam gdje je zapelo s BeNe ligom, al mislim da ce pored ovih divljih sistema biti jos regionalnih liga. Naravno, te regionalne lige ce dobiti na znacaju samo ako se ukinu domace kao sto ovi i planiraju.
  • deda
    34.1k
    Na primjeru Dinama. Mi bi takvo prvenstvo mogli igrat s drugom momčadi praktički i fokusirat se na Europu. E sad se ja pitam jel bi to bilo zanimljivo ljudima.
  • flexXy
    2.4k
    Ne znam gdje je zapelo s BeNe ligom,Infinity

Negdje sam procitao da nista od toga. Nizozemski savez nije htio podrzat ideju jer bi to dovelo do velikog pada u kvaliteti klubova koji nisu u toj ligi.
  • SAS1987
    15k
    Ne znam gdje je zapelo s BeNe ligom, al mislim da ce pored ovih divljih sistema biti jos regionalnih liga.Infinity

Nisam siguran da regionalne lige (BeNe ili neka "Jadranska liga") imaju financijskog smisla za najbolje klubove jer si pojačaš konkurenciju ligi što donosi dodatnu zaradu (a i troškove) ali isto tako drastično poveća vjerojatnost da ćeš propustiti kvalifikacije u LP ili EL. Takve lige se najviše isplate klubovima sa sredine tablice.
  • Infinity
    16.6k
    Sve ima svoje prednosti i mane. Evo Nizozemska je sad opet sedma liga Europe, Belgija je deveta. Pricam o pozicijama za narednu sezonu.

I jedni i drugi imaju po klub u grupi LP. Sesti Portugal ima dva u LP i jedan u EL. Bit ce sad na ljeto zanimljivo vidjeti koliko ce oni zajedno imati klubova u grupama. Imali su sad slicnu pristupnu listu i dva u LP, jedan u EL i cetiri u KL. Bolje od tog bi mogli samo ako budu medju cetiri najjace lige. Ako misle da to mogu, ja se ne bi uopce nesto puno mislio, ali mislim da bi bili tu negdje izmedju Portugala i Francuske.
  • SAS1987
    15k
    slažem ali je sasvim realno da na sezonu, dvije, tri najbolji belgijski klub ostane bez lige prvaka a to je jako veliki financijski gubitak. Takva liga se najboljim klubovima isplati jedino ako im je revenue zbog nove lige (sponzori i tv prava) povećan za barem toliko koliko bi izgubili ak se ne plasiraju u grupe natjecanja u kojima obično igraju.
  • Infinity
    16.6k
    Upravo to im je bio glavni argument za zajednicku ligu. Trenutno zaradjuju oko 80 milijuna zajedno od TV prava, a nova liga bi kostala 400 milijuna godisnje.

Razlika je 320 milijuna eura, za 18 klubova to je oko 18 milijuna po svakom klubu ako dijele na jednake dijelove.

Oni vec imaju zajednicku ligu u zenskom nogometu, hokeju, rukometu, kosarci i mislim da ce i ovo otici u tom smjeru kad tad. Ne igranje Europe se mozda moze isplatiti ako igras ligu koja je svjetski top, samo ju moras uciniti svjetskim topom. Neki osrednji klubovi iz Engleske sigurno ne bi zeljeli igrati Skotsku ligu samo zato jer ce tako lakse u Europu. Skotska i Europs ne donesu zajedno para kao samo igranje Engleske.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.